2024. április 10., szerda

Bea Fitzgerald - Girl, Goddess, Queen - Pokolba a szerelemmel! - Könyvajánló

 Sziasztok! A Menő könyvek lehetőséget adott, hogy a megjelenés előtt elolvashassam Bea Fitzgerald könyvét, amiért nagyon hálás vagyok és szerettem volna megosztani veletek a gondolataim róla. 


Fülszöveg:

Több ezer évvel ezelőtt az istenek előálltak egy hazugsággal. Azt állították, hogy Perszephoné más istenek politikai játszmáinak áldozatává vált. Hogy Hádész elrabolta, és a feleségévé tette. Hogy Démétér annyira belebetegedett, hogy a Föld haldokolni kezdett miatta.

Ám a valódi történet ennél sokkal érdekesebb.

Perszephonét nem levitték a pokolba, hanem leugrott oda. Esze ágában sem volt hozzámenni valami önelégült istenséghez, aki sokkal jobban szerette saját magát, mint őt.

Most már csak annyit kell tennie, hogy meggyőzi az Alvilág idegesítően szexi, pimasz és igazán goromba urát, Hádészt, hogy segítsen megvalósítani a tervét. Egy olyan tervet, amely alapjaiban rengeti meg az Olümposzt.

Ám a következmények halálosak lehetnek, különösen, ha az ember a pokolban van…

Rendeld elő ITT


A hangzatos cím és ez a pink borító egyből felkeltették az érdeklődésem, amikor először találkoztam a könyvvel. A fülszöveg elolvasása után pedig ez egyre fokozódott, ugyan szeretem a görög mitológiát, de mégis elég kevés ilyen témájú történetet olvastam, így ezt semmiképp sem szerettem volna kihagyni. 

Az elején megismerjük Perszephonét (korábbi nevén Korét), aki a virágok istennője és épp arra készül, hogy férjhez menjen. Vagyis ő nem készül, csak erre készítik. Koré nagyon nem szeretne férjhez menni, főleg miután látja, hogy úgy licitálnak rá, mint egy darab húsra a piacon, ezért fogja magát és leugrik az Alvilágba, hogy egy kicsit levegőhöz jusson. Az Alviágban pedig nem más várja, mint Hádész. A Hádészról alkotott prekoncepcióim korán megdőltek, mert a könyvben egy nagyon vicces, törődő karakterként jelent meg.

Eleinte azért nem volt felhőtlen a kapcsolatuk, Perszephoné nem tudta mire számítson az Alvilág istenétől, Hádész pedig nem tudta, hogy mire vélje Koré jelenletét. Ahogy teltek a napok erre jobban feloldódtak és a kapcsolatuk is átalakult. Én nagyon imádtam a szenvedélyes szóváltásaikat, elképesztően sokat nevettem rajtuk.  Szerettem ahogy Hádész viszonyult hozzá, miután ő is látta, hogy hogyan küzdenek a kezéért megértővé vált, támogatta, hogy maradjon vele. Hádész karaktere nekem pozitív csalódás volt, de maradt bennem egy kis hiányérzet, mert én azért az Alvilág istenét egy kegyetlenebb, keményebb embernek képzelem és a mi Hádészünk azért vajszívűbb volt, de ez az ábrázolása is nagyon jó volt. Enemies to friends/fake lovers to lovers típusú történet, amit én imádoook. 

„– Majd együtt megbirkózunk vele.

– Nem, nem fogunk. Másként látjuk a dolgokat.

– Rendben. Akkor majd tartom a virágaidat, amíg darabokra szaggatod a világot – veti fel.”

Perszephoné karakterét is szerettem, egy bátor, talpraesett lány, aki nem félt kiállni magáért és a saját szívére hallgatni.  Azért mégis elég nagy bátorság kell, hogy az ismeretlenbe vesd magad. Már az elejétől nagyon otthon érezte magát és elkezdte felfedezni az udvart és változásokat eszközölni. Igazi badass karakter, aki a szemünk előtt nőtt fel és változott virágokat szedegető lányból az Alvilág királynőjévé. Hádésszal való kapcsolata mellett nagyon élveztem Sztüx-szel közös jeleneteit, aki barátjává és bizalmasává vált. Még ki kell emelnem, hogy mennyire feminista volt Perszephoné és nem akart behódolni. 

Ami nekem egy picit negatívum volt, hogy a konfliktusokat kis kommunikációval előbb meg lehetett volna oldani, akár Perszephoné és Hádész között, de inkább Perszephoné és anyja, Démétér között. Démétér elkötelezett volt, hogy lányának megfelelő kérőt találjon és talán mondhatjuk, hogy a saját vágyait vetítette ki rá, pontosabban azt, amit neki nem sikerült véghez vinnie annó, ami szerintem sose fair egy gyerekkel szemben. Perszephoné és Hádész is előbbre jutottak volna, ha őszinték egymással az érzéseikkel kapcsolatban. Szerintem egy picit túl is lett nyújtva a könyv. 

Összességében egy egyedi, tüzes szóváltásokkal teli történet bátor, feminista Perszephonéval a főszerepben. 

2024. április 5., péntek

Catherine Doyle-Katherine Webber: Ikerkoronák - Könyvajánló és nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Doyle és Katherine Webber közösen írt romantikus fantasy regénye, a Twin Crowns - Ikerkoronák. Légy részese te is Wren és Rose, a két hercegnő kalandjainak, és tudd meg, ki ül végül Eana trónjára! És ha velünk tartasz, követed az állomásokat, akkor lehetőséged nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvpéldányt is!

Fülszöveg:

Két ​hercegnő. Egy trón. Mi baj lehet belőle?

Nagy tét forog kockán az ikerhercegnőkről szóló fantasy-romkomban. A lányokat születésükkor elválasztották egymástól – az egyiket koronahercegnőként nevelik, a másikat pedig még csecsemőként elrabolják.

Wren Greenrock mindig is tudta, hogy egy napon majd csellel fog trónra lépni. Születésétől fogva arra képezték ki, hogy visszatérjen a palotába, és megbosszulja szülei halálát, ezért 
mindent megtesz, hogy királynő legyen, és megvédje a boszorkányok közösségét, ahol felnőtt. Vagyis megtenne, ha egy bizonyos katona vonzó külseje nem terelné el folyton a figyelmét, és ha a vakmerő varázslatai nem sodornák állandóan bajba…

Rose Valhart hercegnő tudja, hogy a hatalommal felelősség is jár – és nem hagyja, hogy olyan apróságok a kötelessége útjába álljanak, mint hogy a sivatagban ébred egy rendkívül szemtelen (és nagyon jóképű) bandita társaságában. A palotán kívüli élet azonban szebb és zabolátlanabb, mint azt valaha is képzelte volna, és még az is lehet, hogy a rettegett boszorkányok személyében megkapja azt a családot, amire mindig is vágyott.

Ám ahogy közeledik a koronázás napja, egy régi ellenségük azon munkálkodik, hogy egyik hercegnőnek se sikerüljön elérni a célját.

Vajon végül ki ragadja magához a hatalmat, és kinek a fejére kerül a korona?

Adatok:

Oldalszám:416

Kötéstípus: kartonált

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft

Fordította: Cseh Réka Zsuzsanna

Olvass bele és rendeld meg!

Az Ikerkoronák már sok helyen szembejött velem, először a gyönyörű borító fogott meg, aztán a fülszöveg elolvasása után a történet is érdekelni kezdett. Sokszor gondolkodtam, hogy angolul megveszem, de végül a magyar kiadásnál maradtam. Külön öröm, hogy az eredeti csodaszép borítóval érkezett hozzánk. 

Az Ikerkoronák címe nem árul zsákbamacskát, hiszen egy ikerpárról van szó, ám csak az egyikük van tudatában annak, hogy van egy ikertestvére. A lányokat születésükkor választották el, Rose maradt a palotában és ott nevelkedett, arra készülve, hogy majd a fejére fog kerülni a korona. Wren pedig a boszorkányok között nevelkedett a nagyanyja, Banba mellett. Ahogy látható a két lány teljesen különböző körülmények és elvek között nevelkedett, Roset arra nevelte a királykéz, hogy a boszorkányok gonoszak és rosszak, míg Wren természetesen a másik oldalon áll. A boszorkányok ereje igazán érdekes, mindenkinek megvan a maga képessége, Wren igéző, legjobb barátja Shen harcos és Roseról pedig kiderül, hogy gyógyító. 

Az elején a cselekmények közepébe cseppenünk, hiszen Wren és Shen elrabolják Roset, helyette Wren költözik a palotába, hogy megakadályozza Rose közelgő esküvőjét Ansel herceggel. Shen pedig elviszi Roset Orthába, hogy megismerje a boszorkányokat és a nagyanyját. Rose kiakadását teljes megértettem, valószínűleg én is kiborulnék, ha a hálóingemben raknának fel egy lóra és a sivatagon meg minden veszélyes helyen kéne átutaznom egy ismeretlen sráccal. Már az elejétől élveztem a Shennel való szóváltásait és a kapcsolatuk alakulását. Eközben Wren is próbál beilleszkedni, pontosabban ugyanúgy cselekedni, mint Rose. Az eseményeket a kettejük szemszögéből követhetjük végig, szerintem ez volt a legjobb döntés, mert így párhuzamosan ismerhetjük meg a két világot és így izgalmasabb is volt. 

Mind Wrent, mind Roset szerettem, mindkettejük bátor, belevaló, szerethető karakter, ugyan mindkettejüknek voltak azért hajmeresztő ötleteik néha, de még csak most lesznek 18 évesek, úgyhogy azt is mondhatjuk, hogy belefértek.:) Rosenak talán nehezebb dolga volt, neki rengeteg újdonság jutott és azt is fel kellet dolgoznia, hogy amit eddig elhitettek vele, az nem is úgy van, de meglepően jól vette az akadályokat. Rose a nevelésétől fogva szabálykövető, kifinomultabb, míg Wren abszolút szabadszellemű. Alig vártam, hogy végre összeérjenek a szálak és találkozzanak, eleinte természetesen mindkettejüknek furcsa volt, de ikrek lévén könnyen egymásra hangolódtak és utána segítették egymást, összefogtak a közös érdek nevében. 

Ahogy említettem az események az elején pörögtek, aztán a közepére kicsit laposabb lett a történet, ezzel a résszel nem is haladtam olyan jól. Persze a történet alakulásához nélkülözhetetlenek ezek a részek is, Rose ismerkedett a boszorkányok történetével, a nagyanyjával, Banbával és persze nem hagyhatom ki Shent sem. Kettejüket imádtam, aranyos páros voltak, fentebb is írtam, hogy a szóváltásaikat nagyon élveztem. Eközben Wren pedig próbálta kideríteni, hogy mit tervez a királykéz és persze a szerelmi élet terén ő sem tétlenkedett. Tor, a katona kezdte elrabolni a szívét, a tiltott szerelem miatt az ő kapcsolatuk alakulását és a közös jeleneteiket is imádtam. Szóval a kissé lapos középső rész után kaptunk egy nagyon fordulatos lezárást is, ahol kb csak kapkodtam a fejem, hogy mi történik és egy ilyen lezárás után kimondottan várom a második részt, remélem nem kell rá olyan sokat várni. 

Összességében én élveztem olvasni, a folytatás is érdekel és ajánlom mindenkinek aki a lightosabb fantasykat kedveli romantikus szállal átszőve.:) 

Értékelés: 4/5



Nyereményjáték:

A történet főszereplője egy ikerpár: Wren és Rose. Ezért a nyereményjáték során nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből való az idézet, amiben szintén megjelenik fő- vagy mellékszereplőként egy-egy ikerpár. A megoldást pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába!


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Feladvány:

“Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága.”


a Rafflecopter giveaway

Állomások:

04.03. Kitablar

04.05. This is my (book) universe

04.07. Könyv és más

04.09. Dreamworld

04.12. Csak olvass! - extra

04.15. Hagyjatok! Olvasok!

04.17. Csak olvass!


2024. március 28., csütörtök

Devney Perry: Juniper Hill - Könyvajánló + nyereményjáték

 Kossuth Kiadó ismét a montanai Quincybe invitálja az olvasókat Devney Perry gyönyörű éldekorált kiadásban is megjelentetett második Eden család kötetével, a Juniper Hill című regénnyel.

Fülszöveg:

Memphis Ward élete ötödik legrosszabb napján érkezik meg a montanai Quincybe. Sürgősen szüksége lenne egy frissítő zuhanyra. Némi harapnivalóra. És egy kis józan észre. Mert egy újszülött gyerekkel átköltözni az ország másik végébe a legnagyobb őrültség, amit valaha is tett.

 De talán némi őrültségre van szüksége ahhoz, hogy jobb életet teremtsen magának. Ha a fia érdekében maga mögött kell hagynia a múltját, 1800 kilométert kell utaznia, és új városba költöznie, ám legyen. Még akkor is, ha le kell mondania korábbi fényűző életéről. Még akkor is, ha takarítóként kell dolgoznia a The Eloise Innben, és egy garázs feletti garzonban kell laknia.

 Aznap, élete ötödik legrosszabb napján találkozik a legjóképűbb férfival, akit valaha is látott. Knox Eden a megtestesült gyönyörű és bűnös álom. Borostás arcú, tetovált karú, nyers és tüzes férfi, olyasvalaki, akivel sosem volt még dolga…, és soha nem is lesz. Mert élete legrosszabb napján Memphis megtanulta, hogy a jó élet érdekében le kell mondania a saját álmairól. És egy Knox Edenhez hasonló férfi mindig csak álom marad...


Kiadó: Kossuth Kiadó

Fordító: Nimila Zsolt

ISBN: 9789636362720

384 oldal, kartonált

kiadói link | moly.hu


A tavalyi évem egyik kiemelkedő olvasmánya volt az Eden család első része, amiről találtok a blogon külön bejegyzést is, ha érdekelnek a gondolataim az Indigo Ridgeről. A végén már betekintést nyerhettünk a Juniper Hillbe, amit már nagyon nagyon vártam. A kisvárosi románcok rajongóinak kötelező olvasmány, illetve ha szeretitek a single mother tropeot, akkor meg pláne. 

Memphis a 2 hónapos kisfiával érkezik Quincybe, New Yorkból menekülve, hogy teljesen új életet kezdjen. Az Eloise Inn-ben fog takarítani és egyéb albérlet híján Knox melléképületébe költözik be Drake-kel. A nőnek ez az egész abszolút ismeretlen terep, gazdag családban nőtt fel, de a szükség nagy úr és el kellett hagynia a várost, úgyhogy az első állást elvállalta, amit talált. Érthető volt, hogy néha nagyon nem találta a helyét, hiszen rövid időn belül sok újdonság zúdult a nyakába, kezdve azzal, hogy édesanya lett, majd a költözés, az új munka. Ugyan én nem vagyok édesanya, de tudom a környezetemből, hogy az elején nagyon bizonytalan az ember, nem tudja jól csinálja vagy csak úgy, mint Memphis nem hiszi, hogy elég erre a feladatra. Ilyenkor nagyon sajnáltam, főleg, hogy az elején nem volt ott neki senki, aki megnyugtatta volna. Én nagyon szerettem az ő karakterét, próbálta a legjobbat tenni az adott helyzetben. Na meg imádtam Knox-szal alkotott párosát. 

Knox Eden igazán belopta magát a szívembe, számomra igazi álompasi, ahogy Memphis-szel és Drake-kel bánt és szó nélkül próbált segíteni, még akkor is, ha az elején inkább az volt a célja, hogy nyugodtan tudjon aludni. Ez idővel átfordult abba, hogy szeretett volna minél több időt együtt tölteni a Memphis Drake párossal. Neki is megvoltak a saját démonai, ami miatt a tartózkodása érthető volt, de sikerült legyőznie. Én nagyon imádtam, hogy ennyi szó volt a kajákról és magam elé tudtam képzelni, ahogy Knox készíti az ételt. Van valami különösen vonzó a szakács férfiakban.:D 

Ugyan ez csak a 2. könyvem volt az írónőtől, de nagyon belopta magát a szívembe az Eden sorozattal. Tetszik, hogy a szereplők kommunikálnak, megbeszélik a felmerülő problémákat, ha nem is azonnal, akkor pár nap után sikerül megoldani a dolgokat és nincs tele toxic dolgokkal a történet. Jó érzés olvasni és mostanában valahogy nagyon jól esnek a lelkemnek ezek a kisvárosi történetek és én is szívesen élnék Quincyben, beugranék egy ebédre Knoxhoz, aztán kávéznék egyet Lyla kávézójában és utána hazamennék a kis birtokomra. Az sem lenne baj, ha este Knox érkezne haza hozzám. 

Tetszik az is az írónő könyveiben, hogy tesz bele egy kis plusz szálat, az előző részben ugye egy nyomozást kaptunk, ami végigkísérte az egész történetet, most viszont a végére kaptunk egy kis csavart. Nem mondom, hogy ez olyan tökéletesre sikerült, szerintem nagyon gyors volt, gyorsan meg is oldódott és kicsit összecsapott lett ez a szál. Nem lepődtem meg rajta, mert valahogy várható volt, hogy azzal a karakterrel még lesz valami, de az ötlet jó volt, viszont a kivitelezés nem teljesen. 

Még mindig nagyon szeretem az Eden családot és minden tagját úgyhogy nagyon várom a következő részt és Tahlia történetét mert az alapján, amit az utolsó fejezetekben kaptunk róla izgalmasnak tűnik. Igazából a fülszövegeket elolvasva az összes könyvet alig várom, hogy a kezemben tartsam, bízom benne, hogy a drága Kossuth kiadó hamarosan elhozza a következő részt is ilyen csodás élfestéssel, mint az első két kötetet. 

Ha szeretitek a felesleges drámától és szenvedéstől mentes romantikus történeteket, amik egy kisvárosban játszódnak akkor ne hagyjátok ki az Eden család sorozatot!:)


Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk mindhárom állomásán Devney Perry magyar nyelven megjelent két regényének fülszövegei alapján megválaszolható kérdéseket találtok. A feladat természetesen az, hogy a rafflecopter soraiba írjátok be a helyes megfejtéseket.

(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

Mi a legidősebb Eden fivér keresztneve?


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

03.22. Angelika blogja

03.25.Fanni’s Library

03.28. – This is my (book) universe


2024. március 23., szombat

Ashley Elston: Az ​első hazugság - Könyvajánló + nyereményjáték

 Ashley Elston csavaros és fordulatos thrillere, Az első hazugság egy sok titkot őrző fiatal nő történetét mutatja be, kinek élete fenekestül felfordul, mikor úgy tűnik, valaki elvette tőle a személyazonosságát. Ha kíváncsiak vagytok a rejtélyre, tartsatok négy bloggerünkkel a turné állomásain, és nyerjétek meg a General Press Kiadó által felajánlott példányt!

Fülszöveg:

„Miután az első hazugság elhangzott, a legtöbben hisznek benne. Annak kell a legerősebbnek lennie. Az a legfontosabb. Az egyetlen, amit muszáj kimondani.”

Evie Porternek mindene megvan: fehér kerítéssel körülvett kertes ház, puccos baráti társaság és a tökéletes férfi. Csak egyetlen bökkenő van: Evie Porter nem létezik.

A nő Mr. Smithtől, a titokzatos, ismeretlen kilétű főnökétől kapta ezt a személyazonosságot a legújabb megbízatáshoz, hogy kiderítsen mindent egy louisianai kisvárosról és az ott élő emberekről. Különösen a célszemélyről, Ryan Sumnerről.

Ryan azonban idővel mélyen eltemetett érzéseket hoz felszínre Evie-ből, aki egy számára mindaddig elérhetetlennek hitt életről kezd fantáziálni. Csakhogy ezúttal nem hibázhat, különösen a legutóbbi munkája után. Evie-nek egy lépéssel a múltja előtt kell járnia a jövőjéért folytatott küzdelemben, hiszen most minden eddiginél nagyobb a tét: saját maga.

Reese Witherspoon könyvklubjának ajánlásával.


Kiadó: General Press Kiadó, 2024

Oldalszám: 328, puhatáblás

ISBN: 9789634528319

Eredeti cím: First Lie Wins

Fordította: Fügedi Tímea

Molyos link

Megrendelési link


Aki ismerős az oldalaimon tudhatja, hogy nem a thriller a fő műfajom, elég ritkán olvasok ebben a műfajban, úgyhogy aki tapasztalt thriller olvasó nem biztos, hogy az én véleményemre kell adnia. Az írónőről szintén nem tudtam semmit, valamikor olvasás közben rákerestem és meglepődve tapasztaltam, hogy egy elég nagy műfajváltást hajtott végre. Nálunk először A 10 vakrandi, hogy megtaláld a nagy Ő-t című könyve jelent meg, ami Molyon elég jól áll, úgyhogy lehet azt is sorra kell kerítenem.


Na de térjünk is át Az első hazugságra. Először is a borító nekem nagyon tetszik, többeknél olvastam, hogy nekik annyira nem jött be, de én adom ezt a szürke ég, sötét hangulat, alak az ablakban vibeot.


A főszereplőnk Evie, aki ahogy a fülszöveg is írja egy rejtélyes alaktól, Mr. Smithtől kapja a megbízásait, az évek során már jó pár személyazonosságot kellett magára vennie, de a jelenlegi feladat valamiért különbözik a többitől és az 50. oldal táján meg is kapjuk az első csattanót. Evievel együtt én is nagyon meglepődtem, innentől pedig igazán felpörögtek az események. Evievel együtt mi is nyomába eredtünk ennek a furcsa fordulatnak és a nő egyre inkább megkérdőjelezi Mr. Smitht. A történet 2 szálon fut, a jelen mellett párhuzamosan belelátunk a korábbi személyiségekbe és a főhősünk múltjába is, ez szerintem kellett ahhoz, hogy kicsit közelebb kerüljünk a Eviehez. Evie egyébként nekem szimpatikus volt, talpraesett nő, aki igyekezett felkészülni mindenre és Ahogy haladtunk előre egyre jobban összekuszálódtak a szálak és egyre jobban érdekelt, hogy mi lesz a vége. 


Én bevallom, hogy ijesztőbb történetre számítottam, legalábbis olyanra, amit nem akarok este olvasni, de lightosabb volt összességében, úgyhogy a hardcore thriller rajongók nem vagyok biztos benne, hogy kimondottam élvezni fogják. Igazából nehéz erről a könyvről spoiler nélkül írni, nem akarok nagyon részleteket elárulni, hogy ti is élvezhessétek az olvasást.

Ez nem egy tipikus pörgős thriller, elég lassan épül fel, de én élveztem olvasni és jól esett ismét kilépni a komfortzónámból. Aki szereti a lélektani thrillereket azoknak jó választás lehet. 

Elnézéseteket kérem, hogy ez egy rövidebb bejegyzés lesz, de tényleg nem akarok semmi részletet elárulni nektek, hiszen ezek a könyvek akkor jók, ha semmit nem tud róluk az ember.:) 


Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban a General Press Kiadó további kötetei után nyomozunk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a regény címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Feladvány:


“Az élet nem egy Agatha Christie-regény. A bűnözők ostobák, és a legtöbb bűncselekmény teljesen banális.”



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:


03.15. Könyv és más 

03.17. Fanni's Library

03.19. Milyen könyvet olvassak?

03.21. This is my (book) universe