2024. szeptember 25., szerda

Vivian Conroy: Rejtély Provence-ban

Ugyan a nyárnak és a nyaralásoknak lassan vége, de Vivian Conroy legújabb regényével még elkalandozhatunk Provence mesés tájaira. Tartsatok Miss Atalanta Ashford és a Blogturné bloggereivel és játsszatok a könyvért, amit a kiadónak köszönhetően egy szerencsés olvasónk megnyerhet a blogturné végén!


Fülszöveg: 

Egy buja francia birtok, egy esküvő és egy rejtélyes haláleset. A harmincas évek csillogását idéző detektívtörténetben a tanárnőként dolgozó Miss Atalanta Ashford egy csapásra bekerül az előkelő társaságba, amikor megörökli nagyapja tekintélyes vagyonát. Ám a villákkal, partikkal és autókkal együtt jár a nagyapáról unokára szálló, szokatlan foglalatosság is: diszkrét nyomozómunka Európa elitjének.

Atalanta egy szempillantás alatt megkapja élete első megbízását, amely Provence szépséges levendulamezőire, egy grófi esküvőre vezeti. Miközben az amatőr nyomozónő egy múltbéli haláleset nyomába ered, újabb holttest kerül elő, és az események váratlan fordulatot vesznek. Az idő fogy, Atalantának pedig az ügy végére kell járnia, mielőtt a kétségek közt vergődő menyasszony kimondja a mindent eldöntő igent…

Rendeld meg ITT.



Véleményem:

Ugyan a nyárnak már tényleg vége, de Atalanta kisasszony társaságában jó volt egy kicsit visszatérni és eljutni Provence szépséges tájaira, méghozzá az 1930-as évekbe. Atalanta tanárként dolgozik, szüleit elveszítette és miután végre törlesztette apja összes adósságát van lehetősége saját magával is foglalkozni és félretenni. Sőt egy kisebb kiruccanásra készült, amíg nem kapott egy váratlan levelet. A levél pedig teljesen felforgatta eddigi életét, hiszen nagyapja, akivel egyszer találkozott ráhagyta a vállalkozását. Másnap Párizsba is indult, hogy átvegye a nagyapja helyét. Nem is tudom mi lenne a legjobb megnevezés, de maradjunk a nyomozóban. Atalanta első megbízása Bellevue-be kalauzolja, a megbízója pedig nem más, mint Eugénie, a gróf menyasszonya. Eugénie nincs teljesen meggyőződve, hogy a gróf előző felesége balesetben hunyt el, úgyhogy Atalanta ennek a rejtélynek a nyomába ered.

Nagyon tetszett a könyv stílusa, olvasmányos és könnyed hangvételű volt a nyomozás ellenére is. Vitt magával a történet és ha nem vigyáz az ember, akkor ezt a 300 oldalt nagyon hamar kivégzi. Nagyon divatba jöttek ezek a könnyed kis krimik, ha valaki mondjuk megunta a sok romantikus könyvet, de könnyed kikapcsolódást keres, akkor ez tökéletes lehet. Igazából kimondottan rosszat nem tudok mondani a regényről, azon kívül, hogy egy kicsit túl idilli volt. Egy nő, akinek kb semmi pénze hirtelen nagy pénzre tesz szert és nyomozónak áll, amihez eddig semmi köze nem volt és fogalma sincs az egész folyamatról. Azért ez nem csak abból áll, hogy az ember feltesz 1-2 kérdést. Lightos krimi ide vagy oda azért kicsit valósághűbb lehetett volna, hiszen Atalanta azért nem volt a legjobb nyomozó.

A karakterek nem nőttek teljesen hozzám, elég sok volt belőlük és néha már nem tudtam, hogy ki kivel van és kicsoda. Atalantával igazából semmi bajom nem volt, próbálkozott az ölébe esett feladatot megoldani, de annyira nem ismertük meg. Eugénie és Yvette viszont szörnyen idegesítőek voltak.

Összességében tényleg egy könnyed, olvasmányos történet, amely teljesen lefoglalt, amikor olvastam, de azon kívül nem lopta be magát a szívembe, nem gondolkodtam rajta, amikor nem olvastam, úgyhogy igazából semmi extra. A következő könyvnek szerintem adok majd esélyt, mert Santorini lesz a helyszín, de igazából az összes következő helyszín nagyon csábító.:) Na meg majdnem kihagytam a borítót, elképesztően hangulatos és imádom, hogy egyszerre hozza a tökéletes nyári hangulatot és kicsit sejtelmes is.



NYEREMÉNYJÁTÉK:

A mostani játékunkban nyomozásra hívunk titeket, néhány könyvekben is híres nyomozót keresünk, a leírás alapján nektek kell kitalálni, hogy kiről van szó! 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)


A feladvány:

A krimi koronázatlan királynőjének műveiben találkozhatunk vele, könyvekben és a TV-ben is egyaránt. Alacsony termetű, rendkívül díszes és ápolt bajuszú, macskazöld szemű férfi, akinek az öltözete mindig kényesen elegáns. Szeret színpadiasan és titokzatosan viselkedni, amivel néha kétségbeesésbe kergeti barátját, Hastings kapitányt, illetve a Scotland Yard nyomozóját, Japp felügyelőt.


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

09.25. This is my (book) universe

09.27. Kitablar

09.29. Betonka szerint a világ

10.01. Könyv és más


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése