2024. szeptember 20., péntek

Meg Shaffer: The Wishing Game- Kívánságok játéka - Könyvajánló és nyereményjáték

 Mi volt az, amiért gyermekként igazán rajongtál? Főszereplőnk, Lucy Hart számára ez az Órák szigete gyerekkönyvsorozat. A csaknem hatvan kötetből álló széria Jack Masterson tollának szüleménye, aki jelenleg is egy szigeten él, visszavonultan. Mindenki meglepetésére azonban újra elkezdett alkotni, új regényének egyetlen példányáért pedig nagyszabású versenyt hirdetett.

A varázslatos, bájos történet hazánkban a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában kápráztatja el az olvasókat. Ha kíváncsi vagy, mit gondolunk róla, és esetleg még egy példányra is szert tennél belőle, kövesd figyelmesen a turnénkat!



Fülszöveg: 

VIGYÁZZ, ​MIT KÍVÁNSZ, MERT MÉG A VÉGÉN VALÓRA VÁLIK!

Lucy Hartnál senki sem tudja jobban, milyen érzés úgy felnőni, hogy a szülei nem szeretik. Elhanyagolt és magányos gyermekkorában a könyvekben talált menedékre. A kedvence Jack Masterson Az Órák szigete-sorozata volt.

Most, huszonhat éves pedagógiai asszisztensként megoszthatja az olvasás szeretetét az okos kisdiákokkal, különösen a hétéves Christopher Lambbel, aki szülei tragikus halála után árván maradt. Lucy bármit megadna, hogy örökbe fogadhassa a kisfiút, ám a családdá válás lehetetlen álomnak tűnik. Amikor Lucy már majdnem feladná, Jack Masterson bejelenti, hogy végre írt egy új könyvet. Ami még ennél is jobb, hogy az egyetlen példányt egy általa, a saját otthonában, a valódi Órák szigetén rendezett versenyen lehet csak megkaparintani. Lucy egyike annak a négy szerencsésnek, akik versenybe szállhatnak a hőn áhított kötetért. Ha nyerni tudna, megoldódna az összes problémája. De Lucynak előbb meg kell küzdenie a könyörtelen könyvgyűjtőkkel, ravasz ellenfelekkel és a zavarba ejtően jóképű és mindig morcos Hugo Reese-szel, Az Órák szigetének illusztrátorával. Eközben Jack „a Mesterelme” Masterson olyan fordulatot tervez, ami örökre megváltoztathatja mindannyiuk életét…

Rendeld meg ITT.

Véleményem:

Be kell ismernem, hogy először a borító fogott meg. Van benne valami mi egyszerűen vonzza a szemet, a fekete háttéren ez a sok színes könyv varázslatos hangulatot kölcsönöz a könyvnek, úgyhogy már emiatt is megéri a polcon tudni. Plusz a részletek az Órák szigetével és a világítótoronnyal zseniálisak. A borító 10/10.

A történetbe is izgatottam vágtam bele, mert Goodreadsen nagyon jól áll a könyv és Tiktokon is szembejött egy videó, amelyben egy lány az idei kedvencei közé választotta. Egy szó, mint száz nagy reményeim voltak. Röviden azt mondom, hogy hozta, amit vártam, hosszabban pedig azért hagyott némi kivetnivalót.

A történetünk főszereplője a 26 éves tanársegéd Lucy, akinek korábbi tanítványa volt a 7 éves Christopher, akinek elég tragikus sorsa volt, pont emiatt szeretne neki segíteni Lucy és nagyjából ő az egyetlen, akihez kötődik a fiú. Ám az örökbefogadáshoz szükséges feltételek nem teljesülnek Lucy esetében, se pénze, se saját lakása nincsen. De van neki rengeteg könyve, az Órák szigete sorozat, amely már gyerekkorában rabul ejtette és ezt átadta Christophernek is, aki szintén nagy rajongója lett a Mesterelme történeteinek.
Lucynak magának sem volt egyszerű gyerekkora, a betegeskedő húga miatt teljesen elhanyagolták, aztán nem is lakott otthon. Sőt még az Órák szigetére is elszökött egyszer, hogy Jack Masterson segédje legyen a jobb élet és a kalandok reményében. Ez a cselekedete volt az, ami végül segítette ahhoz, hogy bejusson a Jack Masterson által rendezett játékba, ami az Órák szigete sorozat legújabb részének egyetlenegy példányáért zajlik, további 3 hasonló társával.

Az elejétől beszippantott a történet, nagyon érdekelt Lucy és Christopher sorsa illetve maga a játék. Amint elkezdődött alig tudtam letenni, tetszettek a feladványok és a feladatok is, amelyek sokkal elgondolkodtatóbbak voltak, mint elsőre gondolná az ember. Gyerekként egy ilyen szigetről mindenkinek az jut eszébe, hogy milyen kalandos lehet és milyen szuper a Mesterelme élete, de közben talán pont az ellentéte igaz. Sokszor amire vágyunk kivülről szuper, de ha benne vagyunk az adott helyzetben, akkor már kevésbé.
A Lucy Christopher vonal is nekem kicsit érthetetlen volt, hogy miért akarja ennyire mániákusan örökbe fogadni ezt a gyereket. Félreértés ne essék, nem az örökbefogadással van bajom, szerintem az egy csodás tett. De Christophernek volt olyan nevelőcsaládja, amit szeretett és szerintem Lucyval ugyanúgy tarthatná a kapcsolatot, és olyan család, ahol adottak a feltételek.

Összességében egy különleges olvasmány volt, amit nem bánok, hogy elolvastam, de nem is olvasnám újra, úgyhogy 4 csillagot kap tőlem.



Nyereményjáték:

Játékunkban klasszikus és sikeres gyerekkönyvek szerzőjének életéről olvashattok egy rövid összefoglalót. A feladatotok, hogy kitaláljátok, kire gondolhattunk, és a megfejtést felvezessétek a Rafflecopter megfelelő helyére.


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Feladvány:
Eredeti nevén Charles Lutwidge Dodgson, anglikán papként és matematikusként is ismert volt.


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

09.16. Readinspo

09.18. Hagyjatok! Olvasok! 

09.20. This is my (book) universe.

09.22. Readinspo (extra: idézetek)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése