2024. szeptember 11., szerda

Rebecca Yarros: In the like event - Abban az esetben - Könyvajánló és nyereményjáték

 Rebecca Yarros In the Likely Event - Abban az esetben című regénye a sorsszerűségek története. Izzy és Nate élete egy repülőgép-balesetet követően örökre összeforrt, még akkor sem tudnak igazán továbblépni, ha külön utakon járnak. Tíz év elteltével ismét találkoznak Afganisztánban egy katonai bázison, ám ekkor már nem tudják a szőnyeg alá söpörni a múltat és az érzéseiket. Légy részese Te is ennek a megindító, szerelmi történetnek - tarts a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz az állomások feladványaira, lehetőséged nyílik megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt is!

Fülszöveg:

HÁNY ​ESÉLYT ADNÁL EGY SZERELEMNEK?

Amikor Izzy Astor felszállt a hazafelé tartó repülőre, semmi különösre nem számított; csak arra, ami egy átlagos ünnepi utazással együtt jár: tömeg, zsúfoltság, stressz.

De a mellette ülő pasi minden, csak nem átlagos. Nate Phelan sötét hajának, kék szemének és izgalmas, ám kissé nyers sármjának képtelen ellenállni. Le sem tudják tagadni a köztük pillanatok alatt fellobbanó vonzalmat. Izzy soha nem hitt a sorsban, de ezentúl fog. Pár perccel a felszállásuk után a repülő a Missouri folyóba zuhan, és ezzel végérvényesen megváltozik az életük. Ahogy ők maguk is.

Miután túlélik a balesetet, Nate bevonul a seregbe, míg Izzy a politikai pálya mellett dönt. Annak ellenére, hogy a baleset utáni évek alatt párszor találkoztak, az időzítés valahogy sosem tűnt jónak ahhoz, hogy kapcsolattá alakuljon a vonzalom. Végül az egyre veszélyesebbé váló Afganisztánban futnak össze, ahol Nate-et bízzák meg Izzy védelmével.

A férfi mindent megtenne, hogy biztonságban tudja a nőt. És még többet, hogy elnyerje a szívét…

SZERELEMBEN ÉS HÁBORÚBAN MINDENT SZABAD?

Adatok:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadó székhelye: Szeged

Kiadás éve: 2024

Oldalszám: 376

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9789635979110

Fordította: Puskás Tímea

Megjelenés időpontja: 2024.09.03.

Véleményem: 

Rebecca Yarros nevével szerintem nincs olyan, aki nem találkozott, hiszen a Fourth Wing című könyvével túlzás nélkül felrobbantotta a könyves világot és ha nem is olvasta az ember, biztos tudja, hogy létezik. Sokan talán nem tudják, hogy eddig főleg new adult, romantikus történeteket írt, amelyekből jó pár egyébként nálunk is megjelent, sőt most új külsőt is kaptak. Én még nem olvastam a Fourth Winget, de idén mindenképpen szeretném sorra keríteni, hogy lássam mi ez a nagy hype.

De térjük is rá az aktuális könyvünkre, ami az Abban az esetben, Nate és Izzy szívszorító, de nagyon szép története. A cselekmény 2 szálon fut, az egyik szálon a jelen eseményeit követhetjük végig, méghozzá Afganisztánban. A másik szál pedig a 10 évvel ezelőtti találkozásukkor kezdődik és feldolgozza a 10 év eseményeit. Arról, hogy Afganisztánban mi és miért történik nem fogok szót ejteni, sok értékelésben olvastam goodreadsen, hogy ezt felrótták az írónőnek, én nem fogom, mert nincs kellő információm és ilyen téren nem vagyok otthon, úgyhogy én pusztán a történetre fókuszálok.

Szinte szokványosan kezdődik a történetük, hiszen a repülőn egymás mellé szól a jegyük és beszélgetésbe elegyednek, aztán innentől letérnek a szokványos utakról, mert lezuhant a repülő és szerencsésen túlélik, kisebb sérülésekkel. Majd egy váratlan találkozás újra összehozza őket és innentől amikor lehet találkoznak. Nate küldetései miatt ez max évente történik, de inkább még ritkábban, közben pedig leveleznek amennyire tudnak. Ebben az időben egyre inkább kialakulnak az érzelmeik egymás felé, noha nem köteleződnek el és nem akasztanak címkét a kapcsolatra, sőt másokkal is találkozgatnak, de a szívük egymás felé húz.

A jelenben pedig Afganisztánban találkoznak össze, ahol Izzy védelmével bízták meg Natet, a találkozás pedig mindkettejüket sokkolja. Izzy utazásának több célja is van, de az egyik legfőbb Serena, a nővére kimenekítése, aki tudósítóként van kint. Emiatt pedig Izzy rendkívül makacs, ami valahol érthető, valahol meg idegesített, hiszen mégis harcok dúlnak. Ennek ellenére egy erős, szimpatikus lány, aki sok mindent alárendelt a Nate iránt érzett szerelmének és a szülei akaratának, akiket az elejétől utáltam.

Nate drága, nagyon szerettem, pedig ő sem volt hibátlan. A családi élete sem egyszerű, így főleg a társai maradnak fő támaszként és persze Izzy. Katonaként nyilván nehéz a sok erőszakkal szembenézni, de egyre előbbre jutott és ugye a barátainak is tett egy ígéretet.

Kettejük kapcsolata esete a right person wrong time dolognak, amikor az érzelmek ott vannak, de külső tényezők miatt nem teljesedik be a szerelmük. Az elejétől tapintható volt a kémia és szerelem, de bevallom én elgondolkodtam, hogy megéri-e ennyit várni egy olyan emberre, akivel az elmúlt években összességében pár hetet töltött? Natenek kellett volna áldozatot hoznia? De az sem feltétlenül várható el, hiszen ott voltak a társai, barátai, akiknek ígéretet tett. Nagyon nagyon szurkoltam nekik, hogy végre beteljesüljön a szerelmük, na meg élve kijusannak. Emiatt bőven volt izgalom. A vége nagyon idilli, már már túl szirupos lett.

Összességében egy szívszorító, de nagyon szép és eközben igazán izgalmas történetet kaptunk. Ha szeretitek a két szálon futó, fájdalmas romantikusokat, akkor ne hagyjátok ki.



Nyereményjáték

Izzy és Nate a repülőgépen könyvekről beszélgetnek, és az olvasás szeretete többször is visszatér a regény folyamán. A nyereményjátékban a párbeszédeikben említett könyvek fülszövegrészletét adjuk fel feladványként - Nektek az a feladatotok, hogy kitaláljátok a szerző nevét és a könyv címét. A megoldást pedig írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Feladvány:


“1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után.“


a Rafflecopter giveaway

Állomások
09.03. Kitablar
09.05. Kelly és Lupi olvas
09.07. Readinspo
09.09. Veronika’s Reader Feeder
09.11. This is my (book) universe
09.13. Zakkant olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése