2024. szeptember 11., szerda

Rebecca Yarros: In the like event - Abban az esetben - Könyvajánló és nyereményjáték

 Rebecca Yarros In the Likely Event - Abban az esetben című regénye a sorsszerűségek története. Izzy és Nate élete egy repülőgép-balesetet követően örökre összeforrt, még akkor sem tudnak igazán továbblépni, ha külön utakon járnak. Tíz év elteltével ismét találkoznak Afganisztánban egy katonai bázison, ám ekkor már nem tudják a szőnyeg alá söpörni a múltat és az érzéseiket. Légy részese Te is ennek a megindító, szerelmi történetnek - tarts a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz az állomások feladványaira, lehetőséged nyílik megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt is!

Fülszöveg:

HÁNY ​ESÉLYT ADNÁL EGY SZERELEMNEK?

Amikor Izzy Astor felszállt a hazafelé tartó repülőre, semmi különösre nem számított; csak arra, ami egy átlagos ünnepi utazással együtt jár: tömeg, zsúfoltság, stressz.

De a mellette ülő pasi minden, csak nem átlagos. Nate Phelan sötét hajának, kék szemének és izgalmas, ám kissé nyers sármjának képtelen ellenállni. Le sem tudják tagadni a köztük pillanatok alatt fellobbanó vonzalmat. Izzy soha nem hitt a sorsban, de ezentúl fog. Pár perccel a felszállásuk után a repülő a Missouri folyóba zuhan, és ezzel végérvényesen megváltozik az életük. Ahogy ők maguk is.

Miután túlélik a balesetet, Nate bevonul a seregbe, míg Izzy a politikai pálya mellett dönt. Annak ellenére, hogy a baleset utáni évek alatt párszor találkoztak, az időzítés valahogy sosem tűnt jónak ahhoz, hogy kapcsolattá alakuljon a vonzalom. Végül az egyre veszélyesebbé váló Afganisztánban futnak össze, ahol Nate-et bízzák meg Izzy védelmével.

A férfi mindent megtenne, hogy biztonságban tudja a nőt. És még többet, hogy elnyerje a szívét…

SZERELEMBEN ÉS HÁBORÚBAN MINDENT SZABAD?

Adatok:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadó székhelye: Szeged

Kiadás éve: 2024

Oldalszám: 376

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9789635979110

Fordította: Puskás Tímea

Megjelenés időpontja: 2024.09.03.

Véleményem: 

Rebecca Yarros nevével szerintem nincs olyan, aki nem találkozott, hiszen a Fourth Wing című könyvével túlzás nélkül felrobbantotta a könyves világot és ha nem is olvasta az ember, biztos tudja, hogy létezik. Sokan talán nem tudják, hogy eddig főleg new adult, romantikus történeteket írt, amelyekből jó pár egyébként nálunk is megjelent, sőt most új külsőt is kaptak. Én még nem olvastam a Fourth Winget, de idén mindenképpen szeretném sorra keríteni, hogy lássam mi ez a nagy hype.

De térjük is rá az aktuális könyvünkre, ami az Abban az esetben, Nate és Izzy szívszorító, de nagyon szép története. A cselekmény 2 szálon fut, az egyik szálon a jelen eseményeit követhetjük végig, méghozzá Afganisztánban. A másik szál pedig a 10 évvel ezelőtti találkozásukkor kezdődik és feldolgozza a 10 év eseményeit. Arról, hogy Afganisztánban mi és miért történik nem fogok szót ejteni, sok értékelésben olvastam goodreadsen, hogy ezt felrótták az írónőnek, én nem fogom, mert nincs kellő információm és ilyen téren nem vagyok otthon, úgyhogy én pusztán a történetre fókuszálok.

Szinte szokványosan kezdődik a történetük, hiszen a repülőn egymás mellé szól a jegyük és beszélgetésbe elegyednek, aztán innentől letérnek a szokványos utakról, mert lezuhant a repülő és szerencsésen túlélik, kisebb sérülésekkel. Majd egy váratlan találkozás újra összehozza őket és innentől amikor lehet találkoznak. Nate küldetései miatt ez max évente történik, de inkább még ritkábban, közben pedig leveleznek amennyire tudnak. Ebben az időben egyre inkább kialakulnak az érzelmeik egymás felé, noha nem köteleződnek el és nem akasztanak címkét a kapcsolatra, sőt másokkal is találkozgatnak, de a szívük egymás felé húz.

A jelenben pedig Afganisztánban találkoznak össze, ahol Izzy védelmével bízták meg Natet, a találkozás pedig mindkettejüket sokkolja. Izzy utazásának több célja is van, de az egyik legfőbb Serena, a nővére kimenekítése, aki tudósítóként van kint. Emiatt pedig Izzy rendkívül makacs, ami valahol érthető, valahol meg idegesített, hiszen mégis harcok dúlnak. Ennek ellenére egy erős, szimpatikus lány, aki sok mindent alárendelt a Nate iránt érzett szerelmének és a szülei akaratának, akiket az elejétől utáltam.

Nate drága, nagyon szerettem, pedig ő sem volt hibátlan. A családi élete sem egyszerű, így főleg a társai maradnak fő támaszként és persze Izzy. Katonaként nyilván nehéz a sok erőszakkal szembenézni, de egyre előbbre jutott és ugye a barátainak is tett egy ígéretet.

Kettejük kapcsolata esete a right person wrong time dolognak, amikor az érzelmek ott vannak, de külső tényezők miatt nem teljesedik be a szerelmük. Az elejétől tapintható volt a kémia és szerelem, de bevallom én elgondolkodtam, hogy megéri-e ennyit várni egy olyan emberre, akivel az elmúlt években összességében pár hetet töltött? Natenek kellett volna áldozatot hoznia? De az sem feltétlenül várható el, hiszen ott voltak a társai, barátai, akiknek ígéretet tett. Nagyon nagyon szurkoltam nekik, hogy végre beteljesüljön a szerelmük, na meg élve kijusannak. Emiatt bőven volt izgalom. A vége nagyon idilli, már már túl szirupos lett.

Összességében egy szívszorító, de nagyon szép és eközben igazán izgalmas történetet kaptunk. Ha szeretitek a két szálon futó, fájdalmas romantikusokat, akkor ne hagyjátok ki.



Nyereményjáték

Izzy és Nate a repülőgépen könyvekről beszélgetnek, és az olvasás szeretete többször is visszatér a regény folyamán. A nyereményjátékban a párbeszédeikben említett könyvek fülszövegrészletét adjuk fel feladványként - Nektek az a feladatotok, hogy kitaláljátok a szerző nevét és a könyv címét. A megoldást pedig írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Feladvány:


“1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után.“


a Rafflecopter giveaway

Állomások
09.03. Kitablar
09.05. Kelly és Lupi olvas
09.07. Readinspo
09.09. Veronika’s Reader Feeder
09.11. This is my (book) universe
09.13. Zakkant olvas

2024. szeptember 7., szombat

Elise Kova: Ébredő szél - Könyvajánló

 Sziasztok! A mai bejegyzésben Elise Kova sorozatkezdő kötetéről lesz szó, ami nagyon elnyerte a tetszésem, ha tovább olvastok megtudjátok miért.:) 

Fülszöveg:

A ​lassan kibontakozó románc és az elemi mágia rajongóinak íródott Ébredő szél egy olyan világban játszódik, ahol a hatalom legkisebb ígérete is intrikák és vágyak kereszttüzébe kerül.

Vhalla Yarl könyvári tanoncból válik nagy hatalmú varázslónővé, és egy olyan románcba keveredik, amelynek hevessége csak az újonnan felfedezett erejéhez mérhető.

A Solaris Birodalomnak már csak egyetlen királyságot kell meghódítania a kontinens feletti teljes uralomért, de a visszahúzódó Vhalla Yarlban szunnyadó, nemzedékek óta nem látott elemi mágia megfordíthatja a háború menetét.

Vhallát kis kora óta arra tanították, hogy tartsa távol magát a Varázslók Tornyától, a titokzatos mágikus testvériségtől, így könyvekkel körülvéve, békében élte hétköznapjait. De amikor tudtán kívül megmenti az egyik legnagyobb hatalmú varázsló, Aldrik koronaherceg életét, önkéntelenül is részesévé válik ennek a világnak. Súlyos döntés előtt áll: elfogadja varázstudását és a vele járó felelősséget, vagy kiirtja magából a mágiát, és visszatér a korábbi életéhez.

Veszedelmes erők feszülnek egymásnak az árnyak között – vajon Vhallának milyen árat kell fizetnie a habozásáért?



Elise Kova könyvei már régebben is felkeltették az érdeklődésem, úgyhogy nagyon örültem, hogy a Kossuth kiadó hozza nekünk magyarul.

Már pár hete a polcomon kerülgettem, valahogy nem éreztem kellő hangulatot hozzá, de aztán belekezdtem a könyvbe és egyszerűen magába szippantott. Alig vártam, hogy minél többet megtudjak a Varázslók tornyáról, az affinitásokról, varázslatról. Szépen lassan építkezett a történet, néhol kicsit lassan is, de sorozatkezdő kötetként ez érthető, hiszen elég komplex világot alkotott Elise, amelyről még mindig nagyon keveset tudunk. Azt viszont tudjuk, hogy Vhalla nagyon különleges, hiszen Széljáró, amire 150 éve nem volt példa, sőt ő azt sem tudta, hogy varázsló, úgyhogy mindenki a csodájára jár a Toronyból, többek között Aldrik herceg.

Hercegünk kezdetben szörnyen bunkó ember volt, elég drasztikus módszerekhez folyamodott, úgyhogy vízbe tudtam volna fojtani, de idővel megkedveltem, ahogy kezdte megmutatni a személyiségét és a jobbik oldalát. A köztük lévő kötelék pedig szerintem biztosan tartogat izgalmat.
Vhalla szerintem a helyzethez képest egy elképesztően erős karakter, sok mindent kellett kiállnia a könyv elejétől a végéig. Ugyan sokszor meggondolatlan volt, de ezt írhatjuk a fiatalságának illetve a helyzet újdonságának számlájára. Nagyon kitartó lány, aki mindent megtesz a szeretteiért és, aki a végsőkig kitart.

Nagyon szerettem volna még többet megtudni a Széljárókról, de valahogy a történet során kicsit háttérbe szorul ennek kifejtése, úgyhogy gondolom a következő részek során ennek a részleteibe is belemegyünk. A végére igazán felpörögtek az események, kissé brutál leírásokat kaptunk azt kell mondjam. A harci jelenetek néha horrorba is beillettek volna. Ami utána jött egyszerre volt izgalmas és feszültséggel teli, na meg ez a lezárás. Nem függővég, de magában hordozza a nagyon izgalmas folytatás lehetőségét.

Összességében nagyon szerettem olvasni, de voltak benne hiányosságok a világfelépítéssel kapcsolatban, sok dologba belekezdett az írónő, amit nem bontogatott tovább. Ezzel együtt látom a potenciált a sorozatban, úgyhogy alig várom már a sorozat 2. részét, ami november elején érkezik Lángzuhatag címmel.



2024. szeptember 4., szerda

Kasie West: Borrow my heart - Könyvajánló és nyereményjáték

A Menő Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg Kasie West legújabb romantikus YA-regénye, a Borrow My Heart. A történet középpontjában egy kegyes hazugság, egy kéretlen segítség és egy hatalmas félreértés állnak, amelyek eléggé megbonyolítják Wren életét. Ha szeretnétek Ti is megismerni Wren és Asher történetét, tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért, amit a kiadónak köszönhetően egy szerencsés olvasónk megnyer a blogturné végén!

Fülszöveg: 

Wren ​már rengeteg kutyát megmentett – de most egy fiút kell

Wren imádja az állatokat. A menhely összes lakójával remekül kijön, még a nehéz természetű Beannel is. Sőt, ő a kedvence. Az emberekkel azonban már más a helyzet. Irracionálisak, kiszámíthatatlanok, nem tartják be a szabályokat… és úgy tűnik, nem igazán kedvelik a lányt.
Amikor azonban végighallgatja, hogy egy srácot megaláz a barátja, amiért felültette egy neten megismert kamucsaj, és az egészet még videóra is veszi, félreteszi a logikát és a józan ellenérveket. A srác megmentésére siet, és azt állítja, hogy vele levelezett. A rögtönzött találka azonban jobban sikerül, mint várta: Asher megtestesít mindent, ami Wren életéből hiányzik – laza, vicces és igazi ölelés-világbajnok. Mire a lány észbe kap, már a sokadik kamurandijukon vannak. De Asher vajon megbocsátja, hogy nem az, akinek mondta magát? És Wren képes lesz valaha megbízni egy ennyire impulzív fiúban?
Kasie West hitelesen és érzékenyen mutatja be az első szerelem szépségeit és buktatóit ebben a magával ragadó romantikus regényben.

Kiadó: Menő Könyvek Kiadó

Oldalszám:312 oldal

ISBN: 9789635845224

Fordította: Hartinger Emese

Véleményem:

Kasie West nem volt ismeretlen számomra a Borrow my heart előtt sem, több könyvét is olvastam, amelyek tetszettek, úgyhogy ebbe is nagy lelkesedéssel vetettem bele magam. Nem kellett csalódnom, egy igazán aranyos romantikus történetet kaptunk, tele cuki, vicces állatos jelenetekkel.

Fontos megemlítenem, hogy a cukiság meg a kiskutyák mellett nagyon fontos témák is előkerülnek a social media és családi élet kapcsán. Wren megsajnálja Ashert és kiadja magát az állítólagosan neten megismert randipartnerének, hogy Dale ne cukkolja. Azért nem kell diploma, hogy az ember belássa, hogy ez nem oké és azt, hogy sajnos a social media és a mesterséges intelligencia világában könnyű másnak kiadni magunkat, ami sok veszélyt tartogat. Fontos, hogy mindenki körültekintő legyen és óvatos. Talán nem is baj, hogy ez is belekerült a regénybe és a fiatalok ( meg mindenki) elgondolkodhat rajta. Wren és Asher kapcsolata ezután folytatódik, találkoznak a menhelyen, elmennek ide-oda és szépen épül a kapcsolatuk. Ám ott van a kis hazugság köztük. A közös jeleneteik nagyon cukik voltak, főleg a menhelyes, Beanes kalandjaikat szerettem, szívmelengető volt, közben pedig ők is megismerték egymást.

A másik fontos téma Wren családi háttere. Asher szerető szüleivel ellentétben Wrennek csak a testvére és az édesapja van, aki megtesz érte mindent. A cserbenhagyás, elhagyás eléggé jelen vannak. Nagyon mérges voltam és nagyon sajnáltam a lányukat, de az édesapjuk mindent megtett.

Ezek mellett tényleg nagyon sok vicces jelenet is van, Bean egy olyan kutyus,aki 9 hónapja van már a menhelyen, de Wrenen kívül nem kedvel senkit és senki nem szeretné örökbe fogadni. Wren pedig édesapja kutyaallergiája miatt nem viheti haza. Asherrel közös kitalálják, hogy a social media erejét felhasználva megpróbálják megkedveltetni Beant az emberekkel. Eseményeket, versenyeket szerveznek, amik összehozzák a közösséget és vicces jeleneteket kreálnak.

Mindkét karaktert szerettem, mindketten változtak és fejlődtek, de jó lett volna kicsit Asher szemszögéből látni az eseményeket, hogy közelebb érezzem magamhoz a történetet.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a yound adult történeteket, amelyek komoly témákkal vannak fűszerezve.



NYEREMÉNYJÁTÉK


A mostani játékunkban olvasnotok kell, mégpedig a BORROW MY HEART beleolvasóját, ugyanis az elolvasása után könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon található kérdéseket. 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)


Feladvány:

Mibe öltözött át Wren?



a Rafflecopter giveaway


Állomások - Blogturné Klub


09/02 - Kitablar

09/04 - This is my (book) universe.

09/06 - Kelly és Lupi olvas

09/08 - Hagyjatok! Olvasok!