2020. augusztus 28., péntek

Julianne Donaldson: Edenbrooke - Könyvajánló



Köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak! 

Fülszöveg:
Marianne Daventry bármit megtenne, hogy elszökhessen a rémesen unalmas Bathból és udvarlója egyre terhesebbé váló ostromai elől. Nem csoda hát, hogy amikor ikertestvére, Cecily, meghívja őt Edenbrooke-ba, a pazar vidéki birtokra, kapva kap az ajánlaton. Marianne arra számít, hogy végre kipihenheti magát és kedvére gyönyörködhet a szeretett angol tájban, miközben testvére Edenbrooke jóképű örökösét igyekszik becserkészni. Ám idővel rájön, hiába a leggondosabb tervezés, bármikor porszem csúszhat a gépezetbe. 
Marianne, aki először egy útonállóval keveredik ijesztő összetűzésbe, majd látszólag ártalmatlan flörtbe bonyolódik, képtelen kalandok egész sorát éli át, míg a gyengéd érzelmek és az intrikák végleg átveszik az uralmat az élete fölött. 
Vajon sikerül megzaboláznia csalfa szívét, vagy hagyja, hogy egy titokzatos idegen levegye a lábáról? Annyi bizonyos, hogy a sors nem egy kellemes nyári vakáció reményében vezeti Marianne-t Edenbrooke-ba.

Már értem, hogy miért kapott Molyon 892 db 5 csillagos értékelést és miért áll 93%-on 1412 csillagozás után. Most ünnepélyes keretek között hozzáadnám az 1413. 5 csillagot, mert imádtam!! 

Főszereplő lányunk, Marianne egy szeleburdi, kicsit szerencsétlen, álmodozó, ám nagyon bátor lány, aki Edenbrookeba indul, hogy (szerinte) végigkövethesse testvére, Cecily hódítását. Már az út során bonyodalmakba ütközik, egy útonálló megpróbálja kirabolni, így kénytelen az éjszakát egy fogadóban tölteni, itt találkozik először Philippel, a titokzatos, ám nagyon jóképű férfival. Útját másnap folytatva meg is érkezik Edenbrooke, ahol korábbi elvárásaival szemben még több kaland várja, legnagyobb meglepetésére Philip is megjelenik. Ahelyett, hogy testvérét pátyolgatná, míg becserkészi jövendőbelijét hihetetlen izgalmakban van része. 

 Nagyon kedveltem kettejük kapcsolatának alakulását, a férfi teljesen felvette a kesztyűt és az unalmas sakkozgatás és szalonban üldögélés helyett igazi kalandokban volt részük és egyre jobban megismerték egymást és egyre inkább elragadták őket az érzelmek. Marianne nem fél kimondani, hogy mit gondol és Philippel tökéletesen kiegészítik egymást. A férfit néha kicsit zárkózottnak gondoltam, a könyv második felében derülnek ki róla a szaftos dolgok, de kettejük közös pillanatai kárpótoltak, tényleg nagyon szórakoztató párost alkottak. 

Bevallom nem vagyok a kosztümös filmek, viktoriánus Anglia és habos-babos ruhák nagy rajongója, de az írónő nagyon hangulatossá varázsolta számomra ezt a kort, alig várom, hogy újra olvassak valami hasonlót, az írónő másik nálunk megjelent könyvét, még a Könyvmolyképző egyik akciójában szereztem be nagyon jó áron. Gyönyörű, nagy ruhák, kifinomult modor, lovaskocsi… megvan a maga hangulata ennek a kornak is. Legfőképpen azért ódzkodtam a korabeli regényektől, mert nem szeretem, azt amikor a nőket úgy ábrázolják, hogy csak nevetgélnek, öltözködnek és várják az udvarlókat, tudom, hogy akkor az volt a divat és a normális dolog, de nekem ez nem jön be, a történetben viszont Marianne karaktere és szabadszelleműsége miatt nem éreztem a nők lealacsonyítását. 

Biztos, hogy az írónő másik könyvére is minél előbb sort fogok keríteni, ha szeretitek a viktoriánus Angliában játszódó könyveket, melyek humorban gazdagok, akkor bátran ajánlom az Edenbrookeot.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése