2024. július 28., vasárnap

Stacey Halls: Az Uránia-ház - Könyvajánló és nyereményjáték

A  Stacey Halls rajongók legnagyobb örömére, a 21. Század Kiadónak hála, az írónőnek egy újabb regénye jelent meg magyarul. Stacey Halls negyedik regénye valós történetet dolgoz fel: Charles Dickens, a regényíró otthont alapított, amely menedékül szolgált a bukott nők számára. Stacey Halls írásának középpontjában tehát az Uránia-ház áll, mely menedéket kínál a kitaszítottaknak. Egy ház, mely magában hordozza az újrakezdés lehetőségét. Tartsatok velünk, merüljünk el az írónő negyedik magyarul megjelent regényében, ha pedig nektek kedvez a szerencse, akkor tiétek lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

Fülszöveg:

A ​szabadságnak ára van.

London, 1847. Alig pár mérföldnyire a várostól, csendes vidéki környezetben készülődés zajlik egy csapat fiatal nő fogadására. Szigorúan titkos, hogy pontosan hol van ez a ház, és a beköltözők nem ismerik egymást. Egy valami azonban közös bennük: mindannyian bukott nők.

Az Uránia-ház menedéket kínál prostituáltaknak, piti tolvajoknak, kitaszítottaknak – az újrakezdés lehetőségét. De vajon tudnak-e élni a lakók ezzel a lehetőséggel?

Angela Burdett-Coutts, a milliomosnő az Uránia-ház egyik mecénása. Légvonalban nem is olyan messze, Piccadilly környéki otthonában tartózkodik, amikor döbbenetes felfedezést tesz. A férfit, aki tíz évvel ezelőtt zaklatta, szabadlábra helyezték. Angela tudja, csak idő kérdése, hogy a rémálom újrakezdődjön.

E nagyon különböző háttérből érkező lányok, asszonyok sorsa egy ponton összekapcsolódik, hogy kiderüljön: a szabadságnak mindig ára van.

Stacey Halls negyedik regénye valós történetet dolgoz fel: Charles Dickens, a regényíró otthont alapított, amely menedékül szolgált a bukott nőknek. E könyv lapjain a ház története elevenedik meg.


 Ez volt az első Stacey Halls könyvem, de tuti nem az utolsó. Nem mondom, hogy kedvenc lett, de jó élmény volt és a többi értékelés illetve Anikó véleménye alapján a többi könyve még jobb.

Az írónő könyveivel már találkoztam, hiszen csodálatosak a borítók és egyből odavonza az ember szemét. Az előző PesText fesztiválon részt vettem a beszélgetésen és nagyon szimpatikus volt az írónő, emiatt meg is vettem a Familiárisokat, hogy alá tudjam íratni. Alapvetően nem az én zsánerem, amiben ír, de nem árt néha kimozdulni olvasás terén is a komfortzónából, úgyhogy abszolút nem bánom, hogy elolvastam Az Uránia-házat.

Már amikor elolvastam a fülszöveget és megláttam ezt a csodaszép borítót egyből felkeltette az érdeklődésem ez a ház, ahova olyan nők mehetnek, akik új esélyt kaphatnak. Plusz nagyon örültem, hogy végül nem az elsőnek tervezett zöld borító lett. De térjünk vissza a történetre. Az elején kicsit nehéz volt belerázódnom, elég sok karakter van és nem mindig tudtam követni, hogy ki miért mit csinál, ez nyilván javult ahogy haladtam, de még a végén is volt bennem azért kérdőjel.

Az Uránia ház, ahogy a fülszöveg is írja olyan nőknek kínál menedéket és lehetőséget az újrakezdésre, akik nem épp a társadalmi normáknak megfelelő életet éltek, sokszor azért mert a szükség így hozta. Az Uránia házban mindenki megtanulja hogyan kell háztartást vezetni, az ehhez kapcsolódó alapfeladatokat, hogy mondjuk egy férj oldalán újrakezdjék az életüket. Egy szabály van: a múltról nem lehet beszélni. A ház egyik nagy támogatója Angela, akit 10 éve kísért Richard Dunn, akit szabadlábra helyeztek. A házban ahogy már említettem sok karakter megjelenik, mindegyikük más helyzetből került ide, sajnos néhányuknak elég tragikus sorsa van. Sajnáltam ezeket a lányokat, hogy így alakult a sorsuk és izgalmas volt olvasni, hogy időközben kit merre sodor a sors és mi történik velük, főleg Josephinenel és Marthaval. Marthanak bőven jutott szerepe, sőt még Angela történetszálával is összefonódott a története. Mindegyik lány jövője érdekelt, de igazán egyikőjük sem lopta be magát a szívembe, valószínűleg azért, mert végülis keveset tudunk meg a sok-sok lányról. 

Angela kapcsán várható volt, hogy lesz abból a szálból is valami és az utolsó kb. 100 oldalon elérkeztünk ehhez a részhez, ami szerintem nagyon izgalmasra sikerült, itt már tényleg nehéz volt letenni a könyvet. Egészen addig azért kicsit kapkodtam a fejem, hogy mi történik és nem szippantott be 100%-osan, de az utolsó harmada felhúzta, úgyhogy végülis elégedetten csukhattam be a könyvet. Nem volt ez abszolút egy rossz könyv, aki szereti a sok szereplőt felvonultató női sorsokkal foglalkozó könyveket, akkor Stacey Halls könyveit semmiképp ne hagyjátok ki!



Nyereményjáték:

Az Uránia-ház megnyitása Dickens nevéhez fűződik, így a játékunk is hozzá kötődik. Minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a helyes választ. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


A kérdés: 
Charles Dickens 1836. április 2-án nősült meg. Hogy hívják a feleségét?


a Rafflecopter giveaway

Állomások: 


07.25.: Csak olvass!

07.28.: This is my (book) universe.

07.31.: Szembetűnő

08.01.: Readinspo

08.03.: Utószó

08.06.: Könyv és más

08.09.: Olvasónapló

08.12.: Zakkant olvas


2024. július 24., szerda

Emily Henry: A boldogság otthona - Könyvajánló és nyereményjáték

 A Central Könyvek gondozásában jelennek meg hazánkban Emily Henry romkomjai, a legújabb kötet A boldogság otthona. Főszerepben Harriet és Wyn, akik ugyan szakítottak, de barátaik kedvéért az éves közös utazáson el kell játszaniuk, hogy mégis együtt vannak. Vajon az együtt töltött idő befolyásolja a viszonyukat? Olvasd el és megtudod, sőt, ha most bloggereinkkel tartasz, akkor a kiadó jóvoltából nyerhetsz egy példányt a könyvből.

Fülszöveg:

Harriet ​és Wyn ideális párt alkotnak, mióta az egyetemen megismerkedtek. Összeillenek, mint a só és a bors, a tea és a méz, a homár és a zsemle. Kivéve most, az utóbbi közel fél évben, de ennek okait mindmáig nem tisztázták.

És a legjobb barátaiknak sem mondták el, hogy szakítottak.

Ezért kötnek ki nyár végén a maine-i tengerparti ház legnagyobb hálószobájában, amikor az immár évtizedes hagyományt ápolva összejön a baráti társaság. Itt bújnak el a világ elől, és töltenek együtt egy vibrálóan intenzív, azúrkékben játszó hetet. Feledik napi gondjaikat, és a tekintélyes mennyiségű sajt, bor, tengeri herkentyű és miegymás mellett együtt szívják a sós tengeri levegőt azokkal, akik a leginkább megértik őket.

Csakhogy az idén Harriet és Wyn hazudik, mint a vízfolyás, és közben a világért sem akarják észrevenni, hogy mennyire vágynak egymásra még mindig. Eljátsszák hát a szerepüket: Harriet az ambiciózus rezidens sebész, aki sosem veszekszik, Wyn pedig a laza, nyugis sármőr, aki remekül leplezi a felszín alatti repedéseket. A terv hibátlan, legalábbis, ha jó messziről és naptejtől maszatos napszemüvegben nézzük…


Kiadó: Central könyvek

Kiadás éve: 2024

Oldalszám: 472

Fordító: Szieberth Ádám


Kiadói link és beleolvasó!




Nehezen állok neki most ennek az értékelésnek, mert be kell vallanom, hogy én most csalódtam. Emily Henry könyveiről rengeteget hallottam és minden platformon rengetegen áradoznak róla, de engem A boldogság otthona nem győzött meg, hogy most azonnal belevessem magam az írónő többi könyvébe. De hogy mi is volt a baj? Igazából a legnagyobb bajom az volt, hogy nem szippantott be, nem kötött le, amikor olvastam folyton a kezembe vettem a telefonom és minden mást csináltam. Gondoltam majd egy idő után eljön a fordulópont, de még a könyv közepén túl is vártam a katartikus érzést, hogy na!! ez az én könyvem, de ott sem jött. Lehet, hogy nem jókor került a kezembe vagy túl szaggatottan olvastam, hiszen mióta elkezdtem még 3-4 másik könyvet elolvastam és ezt még mindig nem fejeztem be. Lehet, hogy Emily Henry szimplán nem az én íróm. 


Szerintem borzasztóan túl lett nyújtva ez a egész történet, a fülszöveg alapján jónak gondoltam a sztorit, de ahogy olvastam rá kellet jönnöm, hogy igazából nem jó. Milyen baráti társaság az ahol nem tudsz őszinte lenni egy ilyen horderejű dologgal, mint az, hogy szakítottatok? Annyira hiányzott a kommunikáció az egész történetből számomra, nagyon sok példát tudnék hozni, hogy hol hiányzott. Az sem oké, hogy folyamatosan ráerőlteti Sabrina a dolgokat a többiekre, ez nem egy jó baráti társaság. Nekem is vannak régóta tartó barátságaim, el kell fogadni, hogy már nem olyan mint gimiben, felnőttünk és nincs annyi idő találkozni, mindenkit másfele sodort az élet, de ezzel együtt fent lehet tartani a barátságot.


A karakterek sem lettek a kedvenceim, senkit nem tudnék kiemelni, akit kedveltem, mindenki idegesített valamiért. Sajnálom, de tényleg ez volt, nálam jobban tényleg senki nem sajnálja, hogy ilyen rosszul indult Emily Henryvel a kapcsolatom. Nagyon szerettem volna szeretni tényleg, de nem ment. Ha olvastatok már az írónőtől és szerettétek akkor valószínűleg szeretni fogjátok ezt is. 


Amit pozitívumként tudnék kiemelni azok a fontos témák a regényben. Ugyan eddig nem említettem, de Harriet agysebész, ugyan magát a hivatást szereti, viszont a kórházi munkát nem élvezi, de a szülei elvárásainak meg akart felelni. Igazából Harriet kapcsán végig ez az egyik legfontosabb tényező, ő mindig mindenkinek meg akart felelni, csak saját magának nem sikerült sajnos, ami a legfontosabb. Pozitívumként éltem meg, hogy Harriet ebben sokat fejlődött és igyekezett megtalálni, hogy mi az, amit szeret és boldoggá teszi. 


A cselekmény egyébként két szálon fut, kicsit megismerjük Harriet és Wyn kapcsolatának alakulását és, hogy végülis mi vezetett a szakításukig. Emiatt kicsit jobban csúszott, mert ez a része érdekelt, de erre is azt tudom mondani, hogy a kommunikáció sok mindent megoldott volna. Szóval a mai take home message: KOMMUNIKÁLJATOK!!!




Nyereményjáték:

A mostani játékhoz nincs szükség másra, csak arra, hogy elolvassátok a beleolvasót a kiadó oldalán és válaszoljatok az egyes állomásokon feltett kérdésekre. A helyes választ írjátok be a rafflecopter megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


Kérdés:

Hogy hívják Harriet két barátnőjét?


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista: 


07.24. This is my (book) universe

07.26. Fanni’s Library

07.28. Hagyjatok! Olvasok!

07.30. Csak olvass!

08.01. Olvasónapló


2024. július 9., kedd

Sarah Adams: A szabálykönyv - Könyvajánló és nyereményjáték

 A sokak által kedvelt Sarah Adams egy újabb sportrománccal jelentkezett, melyet magyar nyelven a Next21 Kiadónak köszönhetően olvashatunk. Ha szeretnéd megnyerni a Kiadó által felajánlott példányt, akkor kövesd blogturnénkat és bízz a szerencsében!

Fülszöveg:

Egyetem alatt egy pár voltak – összejöhetnek még egyszer? 

Nora egész karrierje egy jóképű profi amerikaifoci-sztár kezében van. Derek, a sztárjátékos történetesen Nora expasija. Annak idején a lány nem valami elegáns módon vetett véget a kapcsolatnak – a régi döntés most álmatlan éjszakákat okoz neki. Profi ügynök lett, és Derek az első ügyfele. Aki még mindig mérges rá. 

Derek bosszút forral: ha Nora az ügynöke akar lenni, hát jó. De a fiú feltett szándéka, hogy megkeserítse az életét. Még emlékszik, hogy a lány nem adja fel egykönnyen. Erre a tulajdonságra alapozza a tervét. 

És Nora valóban nem adja be a derekát, hanem éppenséggel ellentámadásba kezd. De aztán jön Las Vegas, egy vad éjszaka másnapján Derek és Nora egy ágyban ébrednek mint friss házasok. 

A szabálykönyvet kihajították az ablakon – mit hozhat ez a kapcsolat? Ki-ki mentse a munkáját? Lehetséges kettejük közt életre szóló szerelem?



Tavaly Sarah Adams könyveit nagyon megszerettem, az első olvasmányom a Ha Rómában jársz volt, amit imádtam. A Gyakorlat teszi a mestert pedig csak fokozta a rajongásom, úgyhogy nem is kérdés számomra, hogy minden új Sarah Adams könyvet olvasnom KELL. A szabálykönyv fülszövege is azonnal megfogott, szeretem a sport románcokat, minden mennyiségben jöhetnek és a második esély szál is megfogott, kevés ilyet olvastam eddig.

Ti hisztek amúgy a right person wrong time jelenségben? 
Valahogy mindig kerültem a második esély románcokat, pedig ez a történet is bebizonyította, hogy sokszor egy kis külön töltött idő csodákra képes és ez kell ahhoz, hogy megérjenek, felnőjenek a kapcsolathoz a felek. Derek és Nora kapcsolatában is ezt követhetjük végig, mindkettejüknek, de főleg Noranak volt szüksége arra, hogy külön legyenek és haladjanak az életben. Nora volt az, aki szakított Derekkel, ami mindkettejüket megviselte, de Dereket talán jobban. Nora úgy érezte, hogy barátnőként, pontosabban Derek barátnőjeként nem fog tudni kiteljesedni és a karrierjére fókuszálni. A külön töltött évek során Nora ügynökként kezdett dolgozni, ebben találta meg a hivatását és ez hozza őket újra össze. Az eltelt évekről a beszélgetésekből tudhatunk meg részleteket, így kicsit jobban megismertük őket és a miértekre is választ kaphattunk.

Derek eleinte nem fogadja kitörő örömmel, hogy az exével kell dolgoznia, de Nora meggyőzi, hogy adjon egy esélyt, hiszen a szakmai előremenetele a tét, egy ilyen kliberű sportolóval dolgozni,mint Derek elég nagy plusz pont az önéletrajzában. Ennek kapcsán kerülnek Vegasba és szerintem Las Vegast senkinek nem kell bemutatni, mindenki hallott ezt azt.:D Ugyan a mondás azt tartja, hogy ami Vegasban történt az ott is marad, de az ő esetükben ez nem így lesz, hiszen a kis drágák még instára is kiposztolják és Nora főnőkei nincsenek elragadtatva a rapid frigytől. Kénytelen eljátszani a boldog szerelmeseket, hogy Nora megtarthassa az állását, de vajon ez a sok együtt töltött idő felébreszti az érzelmeket bennük?

Nagyon szerettem olvasni a “nászút” eseményeit. Volt nagyon sok szórakoztató jelenet közöttük, de annál is több szívmelengető jelenet és igazán jó volt olvasni, hogy a kialudt tűz közöttük újra felgyulladt.
Derek igazán cuki és tele van érzelmekkel és szeretettel és olyan jó volt olvasni, hogy az eltelt évek ellenére az ő érzelmei nem változtak. Egyébként a sérüléséből próbál visszatérni, ami profi sportolóként nehezen él meg és tele van kétellyel, hogy egyáltalán sikerül-e neki vagy átveszi a helyét a fiatalabb srác. Nora ebben is sokat segített neki. Noranak újra fel kell ismerni magában és engednie az érzelmeknek, hogy újra boldog lehessen.

Vannak benne a komolyabb gondolatok mellett vicces jelenetek is, amiket az írónő könyveiben megszokhattunk, számomra tökéletes kikapcsolódást nyújtott. A Csalóka szerelmet ugyan nem olvastam, de amíg a következő Sarah Adams könyvre várunk, addig biztosan sorra fogom keríteni.


Nyereményjáték:

Blogturnénk minden állomásán egy-egy olyan könyv fülszövegének részletét találjátok, amelynek a főhőse sportoló. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a  könyv címét és szerzőjének nevét.

Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladvány:

A női főszereplő, Georgeanne igazi déli szépség, Playboyba illő idomokkal, üres pénztárcával és egy lemínuszolt bankkártyával. Gazdag és nála jóval idősebb vőlegényét, többek közt egy profi hokicsapat tulajdonosát, az esküvőjük napján mégis otthagyja: beugrik az első autóba, ami a ház előtt parkol. A kocsi John Kowalskyé, a hokicsapat kapitányáé. Magának való fickó, aki igaz, hogy fantasztikusan néz ki, viszont nagyon mogorva, sokat iszik, és túl van néhány váláson is.

a Rafflecopter giveaway


Állomáslista


07.03 - Betonka szerint a világ…

07.05 - Angelika blogja

07.07 - Fanni’s Library

07.09 - This is my (book) universe

07.15 - Hagyjatok! Olvasok!


2024. július 7., vasárnap

Grace Draven: Ragyogás - Könyvajánló és nyereményjáték

 Az Anassa Könyvek jóvoltából megjelent Grace Draven - Ragyogás című könyve. A történet a kaiokról és a gaurikról szól, akik két merőben különböző nép. Azonban a béke fenntartása érdekében és az országok megerősítésének céljából mind a két oldal felajánl egy királyi sarjat, házasságuk remélhetőleg elhozza a kívánt békét. Gyere velünk a turné állomásaira és miközben jobban megismered a könyvet, ha velünk játszol, megnyerheted a könyv egy példányát is.

Fülszöveg:

Egy ​férfi és egy nő – akiket a kötelességtudat és a politikai játszmák hoztak össze egymással – lassan ráébred, hogy a sors egymásnak szánta őket, miközben egy ellenséges királyság éppen a szétszakításukon mesterkedik.

Egy jelentéktelen herceg
A kai herceg, Brishen Khaskem, már régen beletörődött abba, hogy apja után a bátyja fogja megörökölni a trónt, és ő csupán egy lényegtelen tartalék a család és a királyság számára. Amikor azonban az emberek által lakott Gauri Királyság és a kaiok Bast-Haradis-i Királysága politikai és kereskedelmi szövetséget köt egymással, Brishennek feleségül kell vennie egy gauri nőt, hogy megpecsételjék a megállapodást. A herceg kötelességtudóan beleegyezik a házasságba, és szembesül a ténnyel, hogy menyasszonya épp olyan csúnya, mint amilyenre számított, de mégis sokkal gyönyörűbbnek találja, mint elképzelte.

Egy jelentéktelen udvarhölgy
Ildikó, a gauri király unokahúga, már régen beletörődött abba, hogy csupán érdekházasság szempontjából képviselhet értéket a királyi család számára. Mégis döbbenten értesül arról, hogy nem egy külföldi nemesnek szánják, hanem a kai király kisebbik fiának, vagyis a jövendőbelije még csak nem is ember. De újdonsült férje oldalán elindul az ismeretlenbe, és idővel megtanulja elfogadni a társát, aki bár sötétségbe burkolózik, de lelkét a legragyogóbb fényből kovácsolták.


A könyvet először az Anassa könyvek insta oldalán láttam, ahol a beharangozó posztokkal már nagyon felkeltették az érdeklődésem. A fantasyk mostanában eléggé előtérbe kerültek nálam és az elrendezett házasság trope nagyjából mindig jöhet, nagyon kedvelem fantasy illetve sima romantikus könyvekben is. 

Ami még szintén külön említést érdemel az a csodás borító, nekem nagyon bejön és egyértelműen A szépség és a szörnyetegre emlékeztet, ha nem olvasnék fülszöveget, akkor azt hinném, hogy ez valami retelling, bár amúgy ha rá akarjuk erőszakolni akkor valamilyen szinte mondhatjuk rá, hogy retelling, hiszen vannak egyezések. 

Maga a történet ugyebár elrendezett házasságon alapszik, két külön faj házasodik össze, Ildikó a gauri király unokahúga, Brishen pedig kai herceg. Kettejükben az a közös, hogy mindketten borzasztóan otrombának találják a másikat és ennek folyamatosan hangot adnak, a megjegyzéseiken pedig iszonyatosan jókat nevettem.Kedvencem amikor Ildikó az elején mondta, hogy ha kimászna az ágya alól Brishen akkor buzogánnyal verné fejbe. Hát mi ez, ha nem szerelem kérem szépen?! 


Kis kitérőként muszáj megemlítenem, hogy engem mindig megzavart, vagyis inkább megakasztott az olvasásban a magyar név ilyen "oda nem illő" környezetben és nem tudtam hova tenni, de ez csak egyéni preferencia kérdése gondolom. Na de visszatérve a karakterekre, én nagyon nagyon kedveltem mindkettejüket. Szerettem a kettejük közti tiszteletet, ami az első interakció óta fennállt, pedig akkor fogalmuk sem volt, hogy a jövendőbelijükkel állnak szemben. Szerettem a már említett szóváltásokat, poénkodásokat, igazából mindent szerettem, amikor együtt voltak. A kettejük közti különbség igazából összehozta őket. Külön- külön is kedveltem őket. Ildikó bátor, talpraesett és annak ellenére, hogy elég kevés idő alatt kell rengeteg dolgot feldolgoznia szerintem remekül helyt tudott állni. Örültem, hogy nem lett ez egy instant szerelem sztori, hanem először barátok lettek, ismerkedtek és mindketten nagyon érdeklődőek voltak a másik kultúrájával szemben. 

Maga a történet nem a legpörgősebb sztorik közé tartozik az fix, inkább egy lassabban építkező történet, de mivel ez egy sorozat első része így végülis elnézhető. Illetve nem is egy féltégla, úgyhogy hamar át tud szaladni rajta az ember.  Jó volt megismerni a kai kultúrát, népszokásokat, a durva függővég miatt pedig érdekel a következő rész is természetesen.:) 
Ez egy különleges fantasy, olyan romantikus szállal, amit öröm olvasni, hiszen nem toxikus, a felek nyílt lapokkal játszanak, őszinték és éretten kezelik. 


Nyereményjáték:


A Ragyogás című Anassa Könyvek által kiadott regény két főszereplője Brishen, a kai férfi és Ildikó, a gauri hölgy. Legelső találkozásuk nem éppen az udvarlásról szól, inkább sikerült szórakoztatóra. A kiadó honlapján megtalálható beleolvasóban ezt bárki el is olvashatja, úgyhogy mostani játékunkban a beleovasóból teszünk fel minden állomáson kérdéseket.


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


1.kérdés:

Mi zavarja legjobban Ildikó kinézetében a legelső találkozáskor Brishent?



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:


07.07 This is My (Book) Universe

07.09 Dreamworld

07.11 Insane Life

07.13 Kelly és Lupi olvas

2024. július 4., csütörtök

Rácz-Stefán Tibor: Kamupasi karácsonyra - Könyvajánló

 Tudom,tudom…szürreális júliusban karácsonyi könyvről írni, de bevallom kicsit megfeledkeztem erről a recenzióról, úgyhogy most került sorra. Ugyan kicsit vonakodva kezdtem neki a karácsonyi téma miatt, de nem vont le az élményből. 

Tibinek már nagyon sok könyvét olvastam, a legelső a Túl szép volt, amit egy délután alatt elolvastam és innentől nem volt megállás. Amit olvastam, azt imádtam. Nem volt ez másképp Dani és Zénó esetén sem, ez a két fiú is belopta magát a szívembe. Illetve sajnos muszáj kiemelnem, hogy 18 éven felülieknek szól!

Fülszöveg:

A ​színjáték valósággá válhat?

Dani imádja a karácsonyt, ez a kedvenc időszaka az évben, de az idei ünnep nem ígérkezik valami fényesnek. Nem elég, hogy dobta a pasija, de a családjának sem meri bevallani, hogy nem tud kivel menni a karácsonyi vacsorára.

Eközben a munkahelyén, a könyvesboltban is gyűlnek a gondok. Az új munkatársa nem más, mint a helyes és magabiztos Zénó, a régi osztálytársa, az első srác, akibe valaha szerelmes volt, és az első, aki összetörte a szívét.

Zénó tele van lelkifurdalással a múlt miatt, és bármit megtenne, hogy kiengesztelje Danit. Amikor kihallgat egy beszélgetést, már tudja, mit kell tennie: ő lesz Dani kamupasija karácsonykor…

Ahogy a két fiatal egyre több időt tölt együtt, Dani újra beleszeret Zénóba, de fogalma sincs arról, mi a valóság, és mi a színjáték. Amikor Zénó hozzáér, amikor megöleli, azért teszi vajon, mert tényleg akarja őt, vagy csak a lehető legjobb alakítást igyekszik nyújtani a családja előtt? Rejlik valami igazi a bizalmas érintések és a gyengéd pillantások mögött?

Az év legszebb másodikesély-története.

Tudd meg a legapróbb titkokat is!

Olvass bele és rendeld meg ITT



Tudom,tudom…szürreális júliusban karácsonyi könyvről írni, de bevallom kicsit megfeledkeztem erről a recenzióról, úgyhogy most került sorra. Ugyan kicsit vonakodva kezdtem neki a karácsonyi téma miatt, de nem vont le az élményből. 
Tibinek már nagyon sok könyvét olvastam, a legelső a Túl szép volt, amit egy délután alatt elolvastam és innentől nem volt megállás. Amit olvastam, azt imádtam. Nem volt ez másképp Dani és Zénó esetén sem, ez a két fiú is belopta magát a szívembe. Illetve sajnos muszáj kiemelnem, hogy 18 éven felülieknek szól!

Nehéz összefoglalni a gondolataimat, mert nagyon sok téma került előtérbe a történet során. De kezdjük az elején. Nagyon tetszett, hogy könyvesbolti közegben játszódik, tetszett, hogy sok általam is kedvelt könyv említésre került benne (Heartstopper♥, Obszidián♥), Daemon Blacket valóban csak imádni lehet, maximálisan egyetértek! Azt is nagyon szerettem, hogy megjelentek a többi könyvben megismert szereplők, sőt szerves részei voltak a történetnek és Dani és Zénó kapcsolatának. Jó volt látni, vagyis olvasni, hogy mi történik most Hannával és Mátéval, merre halad az életük, illetve Panka és Bastien napjaiba is jó volt belelátni. Annyiszor került említésre Bastien könyve, a Kristálypalota, hogy mostmár tényleg írja meg valaki, hogy elolvassam.:) 

De térjünk át a főszereplőinkre, Danira és Zénóra, akiknek nem ez az első körük együtt, hiszen iskolában jó barátok voltak, ami megszakadt, Daniban maradandó tüskét hagyva, így nem fogadta olyan kitörő örömmel az új munkatársat. Ám egy véletlen folytán úgy alakul, hogy Zénó, mint a kamupasija kíséri el a karácsonyi vacsorára, ami Daniéknál a legfontosabb ünnep. Szerintem mindenki tudja, hogy ennek általában mi a vége. 

Mindketten nagyon szerethetőek szerintem és nehéz súlyokat cipelnek. Ott van Dani kényszerbetegsége, folyamatosan takarít, nem bírja elviselni a mocskot. Biztos, hogy nem egyszerű így élni. Sokszor azért leragadt egy-egy olyan dolognál, amin szerintem felesleges volt ennyit lovagolni. Zénóval a szülei nem foglalkoztak, illetve nem voltak képesek elfogadni, hogy biszexuális és nem meleg. Az biztos,hogy a múltbeli események miatt nem indultak előnyös helyzetből, de úgy tűnt sikerül megbeszélni, amíg nem kavart be Zénó exe, Ancsa. Jó volt az ő szemszögéből is belelátni a dolgokba és az érzelmeibe, azért sok esetben maga sem tudta mit akar, úgyhogy mindkettejüknek volt hova fejlődni.

Ancsa kapcsán is fontos témák kerültek elő, karrier vs gyerek, függőség. Én gyógyszerészként végeztem idén, hát nem volt az sem egy sétagalopp és még nagyon finom voltam, úgyhogy megértem Ancsát ebből a szempontból. Viszont az elején nem bírtam a viselkedése miatt, hogy nem fogta fel, hogy Zénóval vége. A függősége miatt nem tudtam utálni, hiszen tanultam, hogy mivel jár egy függőség és milyen nehéz leszokni. A csattanó vagy bomba, kicsit meglepett, féltem is mi lesz a vége, de szerintem Tibi nagyon szépen megoldotta, meg is könnyeztem egy kicsit a végét. 

Összességében nekem nagyon jó élményt nyújtott ez a történet, hosszú hetek óta ez volt az a könyv, ami a legjobban beszippantott. Voltak benne igazán cuki jelenetek, amelyek tökéletes egyensúlyban voltak a komolyabb részekkel. Nagyon színes történet, szó szerint, tele különleges karakterekkel. Én azt javaslom, hogy már most írjátok fel a téli TBR listákra!!!:)

Köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző kiadónak!


2024. július 1., hétfő

Lynn Painter: Szerelmi fogadás - Könyvajánló és nyereményjáték

 A Kossuth Kiadó jelentette meg Lynn Painter: Szerelmi fogadás című regényét, a Mr. Téves Szám sorozat második részét. Ezúttal Olivia testvére, Jack Marshall a főszereplő, aki egy randiapp segítségével szeretne párt találni, és ebben egészen véletlenül a korábbi egyéjszakás kalandja, Hallie lesz segítségére. Fogadást kötnek, az nyer, aki hamarabb megtalálja az igaz szerelmet. Kövesd  a blogturné állomásait, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.


Fülszöveg:

Lynn ​Painter új romkomjában egy fiatal nő és egy férfi fogadást köt: ki találja meg előbb az igazit? Közben nem veszik észre, hogy inkább egymásra kellett volna tenniük.

Hallie Piper új életet kezd. Miután négykézláb lopakodott ki egy hotelszobából (mondhatjuk, élete mélypontján), úgy dönt, itt az ideje, hogy felnőtt nőhöz méltóan viselkedjen. Új lakásba költözik, megváltoztatja a frizuráját és lecseréli a ruhatárát, de amikor bejelentkezik a társkereső alkalmazásba, amelytől az új szerelmet reméli, szinte rögtön azzal a fickóval hozza össze a sors, akivel… nos, nem kéne.

Miután kölcsönösen megegyeznek, hogy egymás iránt nem érdeklődnek, rájönnek, hogy remekül tudják egymást segíteni, miközben ki-ki az igazit keresi. SMS-ben értesítik egymást a randijaikról, és gyakran ugyanabba az étterembe szervezik a találkozókat.

Aztán egy esküvőre készülve megbeszélik, hogy eljátsszák, hogy együtt vannak, vége a fogadásnak. Miközben egy párnak adják ki magukat, a határok elmosódnak, és mindketten próbálják megérteni, miért nem lenne jó partner a másik.

352 oldal

Kiadó: Kossuth Kiadó

ISBN: 9789636362805

Fordította: Nimila Ágnes


Kiadói link: https://www.kossuth.hu/konyv/6140/szerelmi-fogadas

Beleolvasó: https://www.kossuth.hu/letoltes/Beleolvasoszerelmifogadas_2024_05_13__10_39_59.pdf


Tavaly Lynn Painter hatalmas rajongója lettem,ez idén sem változott, bár ez a könyv nem nyerte el maradéktalanul a tetszésem. Az írónőnek eddig minden magyarul megjelent könyvét olvastam és a kis csalódás ellenére is folytatni fogom ezt a jó szokásom, főleg mert a következő magyarul megjelenő könyve ismét egy YA könyv lesz. Ha több platformon követtek akkor olvashattátok az áradozásomat a Jobb mint a filmeken illetve az Újra meg újra könyveiről. Én mindkettőt nagyon nagyon szerettem és 1 nap alatt ledaráltam, az Újra meg újra miatt majdnem a vonaton maradtam, úgyhogy tényleg nagyon be tudnak szippantani az írónő YA kötetei. A felnőtt könyveit is szeretem és remek kikapcsolódást nyújtanak, de valami hiányzik belőlük, ami megvan a YA kötetekben. 


A Szerelmi fogadás olvasása előtt még pont volt időm beiktatni a Mr. Téves számot, úgyhogy teljesen frissen élt bennem az élmény illetve a szereplők is, hiszen Jacket a Mr. Téves számban már megismertük, mint Olivia bátyja és Colin lakótársa. A Mr. Téves szám úgy érzem kicsit jobban beszippantott, lehet azért, mert vizsgaidőszakban olvastam és akkor pont kellett valami agyzsibbasztó könyv. A Szerelmi fogadás kicsit lassabban csúszott most, amin én is meglepődtem.


Egy esküvőn kezdődik a történet, nem mondom el kik esküvőjén, de szerintem nem túl nehéz megtippelni, Hallie pultusként dolgozik, így találkozik Jack-kel, akivel aztán eltöltenek egy remek éjszakát, majd elválnak útjaik...Addig, amíg nem "találkoznak" össze egy társkeresőn és kezdenek újra beszélgetni, majd ahogy a cím is mutatja fogadást kötnek, hogy ki találja meg előbb a szerelmet. Szeretem amúgy a fake dating/álkapcsolat trope-ot, de most nem nyert meg annyira, hiszen a két szereplő között az elejétől nyilvánvaló volt a vonzalom, én is tudtam ezt, ők is tudták és mindenki is tudta ezt. Emiatt nem is teljesen tudtam hova tenni ezt a fogadást és  huzavonát kettejük között. 


A szereplőkből is hiányzott nekem egy kicsit a mélység, mindkettejüket igazából csak felületesen ismertük meg, Hallieről még csak-csak tudnék 3 tényt mondani, de Jackről már kevésbé, ami így a könyv elolvasása után probléma. Pedig Jacket a Mr. Téves számban megkedveltem és nagyon izgatottan vártam a saját könyvét, de sokkal több infóval nem lettünk gazdagabbak. A kettejük közti üzengetést, poénkodást élveztem, a kémia az elejétől megvolt, pont ezért sem értem, hogy miért kellett ez a 


Ezt a történetet sokkal inkább el tudnám képzelni egy friends to lovers sztoriként, ahol ez az egész fogadásos körítés szerintem tök jól tudna működni és egy laza, humoros történetet kapnánk. Félreértés ne essék, nem utáltam ezt a könyvet, sőt, a külön randik és a közös randik is izgik voltak és amúgy kikapcsolt a történet, úgyhogy egynek jó volt, de nem ez lesz az a könyve az írónőnek, amit újraolvasok, hanem a már említett YA könyvei.:) 



Nyereményjáték:

Színésznőket keresünk! A szerző nagyon szereti a pop-kult utalásokat, ebben a regényben is bőven előfordulnak a kedvenc filmek, dalok. A játékunkban ezekből válogattunk, reméljük könnyedén felismeritek és beírjátok a helyes válaszokat a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.




A feladvány:
A vörös-fehér esküvői tematika szerepel a történetben, nem véletlenül, ugyanis a szerző maga is swiftie. Ki az a híres színésznő, aki a rendezője volt Taylor Swift: I Bet You Think About Me videoklipjének?


a Rafflecopter giveaway

További állomások:

06.29 Kelly és Lupi olvas

07.01 This is my (book) universe

07.03 Hagyjatok! Olvasok!