2023. április 11., kedd

Elena Armas: Az amerikai szobatárs kísérlet - Könyvajánló

 Sziasztok! Ma egy újabb booktokon felkapott könyvről írnék nektek, a sokak által valószínűleg már jól ismert Elena Armas tollából származó Amerikai szobatárs kísérletről.

Egy kis self promo, ha érdekel tiktok videó a könyvről.:)



Aki olvasta a Spanyol szerelmi átverést már ismerheti Rosiet, Lina legjobb barátnőjét, Nos Rosie lakásával történik egy apró baleset és rászakad a plafon, így kénytelen máshol álomra hajtani a fejét, méghozzá Lina lakásában. Azonban Lucasnak, Lina unokatestvérének is hasonló céljai voltak, így kerülnek ők ketten egy fedél alá. Lucas bejutási kísérlete nagyon vicces volt, itt már tudtam, hogy sokat fogok nevetni olvasás közben.

Rosie szimpatikus karakter volt, bátor, hogy otthagyta a jól fizető, biztos munkahelyét, hogy az álmait kövesse és teljes munkaidős író legyen. Az első könyve nagy sikert aratott, amit még szabadidejében írt, de a második könyvénél úgy érzi, hogy nincs már ihlete. Teljesen kétségbe van esve, így ez a lakás dráma csak meggy a hab tetején. Sokszor elgondolkodott azon, hogy egyáltalán megérte-e a biztos utat elhagyni és ismeretlen ösvényre lépni. Engem ugyan nem érint ez a szituáció, de biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megfordult a fejében ez a gondolat, miután váltanak és elkezdik követni az álmaikat. Nem szabad feladni a nehézségek ellenére sem!

Lucas gyorsan a segítségére siet és felajánlja, hogy kísérleti randikra viszi Rosiet, hátha segít neki ihletet nyerni a könyve folytatásához. Nagyon tetszettek ezek a kis randik, Lucas tényleg kitett magáért és látszott, hogy mennyire figyelt arra, amit Rosie mondott neki. A pizzasütős randit imádtam, elképesztő szórakoztató volt olvasni.
Lucas karaktere számomra érdekesebb volt, ugyan morzsákat kaptunk abból, hogy mi történt vele, de mégis érdekelt volna az ő szájából a történet. Nagyon édes volt, romantikus, figyelmes, I M Á D O M azokat a férfiakat, akik ilyen otthonosan mozognak a konyhában. Összefutott a nyál a számban a sok finomságtól, amit készített. 10/10-es pasi.

Kettejük között végig sistergett a levegő, az elejétől egyértelmű volt a fizikai vonzalom, majd erre ráépült az érzelmi kapcsolat is, minél több időt töltöttek együtt. Talán egy kicsit túl is húzta az írónő és túl sokat kerülgették egymást anélkül, hogy beismerték volna a nyilvánvalót, de nagyon cukik voltak, így ez valamelyest kárpótolt. Közben érhető volt, hogy miért is nem akarják beismerni, hiszen Lucas hamarosan távozik, így hogyan tudnák a kapcsolatot folytatni?! 
Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a nagy egymásra találás, végül igazán hozzájuk illő volt. Számomra klisés, szirupos, de Rosiehoz és a kapcsolatukhoz nagyon illett.

Én nem olvastam az írónő másik könyvét, így nem tudom összehasonlítani vele, annyit tudok mondani, hogy nekem tetszett, jó kikapcsolódást nyújtott és jókat tudtam nevetni, amire most nagy szükségem volt. Ha szerettétek a Spanyol szerelmi átverést és/vagy a nagyon romantikus, cuki, slow-burn történeteket, akkor ne hagyjátok ki!


Köszönöm a 21. század kiadónak a könyvet! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése