2021. február 13., szombat

Maddie Dawson - Szerelmi varázslás kezdőknek - Könyvajánló

Sziasztok! Ma egy újabb romantikus könyvajánlóval készültem, bár elöljáróban annyit elmondanék, hogy nem lett kedvencem ez a történet. 

Köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak! 

Fülszöveg: 

Mert ​a boldogság nem mindig onnan érkezik, ahonnan várod.

Marnie MacGraw hétköznapi életre vágyik – férjre, gyerekekre és egy egyterűre a kertvárosban. Most, hogy férjhez menni készül álmai lovagjához, biztos benne, hogy valóban ilyen élet vár rá. Aztán találkozik Blix Hollidayjel, a vőlegénye lázadó, párokat összeboronáló idős nagynénjével, és minden megváltozik – éppen úgy, ahogy azt Blix megjósolta.

Amikor a házassága két kínos héten belül véget ér, Marnie érthetően megdöbben. És még jobban megdöbben, amikor megtudja, hogy ő örökölte Blix brooklyni házát, az összes befejezetlen „projektjével”: a megtört szívű, fura barátokkal és szomszédokkal, akik menekülnek a boldogság elől. Marnie nem hiszi magáról, hogy nagyon különleges volna, ám Blix valahogy tudta, ő lesz a tökéletes ember, aki átveheti a párvarázsló szerepét.

Marnie a maga kárán kénytelen megtanulni, hogy a boldogságot néha nehéz felismerni, és gyakran azoknak van a legnagyobb szükségük rá, akik leginkább eltaszítanák maguktól.

Mulatságos és intelligens kötet, szerethető, különc szereplőkkel, egy csipetnyi varázslattal. 
Mondj igent a szerelemre!



Először a cím és a borító keltette fel a figyelmem, majd elolvastam a fülszöveget és alig vártam, hogy a kezeim közé vegyem a könyvet és elolvassam, ám sajnos kicsit csalódnom kellett. Összességében nem volt rossz, mert 4 csillagot simán megadnék rá, de az mind a mellékszereplők miatt volt. 

Marnie egy cseppet sem volt szimpatikus, ahogy  fülszöveg is írja a házasság hamar véget ér, bár meg sem kellett volna történnie, aki elolvassa érteni fogja, hogy miért mondom, nekem ez a lépése teljes mértékben unszimpatikus volt. A rövid nász után hazaköltözik a családjához, akik te jóságos Istenem, borzasztóan idegesítőek voltak, talán még jobban, mint Marnie. Unalmas, idegesítő főszereplő, akinek sem a gondolkodásával, sem a tetteivel nem tudtam azonosulni, így sokszor nehezen vettem a kezembe a könyvet. Miután elutazott Brooklynba izgalmasabbá vált a cselekmény, bár őt továbbra sem tudtam semmilyen szinten megérteni, az ex férjjel, Noahval együtt. 

Szóval megérkezett a levél, hogy Blix ráhagyta a brooklyni lakást és Marnie el is indult, hogy megnézze, a családja minden tiltakozása ellenére. Ott megismerkedett Lolával, Patrickkel, Jessicával és Sammyvel, akik a házban laktak még. Nekem ők voltak a kedvenceim, különösen Lola és Patrick. Lola Blix legjobb barátnője, nagyon kedvelhető karakter, aki szintén megérdemelte a boldogságot. Patrick nagy kedvencem lett, sérült lelkű, törékeny ember, akiben rengeteg szeretet és félelem lakozik, amit nem mert kimutatni, helyette betegségek tüneteit írogatja egész nap, munka gyanánt. A kedvenc jeleneteim egyértelműen Patrick és Marnie közös jelenetei, a homárvadászat, sütés és még sorolhatnám, ezekben a jelenetekben még Marnie is kedvelhetővé vált. 

Blixről még pár szót...egy nagyon bohókás, vidám és életszerető nőt ismerhettünk meg, aki mindig nyitott szívvel közlekedett, mindenkihez volt 1-2 jó szava és mindenkinek segíteni akart, hogy megtalálja a boldogságát, ehhez nem félt egy csepp varázslatot bevetni, ha szükség volt rá. 

Összességében tényleg nem volt egy rossz könyv, Blix, Patrick és a többi mellékszereplőnek a cselekményszálai kedvelhetővé tették számomra a könyvet és róluk jó volt olvasni, de sajnos Marnie nem lett a szívem csücske. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése