2024. augusztus 30., péntek

Elsie Silver: Flawless-Hibátlan - Könyvajánló

 Sziasztok! Ma Elsie Silver nagy sikerű sorozatkezdő könyvéről mesélnék nektek, amelyet a Kossuth kiadó hozott el nekünk. Nagyon köszönöm a recenziós példányt! 

Fülszöveg:

Egyszerűek ​voltak a szabályok: tartsd magad távol az ügynök lányától, és ne kerülj bajba!
Most meg itt van a nyakán. És csak egy ágy van. És hát a szabályok azért vannak, hogy megszegjék őket…
Rhett Eaton hivatásos rodeós. Aranyifjú. Vagy legalábbis az volt, amíg egy verekedés után minden fenekestül a feje tetejére állt. Az ügynöke azt mondja, vissza kell szereznie a népszerűségét, és a szezon hátralévő részére „teljes felügyeletet” rendel el neki belevaló lánya személyében.
De Rhettnek nem kell egy istenverte bébiszitter – különösen nem olyan, aki szűk farmerban és szexi mosollyal az arcán járkál, miközben be nem áll a szája.
A szája, amiről Rhett ábrándozik.
De csakhamar rá kell jönnie, hogy Summer Hamilton nem lesz újabb trófea a gyűjteményében. A nő meglátja az álarc mögé bújt férfit, és nem hajlandó elfutni – egyre közelebb húzza magához, még akkor is, amikor nem kéne.
Summer azt mondja, az egész nem jelent semmit.
Rhett azt mondja, hogy a mindenséget jelenti.
Summer azt mondja, vannak határok, amiket nem kéne átlépniük. Rhett hírneve nem bír el még egy csapást…, ahogy az ő összetört szíve sem.
Rhett azt mondja, mindenképp meghódítja azt a szívet.



Elsie Silver könyvei már ezer éve szembejöttek velem a Tiktokon és nagyon vártam, hogy végre sorra kerítsem őket. Nagyon örültem, hogy a Kossuth kiadó hozza el nekünk a sorozatot és nem kell rá sokat várni. Plusz az élfestés is csodás.

Az utóbbi időben nagyon megszerettem a kisvárosi, ranchen játszódó történeteket, így ősz közeledtével pedig egyre erősödik nálam ez a vonal. Valahogy annyira cozy hangulatuk van, tökéletes történetek este, amikben munka után jó elmerülni egy teával, de nyáron is remek olvasmányként szolgált.

Rhett egy hivatásos bull rider, de a megítélése csorbát szenvedett az utóbbi időben, így Kip kirendeli mellé a lányát, Summert. Kezdetben elég ellenszenvesek egymással, parázs szóváltások jellemzik a kapcsolatukat, hiszen Rhett nem kér bébicsőszt maga mellé. Én nagyon megszerettem ezt a fiút, aki ugyan az elején kicsit ellenszenvesen viselkedik, de az ember hamar rájön, hogy igazából szeretetre és figyelemre vágyik, főleg a családjától, akik még a versenyeire sem látogatnak ki. Summerrel való szóváltásait is imádtam, majd azt, hogy szépen lassan megszerette, de időbe telt, mire ő is realizálta az érzelmeit. A kommunikáció hiánya okozta sértődések kevésbé tetszettek, feleslegesen bántották egymást, ha megbeszélték volna, akkor megkímélték volna egymást a kételytől és szomorúságtól.



Summer is zseniális karakter, imádtam ezt a csupaszív lányt, akinek nem volt egyszerű élete a betegsége miatt, de az édesapja mindig mellette volt. Nagyon szerettem a kapcsolatukat, Kip egy olyan édesapa, akit mindenki megérdemelne. Támogató, teljes szívvel szereti a lányát és a legjobbat akarja neki. Szerettem, hogy arra ösztönözte, hogy találja meg a saját szenvedélyét, hogy mit szeretne kezdeni az életével és ne aszerint éljen, hogy szerinte mivel tudna megfelelni neki. Nagyon egészséges viszony és fontos mondanivaló, hogy ne mások elvárásai szerint éljünk.
Nagyon hálás vagyok, hogy a szüleim engem is mindig erre ösztönöztek és mindig mindenben támogatnak és ott vannak mellette, mint Kip Summer mellett.❤️

Kíváncsi lettem a többi karakter történetére, de leginkább Winterére, úgyhogy lehet angolul neki is fogok esni, mert a Reckless fülszövege egészen más képet fest Winterről, mint ahogy itt megismertük. Az biztos, hogy Elsie Silver könyveihez ezután bátran fogok nyúlni, mert a hibái ellenére is tökéletes kikapcsolódást nyújtott.

Baráth Viktória: Egy év Provence-ban - Könyvajánló

 Sziasztok! Ma Baráth Viktória legújabb regényéről hoztam el a véleményem.:)

Köszönöm a recenziós példányt az Álomgyár kiadónak!

Fülszöveg:

A ​fiatalon megözvegyült Lily szürke hétköznapjait éli. Valaha imádta a belvárosi forgatagot, a nyüzsgő életet és a fotózást, amely nemcsak a munkája volt, hanem a szenvedélye is. Mára ez azonban csak egy rég elfeledett élet foszlánya maradt… Nem szívesen tekint vissza a múltjára, így viszont képtelen feldolgozni a gyászát és a traumáit. Csupán egy galéria falán lógó kép emlékezteti arra, ki is volt ő valójában.

Egy nap azonban megtudja, elhunyt férje ráhagyott egy birtokot Saint-Rémy-de-Provence mellett. Lily minden porcikájával tiltakozik az ellen, hogy oda utazzon. Nem akarja megtartani a házat és a földet. Azonban amikor kiderül, más is igényt tart rá, rádöbben, nem hagyhatja elveszni múltja utolsó darabkáit. Étienne, a fiatal szakács személyében ellenfelére akad, akivel – ha tetszik, ha nem – együtt kell dolgoznia, hogy megmentsék a birtokot.

Mindketten épp elég terhet cipelnek a vállukon ahhoz, hogy egy idő után rájöjjenek, annyira nem is különböznek egymástól, mint azt elsőre gondolták…



Baráth Viktória könyveit már sokszor ajánlgattam mindegyik oldalamon, én nagyon szeretem az írónő könyveit, az Egy év Rómában már jó pár barátom kezében járt és mindig izgatottam várom, hogy mikor írnak, hogy befejezték. If you know you know.:) Ha jól számoltam akkor ez volt a 10. könyvem, úgyhogy tényleg régi motoros vagyok.

Ebben a regényben Dél-Franciország, Provence csodálatos,festői vidékére kalauzol el minket, ami a rengeteg leírás (és képek) alapján is egy fantasztikus hely, ahol az ember lenyugodhat, magába fordulhat. Nagyon szerettem a leírásokat, szinte látta, magam előtt a helyszíneket, a birtokot, a szobákat, a pajtát és az esküvőt. Én imádok ilyen helyeken sétálgatni, szeretem magamba szívni a kultúrát, csak nézni az embereket. Igazán el tudnám képzelni, hogy a pörgős hétköznapokból időnként egy ilyen helyre elvonuljak, mindig lenne házi friss bagett, hús, sajt, zöldség, kiülhetnék olvasni a kertbe és stb. Álomszerű tájak az biztos, de most, hogy ezt kiveséztük beszéljünk a történetről.

Ahogy a fülszöveg sem titkolja, Lily fiatalon megözvegyült és férje halálával magát és a fotózás iránti szenvedélyét is elvesztette, míg nem kap egy levelet, melyben kiderül, hogy a néhai férje vett egy birtokot, ami most rá száll. Köpni-nyelni nem tudott a hír hallatán, de el kellett utaznia személyesen megnézni, ahol további meglepetések várták. Az ügyvéd előtt Étienne is megjelenik, aki szintén igényt tartana a birtokra, úgyhogy amíg ez az ügy rendeződik, addig Lily is beköltözik a birtokra. Kettejük kapcsolata nyilvánvalóan döcögősen indul, de a birtok érdekében kompromisszumot kötnek és igyekeznek véghezvinni Étienne, Brigitte és Jérome terveit. Szerettem olvasni, ahogy egyre inkább feloldódott a trio Lily irányába és fordítva is és elkezdtek csapatként dolgozni.

Lily és Étienne mindketten komplex karakterek, akiket nem kímélt az élet és mindketten sokat tanultak egymás mellett és sokat gyógyultak. Lily múltját már említettem azzal együtt, hogy a fotózás iránti szenvedélyét is elveszítette. Úgy érzi, hogy Matthieu nélkül ennek sincs értelme, de Étienne mellett a lelke is elkezd gyógyulni és visszatalál a szenvedélyéhez. A gyász nagyon nehéz téma, mindenki máshogy él meg egy veszteséget, minden nap más, az embernek vannak jobb napjai és vannak rosszabb napjai. Lilynek is vannak jobb és rosszabb napjai, de a birtok körüli teendők segítenek neki. Közben pedig egyre szorosabbá válik a kapcsolata Étienne-nel.

Étienne az elején nagyon bunkó és semmi megértés nem volt benne, de ahogy haladtunk előre kezdtem megérteni a mögötte lévő lehetséges okot és ahogy haladtunk előre ő is változott. Neki is megvoltak a maga démonjai, amivel meg kellett küzdenie. Lily és Étienne kapcsolata amúgy nagyon szép, két olyan ember szerelme, akik nagyon megérdemlik a boldogságot, de kicsit hiányoltam a mélyebb beszélgetéseket, hogy megismerjék még jobban egymást.

Mint Taylor Swift fan felfedeztem az invisible string theoryt is, hiszen Étienne abban az étteremben volt szakács, ami Lily és Matthieu kedvence volt.:)

A megszokott gördülékeny stílusa Vikinek itt is visszaköszön, ha nem vigyáz az ember, akkor egy délután vagy inkább 3-4 óra alatt elfogyasztja a regényt. Összességében kellemesen kikapcsolt és jól esett olvasni, élveztem a történetet, a tájakat és a szereplőket, de voltak pici hiányosságok, amik miatt nem lép a kedvenceim közé.

2024. augusztus 5., hétfő

Carly Robyn: Száguldó szerelem - Könyvajánló és nyereményjáték

 Light out and away we go...to read! General Press Kiadó gondozásában jelent meg Carly Robyn Száguldó szerelem című sportrománca, amely a Formula 1 izgalmas világába viszi el olvasóját. Kövessétek blogturnénkat, s ha a szerencse is mellétek áll, megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott könyv egy példányát.


Fülszöveg: 

Nem ​csak a flaszter izzik a Forma-1 pályán…

Mivel a kicsapongásaival és a meggondolatlanul bevett hajtűkanyarjaival van tele a sajtó, Blake Hollisnak, az ötszörös Formula-1 világbajnoknak sürgősen vissza kell szereznie a jó hírét. A csapata drasztikus lépésre szánja el magát: életrajzi kötetet akarnak íratni, amely feltérképezi Blake pályafutását, és egy hamisítatlan brit úriembert tár az olvasók elé.
Ekkor kerül képbe Ella Gold, a karrierje mélypontján lévő amerikai sportújságíró, aki kétségbeesetten vágyik az újrakezdésre, ezért el is fogadja a kihívást jelentő felkérést. Elvégre Blake-kel interjúzni nem lehet olyan rossz, mint New York-ban maradni, ahol a csapból is a munkahelye elhagyásáról szóló pletykák folynak… Vagy mégis?
Miközben Ella és Blake együtt töltik a szezont, és bejárják a világversenynek helyet adó huszonegy várost, ráébrednek, hogy nemcsak a sebesen gördülő kerekektől izzik a pályán a levegő. Az utolsó interjúkérdést együtt kell megválaszolniuk: képesek megírni a saját happy endjüket, vagy a szerelmük amilyen hirtelen lángra lobbant, ugyanolyan gyorsan porrá is ég?


Gondolataim a könyvről: 
Aki kicsit ismer az tudja, hogy gyerekkorom óta hatalmas Forma 1 rajongó vagyok, csak akkor hagyom ki a hétvégi eseményeket, ha nagyon muszáj, pl.a diplomaosztóm miatt lemaradtam Hamilton brit nagydíj győzelméről.:( Szeretem a gyorsaságot, a versenyt, az egész hétvégét, amikor kint voltam önkéntesként akkor is nagyon élveztem, tényleg a száguldó cirkusz a legjobb kifejezés rá. Az biztos, hogy amennyire izgalmas és csillogó kívülről, annyira fárasztó lehet, ha valaki folyamatosan 24 hétvégén át utazik és emelett a gyárban is dolgozni kell.
Úgy érzem az utóbbi időben egyre inkább elterjednek az autóversenyzős könyvek, aminek én amúgy örülök, főleg így a nyári szünetben jó visszatérni ebbe a világba.
(Egy kis selfpromo: az instagram oldalamon találtok egy forma 1-es könyves ajánlót, readingismyhappiness a felhasználónevem)

Az eleje talán kicsit klisésen indul, hiszen Blake előző, elég rosszul sikerült szezonja után a megtépázott megítélését kéne kicsit felhúzni, ezért kitalálják, hogy jó lenne egy önéletrajzi könyvet írni róla, hogy közelebb hozzák az emberekhez. Erre nincs is megfelelőbb ember, mint Ella, aki egy nagy sikerű podcast házigazdája volt, de azt ott kellett hagynia, így kapóra jön a lehetőség a mélyponton lévő lánynak, hogy a sok csalódás után újra megtalálja önmagát.

Az elejétől kezdve mentek a beszólogatások, csipkelődések egymás között, illetve a belső monológjaikon is nagyon jókat nevettem. A vonzalom már az elején kialakult, de a kapcsolatuk szépen alakult, eleinte azért barátok voltak.
A szórakozató jelenetek mellett komoly témák is előkerülnek. Aki követi a Forma 1-et, meg úgy általánosságban az autósportot szerintem tudja, hogy mennyi kevés a nő a csapatokban igazából akármilyen munkakörben. Az utóbbi években azért láthattunk törekvéseket és számos mérnök vagy egyéb szerepkörben dolgozó nő megosztja az élményeit és támogatja, hogy minél több nő legyen az autósportokban. A Mercinél például megosztották, hogy náluk dolgozik a legtöbb nő a többi csapathoz viszonyítva.

A munkahelyi zaklatás és szexuális bántalmazás is megjelenik a könyvben. Mindig megdöbbent, hogy a férfiak milyen jogon hiszik azt, hogy ők ezt megtehetik, hogy egyáltalán megjegyzéseket tegyenek egy nőre, arról nem is beszélve, hogy szexuálisan visszaéljenek velük. Borzasztóan felháborít és mélységesen elszomorít ez az egész és az internet kommentjeit olvasva egyre inkább elveszítem a reményem. Egy dolgot tudok mondani, sok szempontból is, de remélem, hogy a következő életemben férfi leszek.

Ezen kívül Blake kapcsán a szorongás is megjelenik, amivel szerintem valamilyen szinten, főleg ebben a mai világban mindig küzdünk, vagyis én biztosan. Sokszor tabunak számít erről beszélni, főleg a versenyzőknél, hiszen sokak szerint, ők belevaló férfiak, a leggyorsabb autókkal versenyeznek, nehogy már “gyengék” legyenek. Hálistennek ez a téma is egyre inkább megjelenik a Forma 1 világán belül, Lando Norrisnak az elején sokan beszóltak, de ma már egyre nagyobb teret kap a mentális egészség az autósportban és az összes sportban egyaránt.

Amiről még néhány szót ejtenék, azok a pontatlanságok a versenyzést illetően, nyilván nem várok mérnöki pontosságú leírásokat, nem egy szakkönyv, de azért ennél lehetne egy kicsit több pontosság meg utánajárás. Ezeket leszámítva én nagyon élveztem ezt a könyvet és kíváncsi vagyok a következő részre, van is tippem, hogy kikről fog szólni, amit nagyon várok, mert megkedveltem a többi szereplőt is.



Nyereményjáték:


Nyereményjátékunkban a száguldó cirkusz vilájbajnokainak nevét rejtettük el a turné állomásain. A ti feladatotok, hogy megtaláljátok a neveket, és beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista


08.01 - Betonka szerint a világ

08.03 - Kitablar

08.05 - This is my (book) universe

08.07 - Kelly és Lupi olvas


2024. augusztus 4., vasárnap

Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is back - Könyvajánló

A 2. Taylor Jenkins Reid könyvem volt, de ezután biztosan a többit is beszerzem, mert ismét IMÁDTAM.

Fülszöveg:

Carrie ​Soto is fierce, and her determination to win at any cost has not made her popular.

By the time Carrie retires from tennis, she is the best player the world has ever seen. She has shattered every record and claimed twenty Slam titles. And if you ask her, she is entitled to every one. She sacrificed nearly everything to become the best, with her father as her coach.

But six years after her retirement, Carrie finds herself sitting in the stands of the 1994 US Open, watching her record be taken from her by a brutal, stunning, British player named Nicki Chan.

At thirty-seven years old, Carrie makes the monumental decision to come out of retirement and be coached by her father for one last year in an attempt to reclaim her record. Even if the sports media says that they never liked the 'Battle-Axe' anyway. Even if her body doesn't move as fast as it did. And even if it means swallowing her pride to train with a man she once almost opened her heart to: Bowe Huntley. Like her, he has something to prove before he gives up the game forever.

In spite of it all: Carrie Soto is back, for one epic final season. In this riveting and unforgettable novel, Taylor Jenkins Reid tells a story about the cost of greatness and a legendary athlete attempting a comeback.




Ez volt még csak a 2. könyvem az írónőtől, de mostmár hivatalosan is a kedvenceim között van. A Daisy Jones is teljesen elvarázsolt, de amikor megláttam, hogy létezik a Carrie Soto is back, ami egy teniszezőről szól, akkor tudtam, hogy ez lesz az én könyvem. Elképesztő ahogy ez a nő át tudja adni az érzelmeket és a történetet, olyan, mintha egy filmen futna az egész a szemem előtt és az összes karakter valódi lenne.
Carrie Soto egy 20-szoros Grand Slam bajnok teniszezőnő, ezzel ő tartja a legtöbb nyert GS rekordot is, ami elképesztő. Visszavonult, de az 1994-es US Openen az édesapjával szemtanúi annak, hogy Nicki Chan eléri a rekordját és immár ő is 20- szoros bajnok. Az édesapjával egymásra néznek és tudják, hogy vissza fog térni és megpróbálja visszaszerezni a rekordját, de 37 évesen nehéz dolga lesz.

Az elején kapunk pár fejezetnyi betekintést abba, hogy Carrie hogyan is lett teniszező illetve a szüleiről is megtudunk pár dolgot,édesanyját sajnos korán elvesztette, úgyhogy édesapjával maradt, aki miután felfedezte, hogy lánya mekkora tehetség mindent megtett, hogy a legjobb teniszező faragja belőle. Ezután 4 fő fejezetre bomlik a történet, a 4 Grand Slamre tekintettel. Ezekben Carrie felkészülését követhetjük végig, a lelki és fizikai küzdelmeit, hogy újra a legjobb formába hozza magát annak ellenére, hogy a visszavonulásának egyik oka egy térdsérülés volt. Én nagyon élveztem a tenisszel kapcsolatos rengeteg leírást, a taktikát, az ütéseket és a meccseket is, aki annyira nem tenisz kedvelő annak lehet picit sok lesz. 10 éves korom óta teniszezek, nem versenyeztem soha, de nagyon szeretek játszani és nézni is élvezem.

A felkészülés során Carrienek szembe kell néznie leginkább önmagával, a korlátaival és a múltjával is. Feszegetnie kell folyamatosan a testi határait, de ugyanúgy a lelki határait is és mindig toppon kell lennie, felkészültnek lennie. A görcsös ragaszkodás valahogy csodálatra méltó, hiszen itt van egy nő, aki már túl van a sportot tekintve a csúcsán, de elhatározza, hogy kell neki ez a rekord a neve mellé. Carrie nem egy tökéletes karakter, sok hibája van, a teniszes közösségben sem volt feltétlen egy nagyon kedvelt karakter, annak ellenére, hogy az eredményeit elismerték. TJR ehhez is nagyon ért, olyan szereplőket alkot, akiket nem mindig egyszerű szeretni, de valahogy annyira szurkol az ember, hogy jól alakuljon nekik, a valóságban sem tökéletes senki. Ezek a karakterek azok, akik megmaradnak bennünk, mert különlegesek és egyediek. Pont, mint a valóságban és pont, mint a Daisy Jones and The Sixben.

A profi sport küzdelmeit nagyon jól megragadja az írónő és azt, hogy sokszor a siker és a rekordok nem jelentenek mindent, amit a végére Carrie is megtanult. Az egész könyvet végigkíséri a feszültség, hogy vajon sikerül-e Carrienek az, amit kitűzött maga elé, visszaszerezheti-e a rekordját és egyáltalán megéri-e ez az egész. Talán ezen van a legnagyobb hangsúly. Sokat tanult magáról, a sportról, a szerelemről és ugyan nagy veszteség is éri az út során, de nyer is ezzel az egésszel. Igazi utazás volt ez számára és számunkra is, de úgy gondolom, hogy elképesztően sokat fejlődött Carrie felfogása is. 


A végén nagyon meglepődtem, de valahol tetszett és így is van jól, így mindenki elgondolkodhat, hogy szerinte mi lett a vége és a szíve mit diktál.

(Ha szeretnétek angol könyveket rendelni, akkor ajánlom a Librotrade könyvesbolt oldalát, ahol rengeteg angol könyvet találtok jó áron, plusz a HAPPY10 kódommal 10% kedvezményt kaptok! A könyv nem az együttműködés kapcsán került hozzám, ezt még tavaly vásároltam.)