2024. augusztus 5., hétfő

Carly Robyn: Száguldó szerelem - Könyvajánló és nyereményjáték

 Light out and away we go...to read! General Press Kiadó gondozásában jelent meg Carly Robyn Száguldó szerelem című sportrománca, amely a Formula 1 izgalmas világába viszi el olvasóját. Kövessétek blogturnénkat, s ha a szerencse is mellétek áll, megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott könyv egy példányát.


Fülszöveg: 

Nem ​csak a flaszter izzik a Forma-1 pályán…

Mivel a kicsapongásaival és a meggondolatlanul bevett hajtűkanyarjaival van tele a sajtó, Blake Hollisnak, az ötszörös Formula-1 világbajnoknak sürgősen vissza kell szereznie a jó hírét. A csapata drasztikus lépésre szánja el magát: életrajzi kötetet akarnak íratni, amely feltérképezi Blake pályafutását, és egy hamisítatlan brit úriembert tár az olvasók elé.
Ekkor kerül képbe Ella Gold, a karrierje mélypontján lévő amerikai sportújságíró, aki kétségbeesetten vágyik az újrakezdésre, ezért el is fogadja a kihívást jelentő felkérést. Elvégre Blake-kel interjúzni nem lehet olyan rossz, mint New York-ban maradni, ahol a csapból is a munkahelye elhagyásáról szóló pletykák folynak… Vagy mégis?
Miközben Ella és Blake együtt töltik a szezont, és bejárják a világversenynek helyet adó huszonegy várost, ráébrednek, hogy nemcsak a sebesen gördülő kerekektől izzik a pályán a levegő. Az utolsó interjúkérdést együtt kell megválaszolniuk: képesek megírni a saját happy endjüket, vagy a szerelmük amilyen hirtelen lángra lobbant, ugyanolyan gyorsan porrá is ég?


Gondolataim a könyvről: 
Aki kicsit ismer az tudja, hogy gyerekkorom óta hatalmas Forma 1 rajongó vagyok, csak akkor hagyom ki a hétvégi eseményeket, ha nagyon muszáj, pl.a diplomaosztóm miatt lemaradtam Hamilton brit nagydíj győzelméről.:( Szeretem a gyorsaságot, a versenyt, az egész hétvégét, amikor kint voltam önkéntesként akkor is nagyon élveztem, tényleg a száguldó cirkusz a legjobb kifejezés rá. Az biztos, hogy amennyire izgalmas és csillogó kívülről, annyira fárasztó lehet, ha valaki folyamatosan 24 hétvégén át utazik és emelett a gyárban is dolgozni kell.
Úgy érzem az utóbbi időben egyre inkább elterjednek az autóversenyzős könyvek, aminek én amúgy örülök, főleg így a nyári szünetben jó visszatérni ebbe a világba.
(Egy kis selfpromo: az instagram oldalamon találtok egy forma 1-es könyves ajánlót, readingismyhappiness a felhasználónevem)

Az eleje talán kicsit klisésen indul, hiszen Blake előző, elég rosszul sikerült szezonja után a megtépázott megítélését kéne kicsit felhúzni, ezért kitalálják, hogy jó lenne egy önéletrajzi könyvet írni róla, hogy közelebb hozzák az emberekhez. Erre nincs is megfelelőbb ember, mint Ella, aki egy nagy sikerű podcast házigazdája volt, de azt ott kellett hagynia, így kapóra jön a lehetőség a mélyponton lévő lánynak, hogy a sok csalódás után újra megtalálja önmagát.

Az elejétől kezdve mentek a beszólogatások, csipkelődések egymás között, illetve a belső monológjaikon is nagyon jókat nevettem. A vonzalom már az elején kialakult, de a kapcsolatuk szépen alakult, eleinte azért barátok voltak.
A szórakozató jelenetek mellett komoly témák is előkerülnek. Aki követi a Forma 1-et, meg úgy általánosságban az autósportot szerintem tudja, hogy mennyi kevés a nő a csapatokban igazából akármilyen munkakörben. Az utóbbi években azért láthattunk törekvéseket és számos mérnök vagy egyéb szerepkörben dolgozó nő megosztja az élményeit és támogatja, hogy minél több nő legyen az autósportokban. A Mercinél például megosztották, hogy náluk dolgozik a legtöbb nő a többi csapathoz viszonyítva.

A munkahelyi zaklatás és szexuális bántalmazás is megjelenik a könyvben. Mindig megdöbbent, hogy a férfiak milyen jogon hiszik azt, hogy ők ezt megtehetik, hogy egyáltalán megjegyzéseket tegyenek egy nőre, arról nem is beszélve, hogy szexuálisan visszaéljenek velük. Borzasztóan felháborít és mélységesen elszomorít ez az egész és az internet kommentjeit olvasva egyre inkább elveszítem a reményem. Egy dolgot tudok mondani, sok szempontból is, de remélem, hogy a következő életemben férfi leszek.

Ezen kívül Blake kapcsán a szorongás is megjelenik, amivel szerintem valamilyen szinten, főleg ebben a mai világban mindig küzdünk, vagyis én biztosan. Sokszor tabunak számít erről beszélni, főleg a versenyzőknél, hiszen sokak szerint, ők belevaló férfiak, a leggyorsabb autókkal versenyeznek, nehogy már “gyengék” legyenek. Hálistennek ez a téma is egyre inkább megjelenik a Forma 1 világán belül, Lando Norrisnak az elején sokan beszóltak, de ma már egyre nagyobb teret kap a mentális egészség az autósportban és az összes sportban egyaránt.

Amiről még néhány szót ejtenék, azok a pontatlanságok a versenyzést illetően, nyilván nem várok mérnöki pontosságú leírásokat, nem egy szakkönyv, de azért ennél lehetne egy kicsit több pontosság meg utánajárás. Ezeket leszámítva én nagyon élveztem ezt a könyvet és kíváncsi vagyok a következő részre, van is tippem, hogy kikről fog szólni, amit nagyon várok, mert megkedveltem a többi szereplőt is.



Nyereményjáték:


Nyereményjátékunkban a száguldó cirkusz vilájbajnokainak nevét rejtettük el a turné állomásain. A ti feladatotok, hogy megtaláljátok a neveket, és beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista


08.01 - Betonka szerint a világ

08.03 - Kitablar

08.05 - This is my (book) universe

08.07 - Kelly és Lupi olvas


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése