2024. március 9., szombat

Andreas H. Schmachtl: Snöfrid Virágvölgyből - Északfölde ​teljesen hihetetlen megmentése

A sokunk által szeretett német gyermekkönyvíró, Andreas H. Schmachtl újabb bájos és kalandos történetét olvashatjuk a Manó Könyvek jóvoltából. Ismerjétek meg Snöfridet Virágvölgyből, aki eleinte maga sem gondolta volna, hogy veszélyes kalandra indul a komisz trollok ellen, és derítsétek ki bloggereinkkel együtt, hogyan sikerül megmentenie az elveszett hercegnőt! Természetesen most is érdemes velünk játszani, hogy esélyetek legyen megnyerni a Kiadó által felajánlott példányt!


Fülszöveg:

Egy snöfrid semmit sem szeret jobban a nyugalomnál. De, amikor az éjszaka közepén három kis tündéremberke jelenik meg az ajtóban, az csak egy dolgot jelenthet: mindenképpen több izgalmat, mint amennyit Snöfrid szeretne. Gunilla hercegnőt elrabolták és Snöfridnek – éppen Snöfridnek – kellene megmentenie őt. Ehhez hosszú, kalandos útra indul, hűséges társaival együtt, hogy legyőzze a veszélyeket és kiűzze a csúnya, gonosz trollokat Északföldéről. Mire észbe kap, a hihetetlen kaland már el is kezdődik Snöfrid számára…



Kiadó: Manó Könyvek, 2024

Oldalszám: 232, keménytáblás

ISBN: 9789635844562

Eredeti cím: Die ganz und gar unglaubliche Rettung von Nordland

Fordította: Szalay Zsuzsanna

Illusztrálta: Andreas H. Schmachtl


Molyos link

Megrendelési link





Andreas H. Schmachtl nevével még nem találkoztam, de innentől biztosan figyelni fogom a könyveit, mert Snöfrid története belopta magát a szívembe. Utánanéztem a többi könyvének is, azok is cukinak tűnnek, de térjünk is át az aktuális olvasmányomra.

A cím és az alcím igazából el is árulja a legfontosabb dolgokat számunka. Snöfrid Virágvölgyben éli a nyugodt kis mindennapjait, ami egy nagyon idilli és szép hely. Snöfridről tudni kell, hogy ő bizony egy snöfrid és I M Á D J A a zabkását. Ja és szereti a békés, drámamentes napjait. Az alcím pedig elárulja, hogy mi is lesz az, ami felborítja ezeket a békés napokat. Váratlanul felbukkan 3 tündéremberke Snöfrid ajtaja előtt és egy feladatot kap, mégpedig azt, hogy meg kell mentenie a király lányát, Gunillát, akit elraboltak és ezzel együtt meg kell mentenie Északföldét.

Snöfrid nem túl boldog, hogy ezt a feladatot kapta a nyakába, de hát ha menni kell, akkor menni kell, úgyhogy útra is kelt a messzi és sötét észak felé. Útközben pedig nagyon sok új lénnyel találkozott, sok akadályt kellett legyőznie, olyanokat, amire nem is gondolta, hogy képes. De ahogy a mondás tartja, a szükség nagy úr, úgyhogy kénytelen volt helyt állni. Snöfrid példát mutatott, hogy akármilyen helyzetet tár elénk az élet azt meg tudjuk oldani! Nagyon szerettem a karatkerét, igazán cuki és szerethető volt. A mellékszereplők is abszolút feldobták a történetet számomra. 



A történet egyébként 3 nagy részre van tagolva: az út, a keresés és a mentés részekre. A szöveg nagyon igényes, gördülékeny, gyorsan lehet haladni. Főleg azért, mert nagyon érdekeltek Snöfrid kalandjai. 
Külön ki kell emelnem, hogy mennyire imádtam az illusztrációkat, nagyon cukira sikerültek és annyira feldobták az olvasásélményt és szerintem mindig hozzáad, ha maga az író illusztrálja a kötetet, így ténylegesen az ő elképzelései valósulnak meg. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek is nagyon fogják élvezni a kötet lapozgatását. Szerettem azt is, hogy mesélés közben kiszólt az olvasóhoz a mesélő és így sokkal közvetlenebbé vált a történet. 

Összességében nekem nagyon jó élményt nyújtott ez a kis történet, Snöfrid kalandjait szerintem minden gyerek élvezné, de felnőttek számára is remek kikapcsolódás!

Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban a Manó Könyvek kínálatából szemezünk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


A feladvány:

“A kedvesség.

Az volt a kulcs, ebben már biztos volt. Ezen keresztül lehetett megérteni a dolgokat, mindent, beleértve a karácsonyt is. Az összescsilingelő csörömpölés meg ragyogó csillogás, amit sose szeretett a karácsonyban, nem volt más, mint csomagolópapír. Az mind csak kívül volt. Belül lapult az igazi karácsony."



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:


03.05. Könyv és más 

03.07. Szembetűnő

03.08. This is my (book) universe
03.09. Csak olvass!
03.11. KönyvParfé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése