2020. július 29., szerda

Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira - Könyvajánló


Fülszöveg: 

Charlotte Reynolds három bátyjával és rendőr apjukkal nő fel. A fiús kiképzésnek is vannak előnyei: Charlie mindenkinél klasszabb futó, jobb kosaras és focijátékos, a baseballról sem sokan tudnak nála többet. Amikor kénytelen megkeresni a gyorshajtásért kiszabott pénzbüntetését, egy butikban kap munkát, és hirtelen a ruhák, sminkek és egyéb lányos dolgok ismeretlen világában találja magát. És ami még ennél is furcsább, egy olyan fiúval tölti az idejét, aki még sohasem látta, mire képes a focipályán. 
A sok hazugság, amit annak érdekében eszel ki, hogy meg tudjon birkózni ezzel a nyomasztó, új világgal, nagyon megviseli, ezért éjszakánként kijár a kertbe, ahol (az őket elválasztó kerítés két oldalán ülve) a negyedik bátyként működő baráttal, Bradennel osztja meg a gondjait. 
Vajon ezek a beszélgetések tudnak segíteni abban, hogy megküzdjön a rémálmaival, a múlttal, és mostani életével, ami nem olyan egyértelmű, mint a sportok játékszabályai?


Köszönöm a recenziós példányt a Menő Könyveknek! 

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó, mert nagyon élveztem az olvasását. A Szerelem karnyújtásnyira egy fiatal lány, Charlie történetét meséli el, aki korán elvesztette az édesanyját, így 3 bátyjával és az édesapjával él, boldogságban és hatalmas szeretetben nőtt fel. Nyilván 4 férfi mellett nem menekülhet el a sportok elől, különösen szeret focizni és nagyon jól is megy neki. A 3 fiút nagyon kedveltem, a legnagyobb kedvencem Gage volt, aki egyben Charlie legjobb barátja is volt, ő állt hozzá korban legközelebb. Imádtam a testvérek kapcsolatát, kiálltak egymás mellett, megvédték egymást, szívatták egymást, de ha kellett féltő bátyként viselkedtek. Jó lett volna még többet megtudni róluk, főleg az idősebb tesókról és az apukáról. 

Térjük is át főszereplőnkre, Charliera. Nagyon kitartó, bátor lány, aki sosem adja fel, nem számít milyen trauma éri, mindig feláll és tovább megy. Olyan lánynak ismertük meg, aki a sportos, praktikus öltözködést részesíti előnyben a divat és a sminkek felett, de egy gyorshajtásnak hála mégis belekerült ebbe a világba. Édesapja azt a “bűntetést” adta neki, hogy keressen állást és fizesse ki maga a büntetést. Egy ruhaboltban kap munkát, ahol már első nap hatalmas sokk éri, hiszen a tulaj, Linda jó pár divatos, számára szokatlan ruhát megvetet vele. De a legnagyobb meglepetés akkor érte, amikor modellt kellett állnia egy sminktanfolyamon, viszont ennek hála új barátnőkre tett szert és rájött, hogy ez a sminkelős, divatos téma nem is olyan rossz. Számára a sport jelenti a menedéket, ahol a szabályok megmondják, hogy mit lehet és mit nem, de mi van a szerelemmel, ahol nincsenek szabályok? Szépen lassan a szerelem ismeretlen világát is feltérképezte és egyre jobban felismerte saját és mások érzéseit, megtanult szembenézi velük. 
Megmutatta, hogy ne féljünk új dolgokat kipróbálni, lehet, hogy jól alakul, megszeretjük és új barátokra tehetünk szert.

Van egy ember, akit eddig nem említettem…ő lenne Braden. Gyerekkoruk óta ismerik egymást, Charlie 4. testvéreként tekint rá…egy ideig.:D Braden nagyon kedves, figyelmes, védelmező ember és nagyon jó barát. Imádtam, hogy az írónő megteremtette kettejük kis “buborékát”, ahol csak ők vannak, senki nem zavarja őket és őszintén megnyílhatnak egymásnak. Ez a kis buborék az éjszakai beszélgetések voltak a kerítés mellett, nem látták, csak hallották egymást, mégis nagyon különleges és intim volt.

Kedvelem azokat a romantikus történeteket melyben a romantika mellett valamilyen plusz dolog is megjelenik és a könyvet olvasó fiatalok ( és nem fiatalok, hiszen bárki olvashatja, aki szeretné) tanulhatnak és kicsit elgondolkodatnak róla. Bátran ajánlom mindenkinek, akár ajándékba is, a romantika része sem olyan, ami bárkinek problémát okozhatna. Nemcsak szórakoztató, egyben tanulságos történet volt. A tetteinknek következményei vannak, nem szabad feladni és ne féljünk kilépni a komfortzónánkból…mindegyik nagyon hasznos gondolat és sokan megfogadhatjuk. Örülök, hogy olvashattam, szuper élmény volt! 
Tökéletes nyári olvasmány egy hideg ital társaságában. ;) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése