2024. október 2., szerda

Steve Cavanagh: 48 óra - Könyvajánló

 Sziasztok! Ma Steve Cavanagh Eddie Flynn sorozatának nyitókötetéről lesz szó! A recenziós példányt köszönöm az Álomgyár kiadónak!

Fülszöveg: 

Az ​igazságnak semmi keresnivalója a bíróságon.

Eddie Flynn valamikor hivatásos szélhámos volt. Majd ügyvéd lett. Kiderült, hogy a kettő között nincs is olyan nagy különbség.

Flynn azonban megfogadta, soha többé nem teszi be a lábát a tárgyalóterembe. Most mégsincs más választása. Olek Volchek, az orosz maffia hírhedt, New York-i feje egy rejtett bombát erősített Eddie hátára, ráadásul elrabolta az ügyvéd tízéves kislányát, Amyt.

Flynn mindössze negyvennyolc órát kap, hogy egy megnyerhetetlen gyilkossági perben Volchek védője legyen, és győzelmet arasson.

A média és az FBI árgus figyelmétől kísérve az ügyvédnek be kell vetnie borotvaéles eszét és minden létező szélhámostrükköt, amit csak ismer, hogy sikeresen védje „ügyfelét”, és Amy biztonságáról is gondoskodjon.

Vajon képes Eddie meggyőzni az esküdteket a lehetetlenről úgy, hogy közben a hátán ott ketyeg az időzített bomba?

A nemzetközi bestsellerszerző, Steve Cavanagh több mint egymillió példányban eladott Eddie Flynn-sorozata olyan izgalmakat ígér, amire egyik krimirajongó sem lehet igazán felkészülve. Az első kötetben az idő szorítása percről percre növeli a feszültséget, és minden betűvel közelebb kerülünk a kirobbanó végkifejlethez.



Véleményem: 

Hát mi volt ez kérem szépen?!! Miért hagytam én eddig ki ezt a könyvet?


Zseniális volt, minden sorát élveztem és 48 óra sem kellett, hogy elolvassam. Sokszor szembejöttek már velem Steve Cavanagh könyvei, Molyon egészen kiváló az értékelése, úgyhogy mindig vonzott. Most pedig végre sorra is került, az tuti, hogy a folytatásokkal nem fogok ennyit várni.


Eddie Flynn szélhámos volt, az apja számos trükköt tanított neki, mielőtt beteg lett és ezek a tanítások a tárgyalóteremben is megállják a helyüket. Sőt előnyt is jelentenek Eddienek, hiszen így sokkal jobban belelát a bűnözők fejébe és az ő agyukkal tud gondolkodni. Zseniális karakter, nem fekete-fehér, nem tökéletes, de remekül reprezentálja, hogy az életben sem minden fekete-fehér, egyértelműen jó vagy rossz. Van egy szürke zóna, sokszor a jó érdekében rossz dolgokat kell elkövetni és az ember elgondolkodik azon, hogy mit jelent igazából az, hogy valami jó vagy helyes. Eddie sem ártatlan, de megfogadta, hogy bűnözőket nem véd. Tetszett, hogy kicsit beleláthattunk Eddie múltjába is és így jobban megismertük, hogy hogyan jutott idáig, milyen kapcsolatai vannak és milyen ügyekben vett részt. Nagyon érdekes karakter, nagyon árnyalt, inkább antihős kategória, aki néha már-már szuperhősnek tűnik, hogy mindenből jól jön ki.


A történetről nem fogok részleteket írni, hiszen azzal elrontanám az élményeteket, úgyhogy nem lesz ez egy nagyon hosszú értékelés, mert spoiler nélkül kicsit nehéz. 

Lendületes, pörgős történet, már maga az alapszituáció is izgalmas, hogy egy pisztolyt szorítanak a hátához egy bisztróban és ráadnak egy bombát, plusz elrabolják a lányát. Majd kap 48 órát, ami igazából kevesebb, mint 48 óra, hogy megoldja az ügyet, elintézze amit kell. Az idő szűke megalapozta a feszültséget, plusz a nyomozás izgalmai, de ha ez nem volt elég, akkor még tovább csavarta a szálakat az író. Addig, hogy már azt sem tudtam ki a “jó” és ki nem, vagyis kinek az oldalán kell állni, kiben lehet megbízni. Egészen zseniális volt tényleg és rá kellett jönnöm, hogy sokkal több thrillert kellene olvasnom, mert ezt a feszült légkört nagyon élveztem és szinte tátott szájjal olvastam. Egy szó, mint száz tele volt izgalommal, pörgéssel és az olvasmányos stílusa miatt nem lehetett letenni. Alig várom, hogy folytassam a többi könyvvel, ha pedig ti is szeretitek a hasonló stílusú történeteket akkor ne hagyjátok ki!! 


Értékelés: 5/5

Borító: Letisztult, de mégis ütős, imádom

Kedvenc szereplő: Eddie Flynn természetesen:)