2024. október 17., csütörtök

Christina Lauren: Az édenkertprobléma - Könyvajánló és nyereményjáték

Sziasztok! Hazánkban is megjelent a 21.Század kiadó gondozásában a népszerű írónőpáros, Christina Lauren regénye, amely Az édenkertprobléma címet kapta. A történet egy álházasságon alapul és egészen Indonéziába juthatunk el vele, ahol szembesülünk a szereplőkkel együtt, hogy a pénz nem minden. Tartsatok bloggereinkkel és ha nektek kedvez a szerencse, akkor megnyerhettek egy kiadó által felajánlott példányt!

Fülszöveg:

Anna Green egyetem alatt névházasságot köt a lakótársával, Liammel, hogy olcsó albérletben lakhasson. Aztán tudomása szerint elválnak, és ki-ki boldogan megy az útjára. 
A lány számára csak három évvel később derül ki, hogy Liam százmillió dolláros vagyon örököse, és azért volt szüksége a névházasságra, hogy hozzájusson a pénzhez. 
Liamnek öt éven át kell boldog házasságban élnie ahhoz, hogy teljesítse a végrendelet feltételeit. Az idő lassan le is telik, de a család meg akar ismerkedni a feleségével.
Liam pánikba esik: vajon el tudja játszani Anna az illedelmes feleség szerepét a dúsgazdag szülők előtt? Ahogy telnek a napok, Liam rádöbben, már nem is az foglalkoztatja, hogy megszerzi-e a milliókat. Tényleg megtalálta az igazit? 
Megrontja-e a felső tízezer világa Annát? Sikerül-e egyben tartani a kapcsolatot, ami eleve hazugságra épült?



Véleményem: 

Nem Az édenkertprobléma volt az első olvasmányom az írónőpárostól, de talán ez volt a kedvencem eddig. Mielőtt a történetre térnék muszáj megemlítenem a borítót és az élfestést, szerintem fantasztikus lett mindkettő. Ránéz az ember a könyvre és egyből jó kedve lesz, a nyugtató zöld és vibráló pink kombinációja egyszerűen jót tesz a szemnek. Na de vajon a belső is olyan csodás, mint a külső? Azt kell mondjam, hogy igen.


Anna és Liam korábban lakótársak voltak, sőt házasságot is kötöttek. Annának fogalma sem volt, hogy igazából mi az oka a dolognak, neki kapóra jött az olcsó lakás, nem is igazán ismerték egymást meg Liammel. 2 év után el is váltak útjaik, majd újabb 3 év eltelte után Liam felbukkan az ajtaja előtt azzal a kéréssel, hogy kísérje el, mint szerető felesége a húga esküvőjére Indonéziába. Na de nem ingyen, szép összeg ütné Anna markát, ha teljesíti a kérését.

Anna a nagy út előtt kénytelen egy nagy shoppingot tartani és olyan ruhákba bújni, amit eddig sosem engedhetett meg magának, a számlák kifizetése is gondot jelentett, plusz édesapja kórházi számláit és ellátását is finanszíroznia kellett. Ennek ellenére egy erős, talpraesett lány, aki a körülmények miatt kényszerült bevállalni ezt a dolgot. Nagyon bátor, nem félt az álmai, vagyis a művészet után menni még a kezdeti nehézségek ellenére sem. Na meg elég szókimondó, ami néha jó, néha kevésbé. Az biztos, hogy egy őszinte és csupaszív lány, aki kiáll a szeretteiért.

Liam 4 testvér közül a 2., 2 fiútestvére és egy húga van, akinek ugye az esküvőjére tartanak. Na de miért is kellett neki az álházasság? Hát természetesen az öröksége miatt. A család a híres Weston Foods áruházlánc tulajdonosa, így hatalmas vagyonnal élnek, a nagyapja végrendelete alapján csak akkor kapja meg a pénzt, ha 5 évig boldog házasságban él, ami hamarosan letelik. Ez az örökséges rész talán picit klisés, de egy jó romkomban én elfogadom a kliséket. Liam is szerethető karakter, akit sokszor nagyon sajnáltam, hogy ebben a családban kellett felnőnie, hiszen maradandó lelki károkat okozott benne. Reméltem, hogy sikerül majd a helyes döntést meghoznia.

Főleg Annanak köszönhetően rengeteget nevettem, az ő szemszögét különösen imádtam, olyan vicces gondolatai voltak. Főleg annak köszönhető, hogy egy komfortzónán kívüli helyzetben van, mindenesetre szórakoztatásra 5 csillag jár tőlem egyértelműen. A gazdagok pazarlása, felesleges nagyképű viselkedése előhozta belőle a naivságot. A bungaló és az egymásra utaltság egyre közelebb hozta Annát és Liamet, akiknek végre felnyílt a szeme egymás iránt és elkezdték megismerni egymást. Megnyíltak egymás felé testileg, lelkileg. Természetesen a bonyodalom nem maradhat ki, ami részben a kommunikáció hiányának köszönhető plusz annak, hogy Liam nehezen tudott szembenézni az érzéseivel.

A sok vicces szituáció mellett komoly témák is felmerültek. A történet is rávilágított arra, hogy a pénz nem mindig boldogít. Liam családja, különösen az apja undorítóan viselkedett, felháborító, hogy valaki a saját fiával így viselkedik. Az egyik bátyja, Alex pedig még asszisztált is hozzá. Az még hagyján, bár az is nagyon gáz, ahogyan másokkal viselkedett az apja, na de, hogy a saját fiát képes kvázi az oroszlánoknak odadobni, hogy megmeneküljön az tényleg borzasztó. Cseppet sem sajnáltam, hogy mi történt a végén és ne aggódjatok, happy end lesz!❤️


Borító: Már kifejtettem, imádom, 5/5



Nyereményjáték: 

A mostani játékunk során az írónőpáros által írt könyvek címeit kell összeraknotok a bejegyzésben elrejtett betűkből és beírni a rafflecopter dobozba. Ha jól dolgoztok, akkor bekerülhettek a kalapba, hogy nyerjetek egy példányt ebből a csodaszép könyvből.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

10.17. This is my (book) universe

10.19. Olvasónapló

10.23. Hagyjatok! Olvasok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése