2024. május 13., hétfő

L.M.Chilton: Jobbra húzva - Könyvajánló

 A fülszöveg első olvasásra rögtön megfogott, hiszen a társkereső appok virágkorukat élik, 100 féle van már belőlük, de sokszor nem vagyunk tudatában a ránk leselkedő veszélyeknek és annak, hogy sosem tudhatjuk, hogy ki is van igazán a profil mögött.

Köszönöm a recenziós példányt az Agave könyveknek! 

Fülszöveg: 

Gwen Turner úgy elszúrta az életét, hogy nehéz rá szavakat találni. Szakított élete férfijával, ráadásul olyan mondvacsinált okokra hivatkozva, melyekkel utólag szégyell szembenézni. Otthagyta jövedelmező állását, hogy nyisson egy kávézót, ami csak nyeli a pénzt. És mindennek a tetejébe a legjobb barátnője épp házasodni készül, végleg magára hagyva őt a szinglik világában.

Az olcsó borokkal és még olcsóbb valóságshow-k nézésével töltött esték egyikén Gwen úgy dönt, hogy kipróbál egy randiapplikációt. A városban azonban kevés már a házasságra alkalmas férfi, így egyik pocsék randi követi másikat. Aztán, amikor már a vezető hírekben is beszámolnak az utóbbi időkben váratlanul megnövekedett gyilkosságokról, Gwen szörnyű felfedezést tesz: az áldozatok rendre azon férfiak közül kerülnek ki, akikkel nemrég randizott.

A rendőrség szemében ő lesz a fő gyanúsított, így nem marad más választása, mint hogy felkeresse volt randipartnereit (azokat is, akik csúnyán lekoptatták), és leleplezze a gyilkost, mielőtt késő lenne.




Főszereplőnk Gwen, szakítás utáni unalmas estéjén letölti a Connector nevű alkalmazást, amely elvre ugyanaz, mint a nálunk leginkább ismert app, a Tinder. Jobbra balra húzogatja a férfiakat, néhánnyal el is megy randizni, de igazán senkivel nem érezte a szikrát, úgyhogy az első randi után általában mindenkinek tiltás a sorsa. A történet kezdetén legjobb barátnője, Sarah lánybúcsúján vagyunk, ahol unalmában ismét megnyitja az appot és rögtön matchel Parkerrel, akivel el is kezd beszélgetni. Ez a beszélgetés rögtön furcsa fordulatot vesz, mert Parker elküldi neki a cikket, amely szerint egy fiatal férfit holtan találtak. Ha nem lenne elég meglepő, hogy egy ismeretlentől ilyen cikket kap, még az is kiderül, hogy az egyik korábbi randipartneréről, Robról van szó. Természetesen másnap a rendőrség is megjelenik, mert megtalálták az üzenetváltásaikat, sőt egy korábbi iskolatársa az egyik nyomozó. Ha nem lenne elég fura a szitu, akkor hamarosan egy újabb korábbi randipartnere kerül az áldozatok közé. Valljuk be azért itt már kezd kicsit fura lenni az egybeesés, egyaránt Gwennek, a nyomozóknak és persze az olvasónak is. Gwen maga is beleveti magát a nyomozásba, megpróbálja felkeresni a többi randipartnert, hogy megakadályozza, kisebb nagyobb sikerrel. Közben mindenki egyre furábbá válik körülötte.

Gwen egyébként nem egy hibátlan karakter, sokszor meggondolatlan és csak fejjel rohan előre, vannak olyan szituációk, amikor pedig csak magára gondol. Az biztos, hogy én sokszor nem értettem egyet vele, főleg a Sarahval való kapcsolatát illetően.

Tetszett, hogy megismertük az egyes randik történéseit, hogy mi ment félre illetve az exével való szakítás körülményeit is megismertük. A végére összeállt, hogy mi áll a dolgok hátterében, de addig én is csak találgattam, úgyhogy jó élmény volt az olvasás és nem derült ki egyből a csattanó.

A történet amúgy izgalmas, pörgős és számomra sokszor félrevezető volt, nagyon jól keverte a lapokat az író és sokszor vezetett tévútra és hitette el velem a hazugságot. Az írásmód is nagyon gördülékeny és szórakoztató. A végével nem vagyok maximálisan megelégedve, szerintem az egy kicsit össze lett csapva.Szerintem egy extrább lezárás jobban passzolt volna, én már láttam is magam miatt.
Nehéz volt letenni, mert mindig történt valami ami miatt folytatni akartam, 2 nap alatt ki is végeztem a könyvet, úgyhogy ha valaki egy tökéletes hétvégi szórakozást keres, akkor bátran ajánlom, akár kezdő thriller olvasóknak is.😊Nem csak egy jó thriller, hanem a mai társkeresők szatírája, aki használta már valamelyik csodás appot, ismerős lehet neki a szenvedés és nehézségek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése