2024. április 5., péntek

Catherine Doyle-Katherine Webber: Ikerkoronák - Könyvajánló és nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Doyle és Katherine Webber közösen írt romantikus fantasy regénye, a Twin Crowns - Ikerkoronák. Légy részese te is Wren és Rose, a két hercegnő kalandjainak, és tudd meg, ki ül végül Eana trónjára! És ha velünk tartasz, követed az állomásokat, akkor lehetőséged nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvpéldányt is!

Fülszöveg:

Két ​hercegnő. Egy trón. Mi baj lehet belőle?

Nagy tét forog kockán az ikerhercegnőkről szóló fantasy-romkomban. A lányokat születésükkor elválasztották egymástól – az egyiket koronahercegnőként nevelik, a másikat pedig még csecsemőként elrabolják.

Wren Greenrock mindig is tudta, hogy egy napon majd csellel fog trónra lépni. Születésétől fogva arra képezték ki, hogy visszatérjen a palotába, és megbosszulja szülei halálát, ezért 
mindent megtesz, hogy királynő legyen, és megvédje a boszorkányok közösségét, ahol felnőtt. Vagyis megtenne, ha egy bizonyos katona vonzó külseje nem terelné el folyton a figyelmét, és ha a vakmerő varázslatai nem sodornák állandóan bajba…

Rose Valhart hercegnő tudja, hogy a hatalommal felelősség is jár – és nem hagyja, hogy olyan apróságok a kötelessége útjába álljanak, mint hogy a sivatagban ébred egy rendkívül szemtelen (és nagyon jóképű) bandita társaságában. A palotán kívüli élet azonban szebb és zabolátlanabb, mint azt valaha is képzelte volna, és még az is lehet, hogy a rettegett boszorkányok személyében megkapja azt a családot, amire mindig is vágyott.

Ám ahogy közeledik a koronázás napja, egy régi ellenségük azon munkálkodik, hogy egyik hercegnőnek se sikerüljön elérni a célját.

Vajon végül ki ragadja magához a hatalmat, és kinek a fejére kerül a korona?

Adatok:

Oldalszám:416

Kötéstípus: kartonált

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft

Fordította: Cseh Réka Zsuzsanna

Olvass bele és rendeld meg!

Az Ikerkoronák már sok helyen szembejött velem, először a gyönyörű borító fogott meg, aztán a fülszöveg elolvasása után a történet is érdekelni kezdett. Sokszor gondolkodtam, hogy angolul megveszem, de végül a magyar kiadásnál maradtam. Külön öröm, hogy az eredeti csodaszép borítóval érkezett hozzánk. 

Az Ikerkoronák címe nem árul zsákbamacskát, hiszen egy ikerpárról van szó, ám csak az egyikük van tudatában annak, hogy van egy ikertestvére. A lányokat születésükkor választották el, Rose maradt a palotában és ott nevelkedett, arra készülve, hogy majd a fejére fog kerülni a korona. Wren pedig a boszorkányok között nevelkedett a nagyanyja, Banba mellett. Ahogy látható a két lány teljesen különböző körülmények és elvek között nevelkedett, Roset arra nevelte a királykéz, hogy a boszorkányok gonoszak és rosszak, míg Wren természetesen a másik oldalon áll. A boszorkányok ereje igazán érdekes, mindenkinek megvan a maga képessége, Wren igéző, legjobb barátja Shen harcos és Roseról pedig kiderül, hogy gyógyító. 

Az elején a cselekmények közepébe cseppenünk, hiszen Wren és Shen elrabolják Roset, helyette Wren költözik a palotába, hogy megakadályozza Rose közelgő esküvőjét Ansel herceggel. Shen pedig elviszi Roset Orthába, hogy megismerje a boszorkányokat és a nagyanyját. Rose kiakadását teljes megértettem, valószínűleg én is kiborulnék, ha a hálóingemben raknának fel egy lóra és a sivatagon meg minden veszélyes helyen kéne átutaznom egy ismeretlen sráccal. Már az elejétől élveztem a Shennel való szóváltásait és a kapcsolatuk alakulását. Eközben Wren is próbál beilleszkedni, pontosabban ugyanúgy cselekedni, mint Rose. Az eseményeket a kettejük szemszögéből követhetjük végig, szerintem ez volt a legjobb döntés, mert így párhuzamosan ismerhetjük meg a két világot és így izgalmasabb is volt. 

Mind Wrent, mind Roset szerettem, mindkettejük bátor, belevaló, szerethető karakter, ugyan mindkettejüknek voltak azért hajmeresztő ötleteik néha, de még csak most lesznek 18 évesek, úgyhogy azt is mondhatjuk, hogy belefértek.:) Rosenak talán nehezebb dolga volt, neki rengeteg újdonság jutott és azt is fel kellet dolgoznia, hogy amit eddig elhitettek vele, az nem is úgy van, de meglepően jól vette az akadályokat. Rose a nevelésétől fogva szabálykövető, kifinomultabb, míg Wren abszolút szabadszellemű. Alig vártam, hogy végre összeérjenek a szálak és találkozzanak, eleinte természetesen mindkettejüknek furcsa volt, de ikrek lévén könnyen egymásra hangolódtak és utána segítették egymást, összefogtak a közös érdek nevében. 

Ahogy említettem az események az elején pörögtek, aztán a közepére kicsit laposabb lett a történet, ezzel a résszel nem is haladtam olyan jól. Persze a történet alakulásához nélkülözhetetlenek ezek a részek is, Rose ismerkedett a boszorkányok történetével, a nagyanyjával, Banbával és persze nem hagyhatom ki Shent sem. Kettejüket imádtam, aranyos páros voltak, fentebb is írtam, hogy a szóváltásaikat nagyon élveztem. Eközben Wren pedig próbálta kideríteni, hogy mit tervez a királykéz és persze a szerelmi élet terén ő sem tétlenkedett. Tor, a katona kezdte elrabolni a szívét, a tiltott szerelem miatt az ő kapcsolatuk alakulását és a közös jeleneteiket is imádtam. Szóval a kissé lapos középső rész után kaptunk egy nagyon fordulatos lezárást is, ahol kb csak kapkodtam a fejem, hogy mi történik és egy ilyen lezárás után kimondottan várom a második részt, remélem nem kell rá olyan sokat várni. 

Összességében én élveztem olvasni, a folytatás is érdekel és ajánlom mindenkinek aki a lightosabb fantasykat kedveli romantikus szállal átszőve.:) 

Értékelés: 4/5



Nyereményjáték:

A történet főszereplője egy ikerpár: Wren és Rose. Ezért a nyereményjáték során nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből való az idézet, amiben szintén megjelenik fő- vagy mellékszereplőként egy-egy ikerpár. A megoldást pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába!


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Feladvány:

“Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága.”


a Rafflecopter giveaway

Állomások:

04.03. Kitablar

04.05. This is my (book) universe

04.07. Könyv és más

04.09. Dreamworld

04.12. Csak olvass! - extra

04.15. Hagyjatok! Olvasok!

04.17. Csak olvass!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése