2022. augusztus 29., hétfő

Baráth Viktória: A lótusz virága - Könyvajánló

 Sziasztok! Ma a Szabadon sorozat legújabb kötetét hoztam nektek, remélem sikerül felkeltenem az érdeklődéseteket.

Sokan tudjátok, hogy Viki a kedvenc magyar írónőim egyike, mindig csillogó szemekkel várom a könyveit és ez most sem volt másképp. A napfény földjét pár hete olvastam, úgyhogy élénken él bennem a történet és Elizabeth személyiségfejlődése, sőt mondhatjuk páli fordulatnak is. Majdnem letettem a könyvet annyira idegesített kezdetben Elizabeth, konkrétan kibírhatatlan volt a nyávogása és ignoranciája. Hálistennek kitartottam és végig követhettem a fejlődését, ami elképesztő volt. Hajlandó volt levenni a szemellenzőt és meglátni, hogy a londoni életén túl milyen nehéz helyzetben élnek egyesek, sőt inkább nagyon sokan. A rendelkezésére álló forrásokat kihasználva segített Afrikában, majd egy kisvárosban telepedett le. Nyugodt napjait Ava bolygatja fel, aki Indiába vezérli Leah, Noah és Liam társaságában, hogy India csodáit mellett bemutassák a valóságot is, ami sokszor eléggé mellbevágó. 


– A világ nem fog megváltozni – magyarázza. – Az emberek sem. A legokosabb, ha mindenki elfogadja a sorsát, és megpróbálja a legjobbat kihozni belőle.






A négyes fogatnak számos sokkoló helyzettel kell szembenézni útjuk során, a kolduló gyermekektől kezdve, az életveszélyes hajókon át mindennel szembe kell nézniük, de ahogy az előző kötetben megismertük, Elizabeth a szép oldalát is igyekszik megmutatni, hogy hogyan lehetne fejlődni és megoldást keresni a helyzetre. India csodaszép tájaira is eljutunk a könyv lapjain, megismerkedünk a buddhizmussal, szerzetesi léttel és számos más érdekességgel. 

Most a romantika nem kapott túl nagy szerepet, amit annyira nem is hiányoltam, nagyon lekötött a cselekmény, a kultúra megismerése. A szerelem helyett a lélek utazása került középpontba, mit tehetünk magunk körül ,lehetőségeinkhez mérten és fontos emlékezni arra, hogy egy életünk van.

Az írónő nem volt rest kutatómunkát végezni, hogy India minden szegletét, jót és rosszat is bemutasson nekünk. Ha szerettétek az előző részt ezt is ajánlom nektek!:)

Köszönöm a recenziós példányt a kiadónak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése