2020. szeptember 8., kedd

Abby Jimenez: Barátnak tartalak - Könyvajánló

Fülszöveg: 
RENDELD MEG ITT!
Őrülten vicces és szívmelengető történet egy keményfejű, pimasz nőről és egy szexi tűzoltóról, aki lángra gyújtja a szívét. 
Kristen Petersen nem szereti a drámát, az utolsó csepp véréig hajlandó küzdeni a barátaiért és nincs ideje olyan pasikra, akik nem értik meg őt. Ezenkívül van egy nagy titka: egy egészségügyi probléma miatt olyan beavatkozásra készül, ami után nem lehet majd gyereke. Érthető, hogy Kristen vegyes érzésekkel küzdve tervezgeti legjobb barátnője esküvőjét – főleg azok után, hogy megismeri a tanút, Josh Copelandet. 
A fickó humoros, szexi, sosem veszi magára Kristen gyilkosan gúnyos megjegyzéseit és nagyon jól tudja, hogy a legtöbb érzelmi viharra a mexikói kaja a tökéletes megoldás. Sőt még Kristen kutyája, Kaszkadőr is odavan érte. Az egyetlen bibi: Josh egy nap nagy családot szeretne majd. 
Kristen tisztában van vele, hogy a fickónak máshol kellene keresnie a boldogságot, de minél jobban és jobban egymásba gabalyodnak, annál nehezebben ereszti őt el. 
Abby Jimenez első regénye az egyik pillanatban megnevettet, a másikban pedig már a zsepidért kell nyúlni, a Barátnak tartalak ugyanis szellemesen, szókimondóan és fájdalmas érzéseket megmozgatva dolgozza fel a meddőség és a veszteség témáját.


Sziasztok! Mára egy nagyon szórakoztató, ugyanakkor tabutémákat feszegető könyvről hoztam el a gondolataimat. A megjelenésekor már felkeltette az érdeklődésem, hogy a nagyon fiatal, de súlyos nőgyógyászati problémákkal küzdő Kristen és a nagy családra vágyó Josh kapcsolata miként fog alakulni. Örülök, hogy elolvastam, igazán élveztem és másfél nap alatt végeztem, ugyanakkor volt olyan része, ami kevésbé tetszett, de erre majd mindjárt kitérek, előtte szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak a recenziós példányt. 

Legfőképpen a téma tetszett meg, hiszen nem sok regényben fordul elő, hogy a főszereplők közül legalább az egyiknek problémái vannak és nem valószínű, hogy lehet gyerekük. Kristen már nagyon régóta fájdalmas menstruációval, állandó vérzéssel és fibrómákkal küzd, amelyek úgy tűnik lehetetlenné teszik, hogy anyává váljon, sőt valószínűleg a méhét is el kell távolítani, hogy végre fájdalom nélkül élhessen. Nem is gondolnánk, hogy mennyi nőt érint ez a probléma, viszont keveset beszélünk róla, mintha valami földöntúli dolog lenni, pedig sajnos természetes dologgá vált, hogy nők ezrei, százezrei küzdenek valamiféle menstuációs problémával, esetleg meddőséggel. Tudtátok, hogy Magyarország minden 4. házaspár meddő? Nagyon durva ez a szám, én is most olvastam utána. 
Nagyon fájdalmas volt olvasni, hogy Kristen mennyire szenved és mennyi fájdalmat él át. Jelenlegi barátja Tyler mellett bele is törődött, hogy nem lesz anya, mert a férfi sem szeretne gyermeket. Ám miután megismeri az új, szexi, ezermester tűzoltót, Josh-t megváltozik minden. Kettejük között azonnal feléled a kémia, le sem tudják tagadni a vonzalmat egymás iránt. 

Kicsit beszéljünk a karakterekről. Kristen sokszor idegesített. Sajnálom ezt mondani, mert nagyon sajnáltam, hogy ennyit kell szenvednie, de borzasztó sokat hisztizett, nagyon-nagyon makacs volt és egyszerűen képtelen volt meghallgatni mások véleményét. Josh elfogadta, könyörgött neki, de ő makacsul ragaszkodott a saját képzelt dolgaihoz és két kézzel tolta el a boldogság lehetőségét. Nem szeretem, ha valaki nem képes a másikat meghallgatni, így emiatt Kristen nem lett maradéktalanul a kedvencem. 

Josh pedig talán kicsit túl tökéletes volt a szuperhímivarsejtjeivel, de örültem, hogy végre nem egy ilyen tucatmunka volt a középpontban. Félreértés ne essék, nem a hasznosságukat vitatom, csak jó másról is olvasni. Joshsal összességében nem volt gondom, egy igazi álompasi, nem tudom létezik-e, de receptre írnám fel ebben az esetben, szimpatikus srác.

Volt egy másik szál is, a legjobb barátok Sloan és Brandon kapcsolata, amiről szintén jó volt olvasni, de talán kicsit drámai lett. 
Összességében a vége édesanyám szavaival élve nagyon szirupos lett, de a fárasztó sulis napok után tökéletes kikapcsolódást nyújt, egy szórakoztató, kellemes romantikus történet, világmegváltást nem kell várni, de szerintem egynek tökéletes, én ajánlom. 

BOLDOG OLVASÁS VILÁGNAPJÁT! OLVASSATOK SOKAT! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése