2024. október 21., hétfő

Bridget Collins: A csendgyár - Könyvajánló és nyereményjáték

 Titokzatos selyem borzolja a kedélyeket a csendgyár körül. Egyik oldala a tökéletes csendet, másik oldala a tébolyt hozza el viselője számára. Mi lehet a titok? Miért áll a csendről álmodó Henry Sir Edward selymének ügye mellé? S milyen titkokat rejtenek a pókok? Tarts a Blogturné Klub hét bloggerével, s deríts fényt a titokra! A turné végén megnyerhetetd Bridget Collins regényét a 21. Század Kiadó felajánlásában.


Fülszöveg: 

Henry csendről álmodik – olyan világról, ahol nem hallatszik az órák engesztelhetetlen ketyegése, a részegek óbégatása, nem csattog a lovak patkója a macskaköves utcákon.

Aztán találkozik Sir Edwarddel, egy rejtélyes úriemberrel, aki pontosan ezt árulja. Egy drága selymet, ami elnyeli a világ zaját – mindazt, amiből Henrynek már annyira elege van.

Azért hívják el a gyárba, hogy meggyógyítsa Sir Edward lányának hallását. Henry egyre erősebben vonzódik a zajokat elnyelő selyemhez, e túlvilági ajándékhoz, és felkelti érdeklődését az anyag eredete. Sir Edward lányának nevelőnője többször is figyelmezteti Henryt, de a férfi ennek ellenére sem tud lemondani az egyedülálló selyemről.

Vajon mi lesz a vonzalmának ára? Túl késő lesz-e a visszafordulni?



Véleményem: 

A csendgyár már a címével megfogott, a különleges borító pedig csak tovább fokozta az érdeklődésem. A könyv olvasása után pedig értelmet nyer minden elem a borítón. Gyönyörű és nagyon igényes kiadvány lett, a 21.század kiadó KULT könyves sorozatától megszokhattuk, hogy mindegyik gyönyörű könyv. A belső lapok is nagyon szépek, csak áradozni tudok mostanában a kiadó könyveiről.

De térjünk is át a történetre. A külső szépség mellett nagyon felkeltette az érdeklődésem a fülszöveg, még nem olvastam olyan könyvet, amelynek ilyen érdekes lett volna az alapkoncepciója. A csend kapja a főszerepet és az, hogy hogyan viszonyulnak az emberek hozzá. Van, aki mindent megtenne azért, hogy megszűnjön a körülötte lévő hangzavar, van aki pedig arra vágyik, hogy akár egy hangot is halljon. Ugye az ember mindig arra vágyik, ami nincs meg neki... 

A cselekmény két szálon fut, az egyik szál valahol az 1800-as évek elején zajlik, Sophie és James története, hogy hogyan is találták ki ezt a selymet és honnan indult el ez az egész. Alapvetően ilyen esetekben kevésbé szoktak érdekelni a múltbeli cselekmények, de most mégis nagyon felkeltette az érdeklődésem, hogy hogyan fog alakulni a történetük, sőt Sophie volt az a karakter, akinek a sorsa leginkább érdekelt. 

A másik szál pedig később játszódik, de pontosan nem adja meg az írónő, hogy mikor, én nagyjából az 1800-as évek végére lőném be. Henry a főszereplő, aki otológusként dolgozik és így találkozik Sir Edwarddal, akitől kap egy darabot a selyemből és ez instant megbabonázza. Sir Edward meghívja magához, hogy próbáljon segíteni a lányának, aki nem hall. Itt kezdődnek az izgalmak a történetben. Az izgalmakat nem úgy kell érteni, hogy pörögtek az események, mert abszolút nem. Kimondottan lassú a könyv, de közben mégis annyira beszippanjta a könyv sötét atmoszférája az embert, hogy nehéz letenni. Szépen telnek a lapok és nagyon extra dolgok nem történnek, de közben mégis visz előre a lendület.

 Nem olvastam eddig az írónőtől, de megtetszett a stílusa, hogy ilyen gótikus, misztikus irányva vitte el a könyvet. Őszintén szólva kicsit másra számítottam a fülszöveg elolvasása után, de abszolút elégedetten csuktam be a könyvet. A karakterek kapcsán is érdekes, mert senki nem nőtt hozzám közel, szerintem mindenkinek elég sok a negatív tulajdonsága és elvakítja őket, hogy mit akarnak és semmi mással nem törődnek, de mégis érdekelt a sorsuk. 

Értékelés: 4/5 

Borító: 5/5



Nyereményjáték:


Bridget Collins könyve a 21. Század Kiadó KULT Könyvek sorozatában jelent meg, melyek közül már a Blogturné Klub tagjai is számos kiadványt bemutattak. A mostani játékunkban ezeket szeretnénk ismét a figyelmetekbe ajánlani. Minden állomáson találtok egy-egy rövid részletet az adott blogger egy korábbi bejegyzéséből. A feladatotok az, hogy megkeressétek, bloggerünk melyik könyvet ajánlja épp figyelmetekbe. Segítségképp a könyv fölszövegéből is adunk nektek részletet :) 


Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Feladvány:

Helén (This is my (book) universe) véleménye a könyvről: “Már amikor elolvastam a fülszöveget és megláttam ezt a csodaszép borítót egyből felkeltette az érdeklődésem ez a ház, ahova olyan nők mehetnek, akik új esélyt kaphatnak.”


Részlet a fülszövegből: “London, 1847. Alig pár mérföldnyire a várostól, csendes vidéki környezetben készülődés zajlik egy csapat fiatal nő fogadására. Szigorúan titkos, hogy pontosan hol van ez a ház, és a beköltözők nem ismerik egymást. Egy valami azonban közös bennük: mindannyian bukott nők.”


a Rafflecopter giveaway


Állomáslista:

10.12. Szembetűnő

10.14. KönyvParfé

10.16. Csak olvass!

10.18. Könyv és más

10.20. This is my (book) universe

10.22. Spirit Bliss Sárga könyves út

10.24. Zakkant olvas


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése