2024. július 1., hétfő

Lynn Painter: Szerelmi fogadás - Könyvajánló és nyereményjáték

 A Kossuth Kiadó jelentette meg Lynn Painter: Szerelmi fogadás című regényét, a Mr. Téves Szám sorozat második részét. Ezúttal Olivia testvére, Jack Marshall a főszereplő, aki egy randiapp segítségével szeretne párt találni, és ebben egészen véletlenül a korábbi egyéjszakás kalandja, Hallie lesz segítségére. Fogadást kötnek, az nyer, aki hamarabb megtalálja az igaz szerelmet. Kövesd  a blogturné állomásait, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.


Fülszöveg:

Lynn ​Painter új romkomjában egy fiatal nő és egy férfi fogadást köt: ki találja meg előbb az igazit? Közben nem veszik észre, hogy inkább egymásra kellett volna tenniük.

Hallie Piper új életet kezd. Miután négykézláb lopakodott ki egy hotelszobából (mondhatjuk, élete mélypontján), úgy dönt, itt az ideje, hogy felnőtt nőhöz méltóan viselkedjen. Új lakásba költözik, megváltoztatja a frizuráját és lecseréli a ruhatárát, de amikor bejelentkezik a társkereső alkalmazásba, amelytől az új szerelmet reméli, szinte rögtön azzal a fickóval hozza össze a sors, akivel… nos, nem kéne.

Miután kölcsönösen megegyeznek, hogy egymás iránt nem érdeklődnek, rájönnek, hogy remekül tudják egymást segíteni, miközben ki-ki az igazit keresi. SMS-ben értesítik egymást a randijaikról, és gyakran ugyanabba az étterembe szervezik a találkozókat.

Aztán egy esküvőre készülve megbeszélik, hogy eljátsszák, hogy együtt vannak, vége a fogadásnak. Miközben egy párnak adják ki magukat, a határok elmosódnak, és mindketten próbálják megérteni, miért nem lenne jó partner a másik.

352 oldal

Kiadó: Kossuth Kiadó

ISBN: 9789636362805

Fordította: Nimila Ágnes


Kiadói link: https://www.kossuth.hu/konyv/6140/szerelmi-fogadas

Beleolvasó: https://www.kossuth.hu/letoltes/Beleolvasoszerelmifogadas_2024_05_13__10_39_59.pdf


Tavaly Lynn Painter hatalmas rajongója lettem,ez idén sem változott, bár ez a könyv nem nyerte el maradéktalanul a tetszésem. Az írónőnek eddig minden magyarul megjelent könyvét olvastam és a kis csalódás ellenére is folytatni fogom ezt a jó szokásom, főleg mert a következő magyarul megjelenő könyve ismét egy YA könyv lesz. Ha több platformon követtek akkor olvashattátok az áradozásomat a Jobb mint a filmeken illetve az Újra meg újra könyveiről. Én mindkettőt nagyon nagyon szerettem és 1 nap alatt ledaráltam, az Újra meg újra miatt majdnem a vonaton maradtam, úgyhogy tényleg nagyon be tudnak szippantani az írónő YA kötetei. A felnőtt könyveit is szeretem és remek kikapcsolódást nyújtanak, de valami hiányzik belőlük, ami megvan a YA kötetekben. 


A Szerelmi fogadás olvasása előtt még pont volt időm beiktatni a Mr. Téves számot, úgyhogy teljesen frissen élt bennem az élmény illetve a szereplők is, hiszen Jacket a Mr. Téves számban már megismertük, mint Olivia bátyja és Colin lakótársa. A Mr. Téves szám úgy érzem kicsit jobban beszippantott, lehet azért, mert vizsgaidőszakban olvastam és akkor pont kellett valami agyzsibbasztó könyv. A Szerelmi fogadás kicsit lassabban csúszott most, amin én is meglepődtem.


Egy esküvőn kezdődik a történet, nem mondom el kik esküvőjén, de szerintem nem túl nehéz megtippelni, Hallie pultusként dolgozik, így találkozik Jack-kel, akivel aztán eltöltenek egy remek éjszakát, majd elválnak útjaik...Addig, amíg nem "találkoznak" össze egy társkeresőn és kezdenek újra beszélgetni, majd ahogy a cím is mutatja fogadást kötnek, hogy ki találja meg előbb a szerelmet. Szeretem amúgy a fake dating/álkapcsolat trope-ot, de most nem nyert meg annyira, hiszen a két szereplő között az elejétől nyilvánvaló volt a vonzalom, én is tudtam ezt, ők is tudták és mindenki is tudta ezt. Emiatt nem is teljesen tudtam hova tenni ezt a fogadást és  huzavonát kettejük között. 


A szereplőkből is hiányzott nekem egy kicsit a mélység, mindkettejüket igazából csak felületesen ismertük meg, Hallieről még csak-csak tudnék 3 tényt mondani, de Jackről már kevésbé, ami így a könyv elolvasása után probléma. Pedig Jacket a Mr. Téves számban megkedveltem és nagyon izgatottan vártam a saját könyvét, de sokkal több infóval nem lettünk gazdagabbak. A kettejük közti üzengetést, poénkodást élveztem, a kémia az elejétől megvolt, pont ezért sem értem, hogy miért kellett ez a 


Ezt a történetet sokkal inkább el tudnám képzelni egy friends to lovers sztoriként, ahol ez az egész fogadásos körítés szerintem tök jól tudna működni és egy laza, humoros történetet kapnánk. Félreértés ne essék, nem utáltam ezt a könyvet, sőt, a külön randik és a közös randik is izgik voltak és amúgy kikapcsolt a történet, úgyhogy egynek jó volt, de nem ez lesz az a könyve az írónőnek, amit újraolvasok, hanem a már említett YA könyvei.:) 



Nyereményjáték:

Színésznőket keresünk! A szerző nagyon szereti a pop-kult utalásokat, ebben a regényben is bőven előfordulnak a kedvenc filmek, dalok. A játékunkban ezekből válogattunk, reméljük könnyedén felismeritek és beírjátok a helyes válaszokat a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.




A feladvány:
A vörös-fehér esküvői tematika szerepel a történetben, nem véletlenül, ugyanis a szerző maga is swiftie. Ki az a híres színésznő, aki a rendezője volt Taylor Swift: I Bet You Think About Me videoklipjének?


a Rafflecopter giveaway

További állomások:

06.29 Kelly és Lupi olvas

07.01 This is my (book) universe

07.03 Hagyjatok! Olvasok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése