2024. május 13., hétfő

L.M.Chilton: Jobbra húzva - Könyvajánló

 A fülszöveg első olvasásra rögtön megfogott, hiszen a társkereső appok virágkorukat élik, 100 féle van már belőlük, de sokszor nem vagyunk tudatában a ránk leselkedő veszélyeknek és annak, hogy sosem tudhatjuk, hogy ki is van igazán a profil mögött.

Köszönöm a recenziós példányt az Agave könyveknek! 

Fülszöveg: 

Gwen Turner úgy elszúrta az életét, hogy nehéz rá szavakat találni. Szakított élete férfijával, ráadásul olyan mondvacsinált okokra hivatkozva, melyekkel utólag szégyell szembenézni. Otthagyta jövedelmező állását, hogy nyisson egy kávézót, ami csak nyeli a pénzt. És mindennek a tetejébe a legjobb barátnője épp házasodni készül, végleg magára hagyva őt a szinglik világában.

Az olcsó borokkal és még olcsóbb valóságshow-k nézésével töltött esték egyikén Gwen úgy dönt, hogy kipróbál egy randiapplikációt. A városban azonban kevés már a házasságra alkalmas férfi, így egyik pocsék randi követi másikat. Aztán, amikor már a vezető hírekben is beszámolnak az utóbbi időkben váratlanul megnövekedett gyilkosságokról, Gwen szörnyű felfedezést tesz: az áldozatok rendre azon férfiak közül kerülnek ki, akikkel nemrég randizott.

A rendőrség szemében ő lesz a fő gyanúsított, így nem marad más választása, mint hogy felkeresse volt randipartnereit (azokat is, akik csúnyán lekoptatták), és leleplezze a gyilkost, mielőtt késő lenne.




Főszereplőnk Gwen, szakítás utáni unalmas estéjén letölti a Connector nevű alkalmazást, amely elvre ugyanaz, mint a nálunk leginkább ismert app, a Tinder. Jobbra balra húzogatja a férfiakat, néhánnyal el is megy randizni, de igazán senkivel nem érezte a szikrát, úgyhogy az első randi után általában mindenkinek tiltás a sorsa. A történet kezdetén legjobb barátnője, Sarah lánybúcsúján vagyunk, ahol unalmában ismét megnyitja az appot és rögtön matchel Parkerrel, akivel el is kezd beszélgetni. Ez a beszélgetés rögtön furcsa fordulatot vesz, mert Parker elküldi neki a cikket, amely szerint egy fiatal férfit holtan találtak. Ha nem lenne elég meglepő, hogy egy ismeretlentől ilyen cikket kap, még az is kiderül, hogy az egyik korábbi randipartneréről, Robról van szó. Természetesen másnap a rendőrség is megjelenik, mert megtalálták az üzenetváltásaikat, sőt egy korábbi iskolatársa az egyik nyomozó. Ha nem lenne elég fura a szitu, akkor hamarosan egy újabb korábbi randipartnere kerül az áldozatok közé. Valljuk be azért itt már kezd kicsit fura lenni az egybeesés, egyaránt Gwennek, a nyomozóknak és persze az olvasónak is. Gwen maga is beleveti magát a nyomozásba, megpróbálja felkeresni a többi randipartnert, hogy megakadályozza, kisebb nagyobb sikerrel. Közben mindenki egyre furábbá válik körülötte.

Gwen egyébként nem egy hibátlan karakter, sokszor meggondolatlan és csak fejjel rohan előre, vannak olyan szituációk, amikor pedig csak magára gondol. Az biztos, hogy én sokszor nem értettem egyet vele, főleg a Sarahval való kapcsolatát illetően.

Tetszett, hogy megismertük az egyes randik történéseit, hogy mi ment félre illetve az exével való szakítás körülményeit is megismertük. A végére összeállt, hogy mi áll a dolgok hátterében, de addig én is csak találgattam, úgyhogy jó élmény volt az olvasás és nem derült ki egyből a csattanó.

A történet amúgy izgalmas, pörgős és számomra sokszor félrevezető volt, nagyon jól keverte a lapokat az író és sokszor vezetett tévútra és hitette el velem a hazugságot. Az írásmód is nagyon gördülékeny és szórakoztató. A végével nem vagyok maximálisan megelégedve, szerintem az egy kicsit össze lett csapva.Szerintem egy extrább lezárás jobban passzolt volna, én már láttam is magam miatt.
Nehéz volt letenni, mert mindig történt valami ami miatt folytatni akartam, 2 nap alatt ki is végeztem a könyvet, úgyhogy ha valaki egy tökéletes hétvégi szórakozást keres, akkor bátran ajánlom, akár kezdő thriller olvasóknak is.😊Nem csak egy jó thriller, hanem a mai társkeresők szatírája, aki használta már valamelyik csodás appot, ismerős lehet neki a szenvedés és nehézségek.

2024. május 9., csütörtök

Colleen Hoover: Heart Bones - A szív csontjai - Könyvajánló és nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Colleen Hoover legújabb regényét Heart Bones - A szív csontjai címmel. Milyen jövő várhat egy szegény sorsú, megviselt lelkű lány és egy gazdag, mély sebeket hordozó srác kapcsolatára? A kíváncsi kérdések és az őszintének tűnő válaszok segítenek megfejteni egymás titkait? 

Kövesd végig a blogturnét, válaszold meg a kérdéseket és megnyerheted a könyv egy példányát a kiadó felajánlásában!


Fülszöveg:

A ​szerelem néha akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá.

A szegénységben és nélkülözésben töltött gyermekkora után Beyah Grim kemény munkával végre kijuthat Kentuckyból: teljes ösztöndíjat kapott a Penn State Egyetemre. De két hónappal azelőtt, hogy jobbra fordulhatna a sora, egy váratlan haláleset után otthon nélkül marad, és kénytelen a nyár végét Texasban tölteni az apjával, akit alig ismer. Beyah csak abban bízik, hogy a nyár hamar eltelik, és sem ideje, sem türelme nincsen Samsonhoz, a szomszédban lakó gazdag, mindig komoly sráchoz. Kettejük között mégis olyan erős a szikra, hogy azt nem hagyhatják figyelmen kívül. Mivel a jövőjük az ország különböző sarkába szólítja őket, úgy döntenek, nem lehet köztük több felületes nyári románcnál. Sajnos azonban egyikük sem tudja, milyen örvény les rájuk, és a végén a szívüket talán a mélységbe ragadja.


Kiadói link: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/heart-bones-a-sziv-csontjai

Beleolvasó: https://konyvmolykepzo.hu/content/2024/4/Product/10744_a_sziv_csontjai_heart_bones_olv.pdf


336 oldal

Fordította: Sereg Judit

ISBN: 9789635977550


 



Vegyes érzelmeim vannak azt kell mondjam. Amikor először elolvastam a fülszöveget, nagyon felkeltette az érdeklődésem a könyv, sokkal többet vártam. Bár mióta elolvastam a Reminders of Him könyvét, azóta minden CoHo könyv hátránnyal indul. Nekem az a kedvencem, a megváltóm, szívem csücske és még sorolhatnám, hogy mennyire imádtam. A Heart Bones sajnos nagyon távol állt tőle,sokáig nagyon nem szerettem, aztán az utolsó fejezetekkel kárpótolt az írónő és megmentette számomra a könyvet. 


De kezdjük az elején…Beyah életében történik egy haláleset és magára marad, így jobb ötlet híján felhívja az apját, hogy szeretné a nyarat vele tölteni, mielőtt egyetemre megy. Az apjával való kapcsolata nem felhőtlen, ritkán találkoztak és szinte idegenként tekintenek egymásra a reptéren. Beyah nehezen viseli, hogy apja hirtelen gazdag lett, új családja van, de hamar kiderül, hogy a mostohaanyja és különösen a mostohanővére nagyon kedvesek és tárt karokkal fogadják Beyaht. 
A másik főszereplőnk Samson, már a kompon megjelenik és megismerkedünk vele, majd szépen lassan Beyah életében is egyre nagyobb teret kap. 

Beyahnak függő anyja mellett nehéz élete volt, ha ez nem lenne elég, akkor egymásnak adták a rosszabbnál rosszabb férfiak a kilincset. A pénz miatt pedig olyan dolgokat is meg kellett tennie, amit senkinek nem kéne. Kívülről keménynek mutatta magát, de belül csak egy szeretetre, törődésre éhes lélek. Nekem nem tetszett, hogy hazudott a halálról az apjának, nem értem mi volt ebben a pláne. Az érthető, hogy nem bízik benne teljesen, de szerintem ez egy olyan dolog, amit korábban meg lehetett volna osztani vele. A kapcsolatukból hiányoltam a kommunikációt, hogy megbeszéljék a múltat és előre tudjanak lépni, de ez egészen a végéig nem történt meg. 

A másik nagyon kritikus kapcsolat az természetesen Beyah és Samson kapcsolata. Ami tetszett az a közös kis napkeltés rituálé, szerintem nagyon cuki volt. Samson figyelmessége szintén pozitív, amúgy összességében a közös jeleneteik jók voltak, de Samson titka árnyékként vetült rá a kapcsolatukra. Ennek tudatában engem idegesített, hogy Beyah elfogadja, hogy nem őszinte vele. Úgy éreztem, hogy az egyetlen kapocs igazából az, hogy végre valaki jól bánik vele és figyel rá. Samson titkáról sejtettem valamit, de így is megdöbbentő volt és őt is nagyon sajnáltam. Egyikük sem ezt a gyerekkort érdemelte, valamennyire segítettek egymásnak, de nem érzem azt, hogy abban a pillanatban nekik együtt kellett gyógyulniuk. 

Miután kiborult a bili nagyon mérges voltam Beyahra, hogy képes lenne eldobni mindent amiért dolgozott és örültem, hogy Samson okosabb volt és nem hagyta. Kellett neki a külön töltött idő, Beyah így tudott igazán gyógyulni és magára találni. Az egésznek hála lett egy új célja, az apjával való kapcsolata is megjavul és Sara is a legjobb barátja lett. Na meg Samsonnal is jól alakult ezután a kapcsolatuk. Mindketten megérdemelték, hogy jóra forduljon a sorsuk és tiszta lappal induljanak.

Pozitívumok:
  • Sara és Alana
  • Marjorie és Kevin
  • közös napkelte nézés
  • óceánpart, tábortűz, nyári hangulat
  • az utolsó fejezetek

Negatívumok
  • Beyah anyja
  • hazugságok,titkok

Láthatjátok, hogy voltak pozitívumok a regényben és olyan dolgok, amíg tetszettek, de összességében nem lesz kedvenc ez a könyv, biztos nem fogom újraolvasni. Lehet, hogy nem a megfelelő időpontban olvastam vagy már annyi hasonló könyvet olvastam, hogy ez nem tudott annyira megérinteni.
Ha elolvastátok írjátok meg a véleményeteket.:)



Nyereményjáték:


A kiadó webshopjában elérhető a regény beleolvasója, ennek alapján könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon feltett kérdéseket.  A válaszokat írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Feladvány: 
Melyik államban lakik jelenleg Beyah apja?


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:


04.30. - Kelly & Lupi olvas

05.03. - Readinspo

05.06. - Kitablar

05.09. - This is my (book) universe

2024. május 8., szerda

Alix E. Harrow: A Starling- ház - Könyvajánló és nyereményjáték

 Üdv a Starling-házban: belépés csak saját felelősségre!

A Tízezer ​ajtó után Alix E. Harrow írónő újabb regénnyel örvendeztetett meg minket, melyet az Agave Kiadó gondozásában olvashatunk magyarul. A Starling-házban egy álmos és hátborzongató kisvárosban, a nevével igencsak kontrasztos Edenben járunk, melyet két épület határoz meg: a Gravely Szénerőmű, illetve a Starlingok rezidenciája. Utóbbi sokkal inkább hasonlít kísértetházra, mint lakóépületre, még annak ellenére is, hogy (elvileg) van állandó lakója.

Tarts velünk a turnén, ha kíváncsi vagy, mit gondolunk a regényről. A turné végén pedig majd egy szerencsés nyertes velünk együtt borzonghat.



Fülszöveg:

Néha ​egy olyan házról álmodom, amit még soha nem láttam…

Opalról sok mindent el lehet mondani – árván maradt, kibukott a középiskolából, főállásban űzi a cinizmust, részmunkaidőben pénztáros –, de az számára a legfontosabb, hogy jobb életet teremtsen az öccsének, Jaspernek. Egy olyat, ami mindkettejüket kijuttatja Edenből. Ez a Kentucky államban található kisváros két dologról híres: a balszerencséjéről és E. Starlingról, Az Alvidék tizenkilencedik századi írójáról, akinek több mint száz éve nyoma veszett.

A remeteként élt író semmi mást nem hagyott maga után, csak baljós pletykákat és az otthonát. Mindenki úgy gondolja, legjobb tudomást sem venni a hátborzongató házról és annak emberkerülő örököséről, Arthurról. Vagy majdnem mindenki.

Félnem kellene, de álmomban nem tétovázom.

Opal gyerekkora óta Az Alvidék megszállottja. Amikor esélye nyílik belépni a Starling-házba – és pénzt szerezni az öccse jövőjének megalapozásához –, nem tud ellenállni a kísértésnek.

Ám gonosz erők egyre mélyebbre ásnak a Starling-ház eltemetett titkaiban, és Arthur rémálmai túlságosan valóságossá válnak. Miközben Eden a saját szellemei között fulladozik, Opal rádöbben arra, hogy végre talán lesz oka a városban maradni.

Álmomban otthon vagyok.

És most harcolnia kell.

Üdv a Starling-házban: belépés csak saját felelősségre.



Először muszáj pár szót ejtenem erről a csodás borítóról, nagyon örültem, hogy átvette a kiadó az eredeti borítót, mert tökéletesen visszaadja a hangulatát és a színek is olyan jól működnek együtt szerintem. 

Na de térjünk is a történetre, A Starling-ház egy gótikus, sötét hangulatú fantasy, amelyekhez mostanában előszeretettel nyúlok, pedig korábban valahogy nem vonzottak. Idén pedig már több ilyen került a kezembe és abszolút nem bánom. Egyébként ez volt az első könyvem az írónőtől, de ezután érdeklődve fogom figyelni a következő könyveit, mert A Starling-ház atmoszférája teljesen beszippantott. 
A történet Edenben játszódik, amely ahogy a fülszöveg is írja két dologról híres, az egyik E. vagyis Eleanor Starling, akinek a tollából származik az Alvidék, Opal kedvenc műve. Eleanor valaha a Starling-ház örzője volt, a történetéről sok verzió kering, amelyek a könyvben is szerepet kapnak és a végére áll össze az igazság. A ház örzői mindig Starlingoknak nevezik magukat, annak ellenére, hogy nincsenek rokoni kapcsolatban, mert mindig a ház választja az örzőit. Általában a házról álmodnak azok, akiket kiválaszt magának és szépen beköltöznek, hogy legyőzzék az előkerülő szörnyeket. 

A főszereplőnk Opal, huszonéves lány, aki egyedül nevelgeti öccsét, Jaspert és kész minden áldozatot meghozni azért, hogy legalább őt kijuttassa Edenből a szebb jövő reményében. Egy motelben laknak, a kisboltban dolgozik és nem riad vissza semmitől, ami egy kis plusz pénzt jelent számukra, amit félretehet Jasper tandíjára. Opal karakterét én nagyon bírtam, annyira sokat nevettem a gondolatain, de emelett egy nagyon bátor, elkötelezett lány, aki ugyan nem mindig hozza a legjobb döntéseket, de a szíve a helyén van és igyekszik. 

Már épp rákenném a zárra a vérem, mintha valami ősi pogány szertartás szerint meg akarnám áldani a házat, amikor lépteket hallok a hátam mögötti lépcső felől. Kiejtem a seprűt a kezemből, és hátrafordulok. Arthur Starling ismét azt a szokását gyakorolja, hogy pont akkor bukkan fel, amikor valami felettébb kínosat teszek.

A másik főszereplőnk Arthur, egy fiatal srác, aki a ház jelenlegi örzője, elhatározza, hogy ő lesz az utolsó örző és nem engedi, hogy valaki még egyszer ebbe a helyzetbe kerüljön. Opal törekvéseinek nem tud ellenállni és felveszi a lányt takarítónak, pedig nem igazán lenne rá szüksége, de úgy érzi, hogy a lány közelében kell lennie. Arthurról olyan sok mindent nem tudunk meg, de ő is egy nagyon szimpatikus karakter, szintén nem hibátlan, de igyekszik az aktuális helyzete alapján a legjobbat tenni. Kettejük viszonya szépen lassan alakulgat, igazi slow burn minden téren, de egymás társaságában sokat fejlődtek,  Nem a pörgős eseményeken van a hangsúly, hanem a háttérsztorikon és a részleteken. 


Az elején izgalmasan indult, nagyon lekötött és sokat nevettem, próbáltam összerakni a dolgokat, de a regény közepére kicsit lelassult a történet és nem nagyon történt előrelépés, de a végére ismét izgalmassá vált sok szempontból a történet, úgyhogy emiatt kicsit levon az élményből, mert a közepével nehezebben haladtam. Összességében engem nagyon megfogott ez a kicsit sötétebb hangulat és a Harrow által megteremtett különleges ház és a karakterek. Ha nem laposodott volna el akkor simán 5 csillag lett volna, így egy nagyon erős 4 csillag nekem. A gördülékeny írásmód szintén megfogott, úgyhogy jól lehetett vele haladni.:)


Nyereményjáték:

Játékunkban borzongjatok velünk együtt! Minden állomás könyvértékelésében elrejtettünk egy borzongató képet az egyik szó alatt. A feladatotok, hogy megtaláljátok ezt a fotót és megírjátok a Rafflecopter megfelelő helyére, hogy mit láttok rajta.


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

04.23. Readinspo

04.24. Kelly és Lupi olvas

04.26. Milyen könyvet olvassak?

04.28. Utószó

04.30. Booktastic Boglinc

05.02. Könyv és más

05.04. KönyvParfé

05.06. Csak olvass!

05.08. This is my (book) universe

05.10. Spirit Bliss Sárga könyves út


2024. április 29., hétfő

Amber Smith: Amilyen akkor voltam - Könyvajánló és nyereményjáték

 Amber Smith nagy sikerű regénye hazánkban a Magnólia kiadó gondozásában jelent meg Amilyen akkor voltam címmel. Edennel megtörténik a legrosszabb dolog, ami egy nővel történhet, majd végigkövethetjük, hogy a gimnáziumi évek során hogyan próbálja feldolgozni egymaga ennek a tragikus éjszakának az eseményeit. A kiadó jóvoltából nektek is lehetőségetek van 1 példányt nyerni a könyvből, ehhez nem kell mást tennetek, mint bloggereinkkel tartani és helyesen megoldani a feladványokat. 


Fülszöveg: 


Eden ​legszívesebben visszamenne az időben. Arra a bizonyos napra. Hogy mindent másképp csináljon: ne nevessen a srác poénjain, kerülje a pillantásait az este folyamán, és mindenképpen zárja be a hálószobája ajtaját.

A szóban forgó éjszakán ugyanis Edent a bátyja legjobb barátja megerőszakolta, a lány világa pedig összeomlott. Ami egykor egyszerű volt, most komplikálttá válik. Amit Eden egykor szeretett – akit egykor szeretett –, most gyűlöli. Amit egykor igaznak vélt, abból most hazugság lett. Már semminek sincs értelme, és bár Eden tudja, hogy el kellene mondania valakinek a történteket, nem képes rá. Ezért inkább eltemeti. Azzal az emberrel együtt, aki valaha volt.

Amber Smith provokatív bemutatkozó regénye feltárja a trauma által ejtett mély sebeket, és megmutatja egy fiatal lány erejét, aki megküzd a kamaszkor csalódásaival és elviselhetetlen fájdalmaival, az első szerelemmel és az első szívfájdalommal, a megszakadt és újraélesztett barátságokkal, miközben megtanulja elfogadni a túlélés erejét, amelyről nem is tudta, hogy ott rejtőzik a szívében.


Kiadó: Magnólia

Megjelenés éve: 2024

Oldalszám: 368

Fordító: Kéri Andrea




Amber Smith regényéről évekkel ezelőtt hallottam először instagramon, már akkor felkeltette az érdeklődésem, hogy mennyien dicsérik. Nagyon örültem, amikor láttam, hogy végre magyarul is érkezik. 

A borító mellett sajnos nem tudok szó nélkül elmenni...Nekem a magyar borító nem nyerte el a tetszésem egyáltalán, a könyv elolvasása után pedig egyértelművé vált számomra, hogy miért az van az angol borítón, ami és a szereplők kapcsán konkrét jelentősége van. Szerintem szerencsésebb lett volna maradni az eredetinél. 

Térjünk is rá a történetre, mert arról is van bőven mit írni. Edennel 14 évesen megtörténik a legrosszabb dolog, amit egy nővel megtörténhet, megerőszakolja a bátyja legjobb barátja és úgy érzi, hogy ezt a családjával, azon belül leginkább a szüleivel nem tudja megosztani, így egyedül próbálja feldolgozni ezt a tragikus eseményt, inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel. Azért írom ezt, mert Eden ezután elképesztő önpusztító viselkedésbe kezd amit borzasztóan fájdalmas volt olvasni. Végig az járt a fejemben, hogy mennyire hálás vagyok, hogy én meg tudnám osztani a szüleimmel és a barátaimmal, nem egyedül kellene egy ilyen traumát feldolgoznom. Tényleg elképesztően sajnáltam Edent, folyamatosan emlékeztetnem kellett magam, hogy ilyen szemszögből próbáljam nézni, mert amúgy nagyon dühös voltam Eden viselkedésére. Szerintem nehéz nem dühösnek lenni rá, amikor tudjuk, hogy mi történt. De elég egyértelmű volt, hogy ennek nagyrészt az az oka, hogy így nála volt a kontroll a teste felett egyrészt, másrészt meg legalább nem kellett ezen gondolkodnia. 
Nem egy könnyű olvasmány, sok empátiát igényel az olvasó részéről, hogy Eden szemén keresztül nézze a cselekményt és ne bírálja őt túlzottan. 

Hihetetlen számomra, hogy senkinek nem tűnt fel 4 év alatt, hogy valami nincs rendben vele és teljesen kifordult magából. A szüleinek, a bátyjának vagy a barátainak, de igazából bárkinek. Az egyetlen támogató karakter az életében Josh volt, de nem éreztem azt, hogy nekik most van itt az idejük, pedig nagyon kedveltem Josht és ahogy Edenhez állt. Eden "barátait", de inkább nevezzük társaságnak, mint barátoknak nem kedveltem, önzőek voltak, csak magukra gondoltak és amikor közbe tudtak volna lépni nem tették. 

Mindenki más és máshogy gyógyul, máshogy dolgozza fel a traumáit, legyen szó bármiről, de szerintem ebből a könyvből mást is ki lehetett volna hozni. A vége miatt mindenképp el fogom olvasni a 2. részt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz Eden sorsa és vajon sikerül-e majd a gyógyulás útjára lépni.

Összességében én kicsit másra számítottam, mint amit kaptam, így nem avattam új kedvencet, de nem bánom, hogy elolvastam. Fontos, hogy megfelelő empátiával álljatok hozzá Eden történetéhez. 




Nyereményjáték

 A nyereményjátékban olyan könyvek után nyomozunk, amelyekben szintén valamilyen trauma jelenik meg. A ti feladatotok, hogy az idézet alapján kitaláljátok melyik könyvről van szó és a címét beírjátok a rafflecopter dobozba. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Idézet:

“Eddig a pillanatig küzdöttem, hogy erős maradjak. Küzdöttem, hogy ne sajnáljam magamat túlságosan, amikor másokkal vagyok, így azonban, hogy itt ülök az anyámmal, gyengeségre vágyom. Arra, hogy egy kis időre feladhassam. Azt szeretném, ha levenné a vállamról a terhet, megölelne, és azt mondaná, hogy minden rendben lesz.”


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

04.29. This is my (book) universe

05.01. Könyv és más 

05.03. Utószó

05.05. Kitablar

05.07. Milyen könyvet olvassak?

05.09. Pandalány olvas

05.11. Zakkant olvas

05.13. Spirit Bliss Sárga könyves út

05.15. Sorok között


2024. április 10., szerda

Bea Fitzgerald - Girl, Goddess, Queen - Pokolba a szerelemmel! - Könyvajánló

 Sziasztok! A Menő könyvek lehetőséget adott, hogy a megjelenés előtt elolvashassam Bea Fitzgerald könyvét, amiért nagyon hálás vagyok és szerettem volna megosztani veletek a gondolataim róla. 


Fülszöveg:

Több ezer évvel ezelőtt az istenek előálltak egy hazugsággal. Azt állították, hogy Perszephoné más istenek politikai játszmáinak áldozatává vált. Hogy Hádész elrabolta, és a feleségévé tette. Hogy Démétér annyira belebetegedett, hogy a Föld haldokolni kezdett miatta.

Ám a valódi történet ennél sokkal érdekesebb.

Perszephonét nem levitték a pokolba, hanem leugrott oda. Esze ágában sem volt hozzámenni valami önelégült istenséghez, aki sokkal jobban szerette saját magát, mint őt.

Most már csak annyit kell tennie, hogy meggyőzi az Alvilág idegesítően szexi, pimasz és igazán goromba urát, Hádészt, hogy segítsen megvalósítani a tervét. Egy olyan tervet, amely alapjaiban rengeti meg az Olümposzt.

Ám a következmények halálosak lehetnek, különösen, ha az ember a pokolban van…

Rendeld elő ITT


A hangzatos cím és ez a pink borító egyből felkeltették az érdeklődésem, amikor először találkoztam a könyvvel. A fülszöveg elolvasása után pedig ez egyre fokozódott, ugyan szeretem a görög mitológiát, de mégis elég kevés ilyen témájú történetet olvastam, így ezt semmiképp sem szerettem volna kihagyni. 

Az elején megismerjük Perszephonét (korábbi nevén Korét), aki a virágok istennője és épp arra készül, hogy férjhez menjen. Vagyis ő nem készül, csak erre készítik. Koré nagyon nem szeretne férjhez menni, főleg miután látja, hogy úgy licitálnak rá, mint egy darab húsra a piacon, ezért fogja magát és leugrik az Alvilágba, hogy egy kicsit levegőhöz jusson. Az Alviágban pedig nem más várja, mint Hádész. A Hádészról alkotott prekoncepcióim korán megdőltek, mert a könyvben egy nagyon vicces, törődő karakterként jelent meg.

Eleinte azért nem volt felhőtlen a kapcsolatuk, Perszephoné nem tudta mire számítson az Alvilág istenétől, Hádész pedig nem tudta, hogy mire vélje Koré jelenletét. Ahogy teltek a napok erre jobban feloldódtak és a kapcsolatuk is átalakult. Én nagyon imádtam a szenvedélyes szóváltásaikat, elképesztően sokat nevettem rajtuk.  Szerettem ahogy Hádész viszonyult hozzá, miután ő is látta, hogy hogyan küzdenek a kezéért megértővé vált, támogatta, hogy maradjon vele. Hádész karaktere nekem pozitív csalódás volt, de maradt bennem egy kis hiányérzet, mert én azért az Alvilág istenét egy kegyetlenebb, keményebb embernek képzelem és a mi Hádészünk azért vajszívűbb volt, de ez az ábrázolása is nagyon jó volt. Enemies to friends/fake lovers to lovers típusú történet, amit én imádoook. 

„– Majd együtt megbirkózunk vele.

– Nem, nem fogunk. Másként látjuk a dolgokat.

– Rendben. Akkor majd tartom a virágaidat, amíg darabokra szaggatod a világot – veti fel.”

Perszephoné karakterét is szerettem, egy bátor, talpraesett lány, aki nem félt kiállni magáért és a saját szívére hallgatni.  Azért mégis elég nagy bátorság kell, hogy az ismeretlenbe vesd magad. Már az elejétől nagyon otthon érezte magát és elkezdte felfedezni az udvart és változásokat eszközölni. Igazi badass karakter, aki a szemünk előtt nőtt fel és változott virágokat szedegető lányból az Alvilág királynőjévé. Hádésszal való kapcsolata mellett nagyon élveztem Sztüx-szel közös jeleneteit, aki barátjává és bizalmasává vált. Még ki kell emelnem, hogy mennyire feminista volt Perszephoné és nem akart behódolni. 

Ami nekem egy picit negatívum volt, hogy a konfliktusokat kis kommunikációval előbb meg lehetett volna oldani, akár Perszephoné és Hádész között, de inkább Perszephoné és anyja, Démétér között. Démétér elkötelezett volt, hogy lányának megfelelő kérőt találjon és talán mondhatjuk, hogy a saját vágyait vetítette ki rá, pontosabban azt, amit neki nem sikerült véghez vinnie annó, ami szerintem sose fair egy gyerekkel szemben. Perszephoné és Hádész is előbbre jutottak volna, ha őszinték egymással az érzéseikkel kapcsolatban. Szerintem egy picit túl is lett nyújtva a könyv. 

Összességében egy egyedi, tüzes szóváltásokkal teli történet bátor, feminista Perszephonéval a főszerepben. 

2024. április 5., péntek

Catherine Doyle-Katherine Webber: Ikerkoronák - Könyvajánló és nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Doyle és Katherine Webber közösen írt romantikus fantasy regénye, a Twin Crowns - Ikerkoronák. Légy részese te is Wren és Rose, a két hercegnő kalandjainak, és tudd meg, ki ül végül Eana trónjára! És ha velünk tartasz, követed az állomásokat, akkor lehetőséged nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvpéldányt is!

Fülszöveg:

Két ​hercegnő. Egy trón. Mi baj lehet belőle?

Nagy tét forog kockán az ikerhercegnőkről szóló fantasy-romkomban. A lányokat születésükkor elválasztották egymástól – az egyiket koronahercegnőként nevelik, a másikat pedig még csecsemőként elrabolják.

Wren Greenrock mindig is tudta, hogy egy napon majd csellel fog trónra lépni. Születésétől fogva arra képezték ki, hogy visszatérjen a palotába, és megbosszulja szülei halálát, ezért 
mindent megtesz, hogy királynő legyen, és megvédje a boszorkányok közösségét, ahol felnőtt. Vagyis megtenne, ha egy bizonyos katona vonzó külseje nem terelné el folyton a figyelmét, és ha a vakmerő varázslatai nem sodornák állandóan bajba…

Rose Valhart hercegnő tudja, hogy a hatalommal felelősség is jár – és nem hagyja, hogy olyan apróságok a kötelessége útjába álljanak, mint hogy a sivatagban ébred egy rendkívül szemtelen (és nagyon jóképű) bandita társaságában. A palotán kívüli élet azonban szebb és zabolátlanabb, mint azt valaha is képzelte volna, és még az is lehet, hogy a rettegett boszorkányok személyében megkapja azt a családot, amire mindig is vágyott.

Ám ahogy közeledik a koronázás napja, egy régi ellenségük azon munkálkodik, hogy egyik hercegnőnek se sikerüljön elérni a célját.

Vajon végül ki ragadja magához a hatalmat, és kinek a fejére kerül a korona?

Adatok:

Oldalszám:416

Kötéstípus: kartonált

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft

Fordította: Cseh Réka Zsuzsanna

Olvass bele és rendeld meg!

Az Ikerkoronák már sok helyen szembejött velem, először a gyönyörű borító fogott meg, aztán a fülszöveg elolvasása után a történet is érdekelni kezdett. Sokszor gondolkodtam, hogy angolul megveszem, de végül a magyar kiadásnál maradtam. Külön öröm, hogy az eredeti csodaszép borítóval érkezett hozzánk. 

Az Ikerkoronák címe nem árul zsákbamacskát, hiszen egy ikerpárról van szó, ám csak az egyikük van tudatában annak, hogy van egy ikertestvére. A lányokat születésükkor választották el, Rose maradt a palotában és ott nevelkedett, arra készülve, hogy majd a fejére fog kerülni a korona. Wren pedig a boszorkányok között nevelkedett a nagyanyja, Banba mellett. Ahogy látható a két lány teljesen különböző körülmények és elvek között nevelkedett, Roset arra nevelte a királykéz, hogy a boszorkányok gonoszak és rosszak, míg Wren természetesen a másik oldalon áll. A boszorkányok ereje igazán érdekes, mindenkinek megvan a maga képessége, Wren igéző, legjobb barátja Shen harcos és Roseról pedig kiderül, hogy gyógyító. 

Az elején a cselekmények közepébe cseppenünk, hiszen Wren és Shen elrabolják Roset, helyette Wren költözik a palotába, hogy megakadályozza Rose közelgő esküvőjét Ansel herceggel. Shen pedig elviszi Roset Orthába, hogy megismerje a boszorkányokat és a nagyanyját. Rose kiakadását teljes megértettem, valószínűleg én is kiborulnék, ha a hálóingemben raknának fel egy lóra és a sivatagon meg minden veszélyes helyen kéne átutaznom egy ismeretlen sráccal. Már az elejétől élveztem a Shennel való szóváltásait és a kapcsolatuk alakulását. Eközben Wren is próbál beilleszkedni, pontosabban ugyanúgy cselekedni, mint Rose. Az eseményeket a kettejük szemszögéből követhetjük végig, szerintem ez volt a legjobb döntés, mert így párhuzamosan ismerhetjük meg a két világot és így izgalmasabb is volt. 

Mind Wrent, mind Roset szerettem, mindkettejük bátor, belevaló, szerethető karakter, ugyan mindkettejüknek voltak azért hajmeresztő ötleteik néha, de még csak most lesznek 18 évesek, úgyhogy azt is mondhatjuk, hogy belefértek.:) Rosenak talán nehezebb dolga volt, neki rengeteg újdonság jutott és azt is fel kellet dolgoznia, hogy amit eddig elhitettek vele, az nem is úgy van, de meglepően jól vette az akadályokat. Rose a nevelésétől fogva szabálykövető, kifinomultabb, míg Wren abszolút szabadszellemű. Alig vártam, hogy végre összeérjenek a szálak és találkozzanak, eleinte természetesen mindkettejüknek furcsa volt, de ikrek lévén könnyen egymásra hangolódtak és utána segítették egymást, összefogtak a közös érdek nevében. 

Ahogy említettem az események az elején pörögtek, aztán a közepére kicsit laposabb lett a történet, ezzel a résszel nem is haladtam olyan jól. Persze a történet alakulásához nélkülözhetetlenek ezek a részek is, Rose ismerkedett a boszorkányok történetével, a nagyanyjával, Banbával és persze nem hagyhatom ki Shent sem. Kettejüket imádtam, aranyos páros voltak, fentebb is írtam, hogy a szóváltásaikat nagyon élveztem. Eközben Wren pedig próbálta kideríteni, hogy mit tervez a királykéz és persze a szerelmi élet terén ő sem tétlenkedett. Tor, a katona kezdte elrabolni a szívét, a tiltott szerelem miatt az ő kapcsolatuk alakulását és a közös jeleneteiket is imádtam. Szóval a kissé lapos középső rész után kaptunk egy nagyon fordulatos lezárást is, ahol kb csak kapkodtam a fejem, hogy mi történik és egy ilyen lezárás után kimondottan várom a második részt, remélem nem kell rá olyan sokat várni. 

Összességében én élveztem olvasni, a folytatás is érdekel és ajánlom mindenkinek aki a lightosabb fantasykat kedveli romantikus szállal átszőve.:) 

Értékelés: 4/5



Nyereményjáték:

A történet főszereplője egy ikerpár: Wren és Rose. Ezért a nyereményjáték során nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből való az idézet, amiben szintén megjelenik fő- vagy mellékszereplőként egy-egy ikerpár. A megoldást pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába!


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Feladvány:

“Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága.”


a Rafflecopter giveaway

Állomások:

04.03. Kitablar

04.05. This is my (book) universe

04.07. Könyv és más

04.09. Dreamworld

04.12. Csak olvass! - extra

04.15. Hagyjatok! Olvasok!

04.17. Csak olvass!


2024. március 28., csütörtök

Devney Perry: Juniper Hill - Könyvajánló + nyereményjáték

 Kossuth Kiadó ismét a montanai Quincybe invitálja az olvasókat Devney Perry gyönyörű éldekorált kiadásban is megjelentetett második Eden család kötetével, a Juniper Hill című regénnyel.

Fülszöveg:

Memphis Ward élete ötödik legrosszabb napján érkezik meg a montanai Quincybe. Sürgősen szüksége lenne egy frissítő zuhanyra. Némi harapnivalóra. És egy kis józan észre. Mert egy újszülött gyerekkel átköltözni az ország másik végébe a legnagyobb őrültség, amit valaha is tett.

 De talán némi őrültségre van szüksége ahhoz, hogy jobb életet teremtsen magának. Ha a fia érdekében maga mögött kell hagynia a múltját, 1800 kilométert kell utaznia, és új városba költöznie, ám legyen. Még akkor is, ha le kell mondania korábbi fényűző életéről. Még akkor is, ha takarítóként kell dolgoznia a The Eloise Innben, és egy garázs feletti garzonban kell laknia.

 Aznap, élete ötödik legrosszabb napján találkozik a legjóképűbb férfival, akit valaha is látott. Knox Eden a megtestesült gyönyörű és bűnös álom. Borostás arcú, tetovált karú, nyers és tüzes férfi, olyasvalaki, akivel sosem volt még dolga…, és soha nem is lesz. Mert élete legrosszabb napján Memphis megtanulta, hogy a jó élet érdekében le kell mondania a saját álmairól. És egy Knox Edenhez hasonló férfi mindig csak álom marad...


Kiadó: Kossuth Kiadó

Fordító: Nimila Zsolt

ISBN: 9789636362720

384 oldal, kartonált

kiadói link | moly.hu


A tavalyi évem egyik kiemelkedő olvasmánya volt az Eden család első része, amiről találtok a blogon külön bejegyzést is, ha érdekelnek a gondolataim az Indigo Ridgeről. A végén már betekintést nyerhettünk a Juniper Hillbe, amit már nagyon nagyon vártam. A kisvárosi románcok rajongóinak kötelező olvasmány, illetve ha szeretitek a single mother tropeot, akkor meg pláne. 

Memphis a 2 hónapos kisfiával érkezik Quincybe, New Yorkból menekülve, hogy teljesen új életet kezdjen. Az Eloise Inn-ben fog takarítani és egyéb albérlet híján Knox melléképületébe költözik be Drake-kel. A nőnek ez az egész abszolút ismeretlen terep, gazdag családban nőtt fel, de a szükség nagy úr és el kellett hagynia a várost, úgyhogy az első állást elvállalta, amit talált. Érthető volt, hogy néha nagyon nem találta a helyét, hiszen rövid időn belül sok újdonság zúdult a nyakába, kezdve azzal, hogy édesanya lett, majd a költözés, az új munka. Ugyan én nem vagyok édesanya, de tudom a környezetemből, hogy az elején nagyon bizonytalan az ember, nem tudja jól csinálja vagy csak úgy, mint Memphis nem hiszi, hogy elég erre a feladatra. Ilyenkor nagyon sajnáltam, főleg, hogy az elején nem volt ott neki senki, aki megnyugtatta volna. Én nagyon szerettem az ő karakterét, próbálta a legjobbat tenni az adott helyzetben. Na meg imádtam Knox-szal alkotott párosát. 

Knox Eden igazán belopta magát a szívembe, számomra igazi álompasi, ahogy Memphis-szel és Drake-kel bánt és szó nélkül próbált segíteni, még akkor is, ha az elején inkább az volt a célja, hogy nyugodtan tudjon aludni. Ez idővel átfordult abba, hogy szeretett volna minél több időt együtt tölteni a Memphis Drake párossal. Neki is megvoltak a saját démonai, ami miatt a tartózkodása érthető volt, de sikerült legyőznie. Én nagyon imádtam, hogy ennyi szó volt a kajákról és magam elé tudtam képzelni, ahogy Knox készíti az ételt. Van valami különösen vonzó a szakács férfiakban.:D 

Ugyan ez csak a 2. könyvem volt az írónőtől, de nagyon belopta magát a szívembe az Eden sorozattal. Tetszik, hogy a szereplők kommunikálnak, megbeszélik a felmerülő problémákat, ha nem is azonnal, akkor pár nap után sikerül megoldani a dolgokat és nincs tele toxic dolgokkal a történet. Jó érzés olvasni és mostanában valahogy nagyon jól esnek a lelkemnek ezek a kisvárosi történetek és én is szívesen élnék Quincyben, beugranék egy ebédre Knoxhoz, aztán kávéznék egyet Lyla kávézójában és utána hazamennék a kis birtokomra. Az sem lenne baj, ha este Knox érkezne haza hozzám. 

Tetszik az is az írónő könyveiben, hogy tesz bele egy kis plusz szálat, az előző részben ugye egy nyomozást kaptunk, ami végigkísérte az egész történetet, most viszont a végére kaptunk egy kis csavart. Nem mondom, hogy ez olyan tökéletesre sikerült, szerintem nagyon gyors volt, gyorsan meg is oldódott és kicsit összecsapott lett ez a szál. Nem lepődtem meg rajta, mert valahogy várható volt, hogy azzal a karakterrel még lesz valami, de az ötlet jó volt, viszont a kivitelezés nem teljesen. 

Még mindig nagyon szeretem az Eden családot és minden tagját úgyhogy nagyon várom a következő részt és Tahlia történetét mert az alapján, amit az utolsó fejezetekben kaptunk róla izgalmasnak tűnik. Igazából a fülszövegeket elolvasva az összes könyvet alig várom, hogy a kezemben tartsam, bízom benne, hogy a drága Kossuth kiadó hamarosan elhozza a következő részt is ilyen csodás élfestéssel, mint az első két kötetet. 

Ha szeretitek a felesleges drámától és szenvedéstől mentes romantikus történeteket, amik egy kisvárosban játszódnak akkor ne hagyjátok ki az Eden család sorozatot!:)


Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk mindhárom állomásán Devney Perry magyar nyelven megjelent két regényének fülszövegei alapján megválaszolható kérdéseket találtok. A feladat természetesen az, hogy a rafflecopter soraiba írjátok be a helyes megfejtéseket.

(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

Mi a legidősebb Eden fivér keresztneve?


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

03.22. Angelika blogja

03.25.Fanni’s Library

03.28. – This is my (book) universe