2020. március 1., vasárnap

Dr. Philipp Schott: Egy kisállatrendelő hétköznapjai - Könyvajánló

Sziasztok! A mai bejegyzés témája egy állatokkal és állatorvostudománnyal foglalkozó könyv Dr. Philipp Schott: Egy kisállatrendelő hétköznapjai. Egy cuki, szórakoztató olvasmányra számítottam és azt is kaptam.

A könyvet 4 részre oszthatjuk, először elmeséli, hogy hogyan lett állatorvos. 2. részben az állatorvostudomány kapta a főszerepet. Az állatorvosok munkásságáról nagyon keveset tudtam eddig, de a könyv elolvasása után teljesen máshogyan tekintek rájuk. Az állatok mellett nagyon kell érteniük az emberekhez, a pszichológus szerepét is be kell tölteniük a gazdik életében, hihetetlen jól kell kommunikálniuk. Az orvoslás varázslatos szakma. 
A harmadik rész nagyon tanulságos volt, számos tévhitet említett az író, illetve rengeteg fontos dolgot megtudhattunk a kiskedvencesről és a szervezetük működéséről, szerintem fontos, hogy a gazdik is tisztában legyenek bizonyos dolgokkal, tudják, hogy mikor kell orvoshoz fordulni, mire kell extrán odafigyelniük.
Az utolsó részben történeteket olvashatunk a rendelő mindennapjaiból, furcsa, meghökkentő vagy éppen vicces esetekről, például a rendelőbe látogató struccról vagy éppen a megszelídült vadnyúlról.

Nekem sajnos nincs háziállatom, nem is nagyon volt. Jó pár éve volt egy törpehörcsögöm, akit amúgy nagyon szerettem, mindenféle fancy dolgot vettem neki, szerette az almát és az egyszerű állatos háztartási kekszet. Mindig a múkuskerékben evett és szeretett futni benne. Másfél év után lett beteg és meghalt 1-2 napon belül szegényem, én pedig mellett ültem és sírtam. Soha többé nem akarok hörcsögöt, nekem Bundi volt az egyetlen és örök hörcsögöm és amúgy most könnyezik a szemem. Ő volt az első kis élőlény akiről gondoskodtam és tudom, hogy jó élete volt, vagyis remélem. Kutyát nagyon szeretnék, szeretném átélni azt kapcsolatot, ami kutya és ember között lehet, közös élményeket szerezni és egy négylábú legjobb barátot a magaménak tudni. Annyira csodálatos ez a kapocs, ami kialakul, mély, őszinte és feltétlen szeretet kutyus és gazdi között.Valaki, aki azért szeret aki vagy és feltétlenül megbízik benned. Egy társ, aki mindig veled lesz.  A könyvben is számos példáról olvashattunk. Amúgy huskyt vagy samoyedet szeretnék, tudom, hogy nekik sok tér és mozgás kell, úgyhogy várom, hogy gazdag gyógyszerész legyek nagy kerttel.:D 


Szerintem ez kisebb gyerekeknek is tökéletes olvasmány, ha kisállatot szeretnének, hogy megértsék, hogy egy állat nem csak azért van, hogy simogassuk és ennyi, hanem gondozni kell és orvos vinni. El tudnám képzelni, hogy néhány fejezetet olvasnék a gyerekemnek esti mese gyanánt és átbeszélnénk utána, hogy megértse, hogy mekkora felelősségről is van szó. 

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése